Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk

Vaata juba kogutud lugusid maakonniti!

Vali maakond, et näha sealt pärinevaid talgulugusid.
Vali kaardilt maakond
Harjumaa Lääne-Virumaaa Ida-Virumaa Hiiumaa Läänemaa Saaremaa Raplamaa Järvamaa Jõgevamaa Tartumaa Viljandimaa Pärnumaa Põlvamaa Võrumaa Valgamaa Saaremaa

Kõik lood nimekirjana

Illuka Kooli 3. klassi nurmenukutalgud 13. mai 2019, Ida-Virumaa

Kuna meie kodukandis ja selle lähiümbruses kasvab ja õitseb kevadel rohkesti nurmenukke, siis ei olnud kahtlustki, et 3.klass osaleb üle-eestilisel kodanikuteaduse algatusel “Eesti otsib nurmenukke”, mida korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Tartu Ülikool ja Teeme Ära talgupäev. Otsustasime korraldada oma klassi nurmenukutalgud, mille eesmärk on kaardistada nurmenukke ning määrata nende õite tüüp.
Loe edasi

Metsa talu talgud Muhumaal 4. mai 2019, Saaremaa

Nägin talguid, millist enne pole Muhumaal olnud. Ikka selsamal 4. mail, mil tuhanded Teeme ära talgulised üle Eestimaa korda lõid, puhtust tegid ja kohti kenamaks said. Talgupäeval pandi Muhumaal Hellamaa külas Metsa talu vanale elumajale uus katus.
Loe edasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel 11. mai 2019, Valgamaa

Ma käisin kanuutamas "Teeme ära!" raames. Seiklejate Vennaskond organeeris ürituse Õhne jõel, kus me kanuutasime ja korjasime prügi. Kokku tuli umbes 30 inimest, keda Eesti ilm ei heidutanud ega koristamine jahmatanud.
Loe edasi

Käsmu küla talgud 4. mai 2019, Lääne-Virumaa

Käsmu küla talgus toimusid 4.mail. Korrastamist ootasid mitu objekti: kabelimägi, muul, rahvamaja ja selle ümbrus, aga ka mõisapark ja meremuuseumi ümbrus.
Loe edasi

Konguta Kooli lasteaia talgud 4. mai 2019, Tartumaa

Konguta Kooli lasteaed on ka varem korraldanud talguid, kuid siis keskendusime lasteaia õueala puhastamisele - nüüd kutsusime kampa emad-isad ning uuendasime koostöös õueala atraktsioone.
Loe edasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel 11. mai 2019, Valgamaa

Osalesin Seiklejate Vennaskonna "Teeme ära!" kanuumatkal, mis toimus 11. mail Õhne jõel Tõrva lähistel. Juba hommikul aknast välja vaadates oli selge, et ilmataat meid ei soosi - taevas oli sombune ning sealt langes sahmakate kaupa vihma kaela. 
Loe edasi

Aruheina Lasteaia talgud 7. mai 2019, Harjumaa

Aruheina lasteaias toimusid talgud teist korda, kuid seekord registreerisime end Teeme ära talguveebis. Juba nädal varem hoidsid kõik asjaosalised pöidlaid pihus ning pilku ilmakaardil.
Loe edasi

Kogukonnaseltsimaja KONN talgud  5. mai 2019, Järvamaa

Teeme Ära 2019 talgupäev Türil kogukonnaseltsi majas Konnas sai 5. mail tehtud hästi planeeritult - päike paistis ja inimesed olid vahvad, tööd olid läbi mõeldud. Kokku külastas sel päeval Konna ligi 40 inimest. Talgupäev oli ühtlasi ka Konna infopäev.
Loe edasi

Padise Rahvamaja talgud 4. mai 2019, Harjumaa

Padise Rahvamaja katusest aastatega sisse sadanud vihmavesi on hävitanud hoone I ja II korruse lagesid ja seinu.   Hoogtöö korras #teemeära2019 lihvisid, pahteldasid tublisti ja värvisid talgulised Rahvamaja värvikahjustustega I korruse seinu ja lagesid.
Loe edasi

Lubja, Vastla ja Niine tänava talgud 4. mai 2019, Pärnumaa

Koristasime Pärnu linna Lubja, Vastla ja Niine tänava piirkonda. Kahjuks oli prügi palju ja jagus koristamiseks 4 ja pool tundi. Prügivedajatel läks aga äravedamiseks kokku korraliku tööpäeva jagu aega. Kui kõik tunnid kokku lugeda, siis tubli 8 tunnine tööpäev!
Loe edasi

Torma kiriku talgud 4. mai 2019, Jõgevamaa

4. mail toimusid Jõgevamaal talgud EELK Torma Maarja koguduses. Talgutest osavõtjaid oli 24, neist 9 Vanamõisa külast, kus asub ka Torma kirik. Kaks perekonda tulid koos lastega. Talgutele tuldi rõõmuga, et korrastada oma kogukonna kiriku ja pastoraadi ümbrust ja ühtlasi teha midagi Jumalariigi töö heaks.
Loe edasi

Pärnaõue talgud 4. mai 2019, Harjumaa

Minu esimesed ise korraldatud talgud olid ka esimesed meie kodupiirkonnas. See äge pealehakkamine ja meeskonnavaimsus oli vinge. See on põhjus, miks tahan ka järgmine aasta korraldada.
Loe edasi

Reinukese talu talgud 4. mai 2019, Põlvamaa

Reinukese talu eestvõtmisel ehitati sel aastal tublide talguliste poolt kolmele talule postkastialus, millele kinnitati Omniva kollane 3-kohaline postkast. Alus sai värvitud koduvalla Kanepi kihelkonna toonidesse.
Loe edasi

Lasteaed MARI talgud 4.mai 2019, Jõgevamaa

4. mai 2019 üle-riigilise Teeme ära! talgupäeva raames olid talgud ka Põltsamaal, Lasteaia MARI õuel. Et kevad-suvi-sügisesel hooajal saaksid lapsed õuesolekut võimalikult rõõmsalt ja turvaliselt nautida, siis tegime lasteaia õuealal korrastustöid: vedasime liiva, kindlustasime mänguatraktsioonide turvaaluseid, värvisime õueinventari, lisaks saeti ja tassiti oksi, koristati keldrit, valati ka üks vajalik trepiaste.
Loe edasi

Teeme Ära talgupäev Prantsusmaal 6. aprill 2019

6.aprillil 2019 sai juba viiendat aastat teoks Teeme Ära! talgupäev Prantsusmaal Guermantes'is. Kolm viimast aastat oleme talgud ka Teeme Ära! kodulehel registreerinud.Idee tekkis Eesti eeskujul sellest, et saaks oma koduümbrus puhtamaks. Meie töö on päris hästi vilja kandnud, sest iga aastaga on meie kogutud prügikogused vähenenud.
Loe edasi

Metsamaa talbus: Tiemend Ää 2018 5. mai 2018, Pärnumaa

Meretaguse talgupäeva korraldamine on alati omamoodi ettevõtmine. Sest ilmaolud ei määra mitte ainult talgutöid, vaid ka talguliste arvu. Kuna saarel toimus samal päeval ka Kihnu Räimeretk, mis paneb kohalikud hoopis omamoodi rakesses ja meelitab saarele juhslikult sattunud maiustama, olime tänulikud iga abikäe eest, kes pärimustalu õuele kasvõi hetkeks appi jõudis. Ja neid abikäsi jagus. 
Loe edasi

Värviline Anna 5. mai 2018, Järvamaa

Meie tegime küla talgud, sest rahvas vajab koos tegutsemist, no ja tööd ju jätkub. Anna külamureks oli, et teadete tahvlid on mädanenud ja olematud, mänguväljak vana ja lagunenud.
Loe edasi

"Mitte ainult plikadele!" - sõrve riides pabernukkude joonistamise talgud Saaremaal 22. aprill 2018, Saaremaa

Sõrulastel tuli seekord mõte, et hakkaks õige meisterdama. Ja mitte lihtsalt niisama, vaid sedasi, et sellest pärast ikka kasu kah oleks, oleks tore ja saaks midagi juurde kah õppida. Ja nii korraldaski meie selts (Sörvemaa Pärimuse Selts) pabernukkude meisterdamise talgud.
Loe edasi

Töö ja laul koos Saaremaal 5. mai 2018, Saaremaa

10 kord neid Teeme Ära talguid peetud. Ikka sama asi,et kas saame plaanitu tehtud ja kes kindlasti kohale tuleb. Ütlesin endale:" Ära muretse!" Aga uni ei taha tulla. Plats sai puhtaks, tuulemurtud männioksad, kõrbenud kadakad lõkkeplatsile Jaani ootama tassitud.  
Loe edasi

Kurista ja Kaera külade talgupäev Ämbumäel 5. mai 2018, Jõgevamaa

Oli imeline päev. Lõuna paiku tuli päikegi meid oma soojusega paitama. Kõik planeeritud tööd said tehtud: võsa lõikamine, okste korjamine, lehtede riisumine, prahi põletamine.
Loe edasi

KÜ Kaseke heakorratalgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Liivaküla kortermajas korraldasime Teeme ärat teist korda. Esimesel korral 2016 aastal oli sodi samuti palju ning sellel aastak tundus nagu poleks kunagi sodi ära viidud.
Loe edasi

Kevadtalgud Kuusikul 5. mai 2018, Raplamaa

Eestimaa "külmapoolusel" Ralamaa Kuusiku kandis oli laupäeval töine ja meeleolukas talgupäev. Lisaks tavapärasele risu ja lehtede riisumisele saime ühiselt tehtud uued pingid koolibussi ja autolavka peatuspaika. Nüüd saavad vanad ja noored oodates või ka muidu aleviku keskel kokku saades tuttuutel palgipinkidel jalgu kõlgutada ja jutte vesta.
Loe edasi

Loode talu korrastus- ja kaunistustööd  5. mai 2018, Raplamaa

Seitsmendad Miina ja Juhan Pihtjõe järeltulijate kolme põlvkonna Teeme Ära! talgud Loode talus said tehtud kahekümne kahe- ja ühe neljajalgse osaleja koostöös. Talu õue ehib nüüdsest Juuru kihelkonna värvides välikäimla eeskoda, mis paistab kui maamärk ka umbes saja meetri kaugusele maanteele.
Loe edasi

Altja küla talgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Sel aastal on meil eriline lugu. Aastaid on meie küla talgutel osalenud enamus külarahvast. Koristame küla teeäärsed, võrgukuuride ümbruse, rannaääre ja kiigeplatsi.
Loe edasi

Värvime ka Nõuni kihelkonnavärvidesse! 5. mai 2018, Valgamaa

Seekord siis jälle Äratehtud! Tore tava koos kevade tulekuga üheskoos küla koristada on meil juba enne „Teeme ära!” talgute tulekut. Aga kui koos, siis üheskoos on veel vahvam.
Loe edasi

Rakke külaseltsi talgud 5. mai 2018, Tartumaa

Meie talgud olid sel aastal väga suurejoonelised ja tegusad. Rahvast oli oodatust palju rohkem ja lapsi oli ka seekord rekord arv.
Loe edasi

Ohukotsu Pargimaja postkastitalgud 5. mai 2018, Raplamaa

Meie talgulugu algas väga vanadest postkastidest, mis vajasid vahetamist.
Loe edasi

Käooja talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Lugu lihtne: Kihelkonna värvide teemast kuulsin ca veebruaris ja kohe tekkis mõte kasutada neid postkastide varjualuse/hoidíku tegemisel.
Loe edasi

Loo aleviku talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Talguluuletus Loe edasi

Talgud Käsmu Meremuuseumis 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

ÄRA TEGIME! 05.05.2018 kell 10-14:00 kokku 22 osalejat. Tänu sulle muuseumisõbrast Käsmukas, sinu abiga tegime suure töö ära.
Loe edasi

Saku 100 aasta metsa korrastustalgud 5. mai 2018, Harjumaa

Saku 100 aasta metsa heakorrastustalgugutel vedasime eelmisel aastal istutatud noortele puudele multši, koristasime ümbrust ja paigaldasime puude juurde sildid puude nimedega.
Loe edasi

"Teeme ära!" Guermantes'is, Prantsusmaal 31. märts 2018

Kogunesime kell 9h30 pagariäri juures, kus valisime grupijuhid, jagasime kindad ja erinevat värvi kilekotid erineva prahi korjamiseks. Moodustasime 4 gruppi, et kogu Guermantes koristatud saaks.
Loe edasi

Palivere ENKN talgud 29. aprill, 6. ja 9.mai 2017, Läänemaa

Alustasime juba 29.aprillil ja kuna ilma vingerpussid viisid meid sisetöödele, jätkasinme talgutega 6.mail ja finiš oli 9.mail.
Loe edasi

AITÄH talgud Nõunis 7. mai 2017, Valgamaa

Aasta oli 1996 aprill... Nõuni kandi naised-noorikud asutasid naisseltsi ning meie esimesks suuremaks ettevõtmiseks saigi koos pere nuing külarahvaga jüripäeva tähistamine- koristasime külakeskust, korraldasime vahva teatevõistluse- nii see üks traditsioonidest alguse saigi. Aastaid hiljem liitus meiega "Teeme ära!" või siis liitusime meie.
Loe edasi

Salutaguse küla talgud 6. mai 2017, Raplamaa

Meie Salutaguse küla 5 talgud! Täna teeme noortele metsa rattaraja ja koristame nagu ikka oma küla metsaalused prügist puhtaks!
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Rukkilille talgud Keilas 6. mai 2017, Harjumaa

Üle mitme aja korraldas Keila Rukkilille Lasteaed oma talgud. Olime ametlikult registreeritud ja ootasime optimistlikult kuni 100 inimest koos lastega.
Loe edasi

Saarde 100 Tamme Salu 6. mai 2017, Pärnumaa

Eesti Vabariik 100 raames algatatud projekt Saarde 100 Tamme Salu toimib koostöös Saarde valla ja Kilingi-Nõmme Gümnaasiumiga. Koostööd korraldavad Saarde valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla ja kooli direktor Erli Aasamets.
Loe edasi

Viru-Jaagupi talgud 6.mai 2017, Lääne-Virumaa

Talgud toimusin Vinni Vallas, Viru-Jaagupi alevikus. Kamp noori kogunesid 06.05 kella 11-ks Viru-Jaagupi vana koolimaja ette.
Loe edasi

Tuulikuaia talgud 6. mai 2017, Saaremaa

Teine päev pärast talguid kena tagasi vaadata. Ei ennem tea, et kas saame plaanituga ühele poole.
Loe edasi

Kärla kiriku ja pastoraadi suurpuhastus mai 2017, Saaremaa

Kirik lõhnab seestpoolt jälle värskelt. Pingid pikad ja mahub ehk 500, aga kena ka päris üksi Jumalal ligi olla ja tähele panna maailma Looja märke. Tolm lappide sees ja ämblikevõrgud kadunud.
Loe edasi

Kopli küla talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Oma ümbrus koristamine ei peakski käima ainult korra aastas vaid pidevalt.
Loe edasi

Vara mänguväljaku talgud 6. mai 2017, Tartumaa

Minu talgud algasid juba 3. mail kui läksin veel paari inimesega kive värvima kui olime lõpetanud olin ma tulemusega väga rahul. 6. mail olid päris talgud ja need hakkasid prügi korjamisega ja see pani mind imestama kui palju prügi võis olla.
Loe edasi

Laiavainu talu talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Laiavainu talgutel tulevad appi lapsed ja sugulased, et ära teha toid, mida üksi ei suuda. Loe edasi

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga talgud 7. mai 2016, Tartumaa

Käisin talgutel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas, et aidata loomi ja inimesi, kes nendega iga päev tegelevad. Minu esimeseks ülesandeks oli pesta aknaid.
Loe edasi

Suure-Jaani lasteaed Sipsik õueala talgud 7. mai 2016, Viljandimaa

Loe edasi

Kurkse sadama talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Meie talgud toimusid Kurkse sadamas, kuhu kogunes paarkümmend omakandi inimest ja üheskoos sai puhastatud sadamat ja sadamaümbrust. Need olid meie kolmandad talgud.
Loe edasi

Lehetu talgud 30. aprill ja 7. mai 2016, Harjumaa

Aprillikuu viimasel päeval kogunesime kõik külakeskusesse suurpuhastustöid tegema. Kuna ilm oli sellel päeval hea, oli ka rahvast palju.
Loe edasi

Vao küla talgud 7. mai 2016, Lääne-Virumaa

Paplipuude ja võsa vahele olid inimesed oma üleliigset maist vara vedanud ja külapoisid kättesaadavatest materjalidest onni ehitanud. Päeva põhiliseks objektiks kujunes selle mitteametliku prügimäe koristamine eesmärgiga luua sinna varjuline puhkenurk.
Loe edasi

Sõru kevadtalgud 7. mai 2016, Hiiumaa

Traditsiooniliselt sai prügist koristatud rannaäär Liivalauka ujumisrannast kuni Sõru sadamani (paar kilomeetrit), lisaks Sõru sadama ja Merekeskuse ümbrus ning Sõru muuseumi ümbrus.
Loe edasi

Sõmera küla talgud 7. mai 2016, Saaremaa

Noored võrkpallimängijad haarasid mestsasae ja tuulemurtud mänd oli tükeldatud, oksad lõkkeplatsile Jaanipäeva ootama viidud. Talgulisi oli juba 25. Mehed tegid ilusa katuse hoiuruumile,lapsed kogusid metsa alt oksad, rehitsesid palliplatsi, rohisid liivakasti.
Loe edasi

Oravamäe veeohutustalgud 7. mai 2016, Võrumaa

Teeme ära 2016 raames otsustasime kasutada võimalust rajada järve kaldale veeohutuse stend ja riputada üles päästerõngas. Seda viimast loodame eksponeerida kui dekoratsiooni ja teeme omalt poolt kõik, et päästerõngast kunagi ei peaks kasutama.
Loe edasi

Laoküla talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Rahvas tuli kokku, niitsime muru, kaevasime tuleplatsi ümber kraavi, täitsime kividega, mehed meisterdasid pinke.
Loe edasi

Viimsi aleviku talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Need olid minu esimesed talgud. Kogemus oli positiivne ja väärivad kindlasti kordamist.
Loe edasi

Väätsa valla talgud 7. mai 2016, Järvamaa

Väätsa vallas leidis ema oma poja rahakoti, mis oli kadunud eelmisel aastal. Pude 10 euri ja sendid olid kõik alles
Loe edasi

Roosi tänav 83 angaar ja selle ümbrus 1. mai 2016, Tartumaa

Arvame, et unustuse hõlma vajunud Roosi tänava angaar on oma põneva atmosfääri ning erilise akustikaga igati väärt uut hingamist.
Loe edasi

Veeohutuse- ja koristustalgud Raeküla rannaniidul 1. mai 2016, Pärnumaa

Talgud algasid matkaga, mille käigus koristasime ka matkarajalt prügi. Jõudsime randa, kus hakkasime rajama veeohutusstendi.
Loe edasi

Illuka Kooli 3. klassi nurmenukutalgud 13. mai 2019, Ida-Virumaa

Kuna meie kodukandis ja selle lähiümbruses kasvab ja õitseb kevadel rohkesti nurmenukke, siis ei olnud kahtlustki, et 3.klass osaleb üle-eestilisel kodanikuteaduse algatusel “Eesti otsib nurmenukke”, mida korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Tartu Ülikool ja Teeme Ära talgupäev. Otsustasime korraldada oma klassi nurmenukutalgud, mille eesmärk on kaardistada nurmenukke ning määrata nende õite tüüp.
Loe edasi

Metsa talu talgud Muhumaal 4. mai 2019, Saaremaa

Nägin talguid, millist enne pole Muhumaal olnud. Ikka selsamal 4. mail, mil tuhanded Teeme ära talgulised üle Eestimaa korda lõid, puhtust tegid ja kohti kenamaks said. Talgupäeval pandi Muhumaal Hellamaa külas Metsa talu vanale elumajale uus katus.
Loe edasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel 11. mai 2019, Valgamaa

Ma käisin kanuutamas "Teeme ära!" raames. Seiklejate Vennaskond organeeris ürituse Õhne jõel, kus me kanuutasime ja korjasime prügi. Kokku tuli umbes 30 inimest, keda Eesti ilm ei heidutanud ega koristamine jahmatanud.
Loe edasi

Käsmu küla talgud 4. mai 2019, Lääne-Virumaa

Käsmu küla talgus toimusid 4.mail. Korrastamist ootasid mitu objekti: kabelimägi, muul, rahvamaja ja selle ümbrus, aga ka mõisapark ja meremuuseumi ümbrus.
Loe edasi

Konguta Kooli lasteaia talgud 4. mai 2019, Tartumaa

Konguta Kooli lasteaed on ka varem korraldanud talguid, kuid siis keskendusime lasteaia õueala puhastamisele - nüüd kutsusime kampa emad-isad ning uuendasime koostöös õueala atraktsioone.
Loe edasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel 11. mai 2019, Valgamaa

Osalesin Seiklejate Vennaskonna "Teeme ära!" kanuumatkal, mis toimus 11. mail Õhne jõel Tõrva lähistel. Juba hommikul aknast välja vaadates oli selge, et ilmataat meid ei soosi - taevas oli sombune ning sealt langes sahmakate kaupa vihma kaela. 
Loe edasi

Aruheina Lasteaia talgud 7. mai 2019, Harjumaa

Aruheina lasteaias toimusid talgud teist korda, kuid seekord registreerisime end Teeme ära talguveebis. Juba nädal varem hoidsid kõik asjaosalised pöidlaid pihus ning pilku ilmakaardil.
Loe edasi

Kogukonnaseltsimaja KONN talgud  5. mai 2019, Järvamaa

Teeme Ära 2019 talgupäev Türil kogukonnaseltsi majas Konnas sai 5. mail tehtud hästi planeeritult - päike paistis ja inimesed olid vahvad, tööd olid läbi mõeldud. Kokku külastas sel päeval Konna ligi 40 inimest. Talgupäev oli ühtlasi ka Konna infopäev.
Loe edasi

Padise Rahvamaja talgud 4. mai 2019, Harjumaa

Padise Rahvamaja katusest aastatega sisse sadanud vihmavesi on hävitanud hoone I ja II korruse lagesid ja seinu.   Hoogtöö korras #teemeära2019 lihvisid, pahteldasid tublisti ja värvisid talgulised Rahvamaja värvikahjustustega I korruse seinu ja lagesid.
Loe edasi

Lubja, Vastla ja Niine tänava talgud 4. mai 2019, Pärnumaa

Koristasime Pärnu linna Lubja, Vastla ja Niine tänava piirkonda. Kahjuks oli prügi palju ja jagus koristamiseks 4 ja pool tundi. Prügivedajatel läks aga äravedamiseks kokku korraliku tööpäeva jagu aega. Kui kõik tunnid kokku lugeda, siis tubli 8 tunnine tööpäev!
Loe edasi

Torma kiriku talgud 4. mai 2019, Jõgevamaa

4. mail toimusid Jõgevamaal talgud EELK Torma Maarja koguduses. Talgutest osavõtjaid oli 24, neist 9 Vanamõisa külast, kus asub ka Torma kirik. Kaks perekonda tulid koos lastega. Talgutele tuldi rõõmuga, et korrastada oma kogukonna kiriku ja pastoraadi ümbrust ja ühtlasi teha midagi Jumalariigi töö heaks.
Loe edasi

Pärnaõue talgud 4. mai 2019, Harjumaa

Minu esimesed ise korraldatud talgud olid ka esimesed meie kodupiirkonnas. See äge pealehakkamine ja meeskonnavaimsus oli vinge. See on põhjus, miks tahan ka järgmine aasta korraldada.
Loe edasi

Reinukese talu talgud 4. mai 2019, Põlvamaa

Reinukese talu eestvõtmisel ehitati sel aastal tublide talguliste poolt kolmele talule postkastialus, millele kinnitati Omniva kollane 3-kohaline postkast. Alus sai värvitud koduvalla Kanepi kihelkonna toonidesse.
Loe edasi

Lasteaed MARI talgud 4.mai 2019, Jõgevamaa

4. mai 2019 üle-riigilise Teeme ära! talgupäeva raames olid talgud ka Põltsamaal, Lasteaia MARI õuel. Et kevad-suvi-sügisesel hooajal saaksid lapsed õuesolekut võimalikult rõõmsalt ja turvaliselt nautida, siis tegime lasteaia õuealal korrastustöid: vedasime liiva, kindlustasime mänguatraktsioonide turvaaluseid, värvisime õueinventari, lisaks saeti ja tassiti oksi, koristati keldrit, valati ka üks vajalik trepiaste.
Loe edasi

Teeme Ära talgupäev Prantsusmaal 6. aprill 2019

6.aprillil 2019 sai juba viiendat aastat teoks Teeme Ära! talgupäev Prantsusmaal Guermantes'is. Kolm viimast aastat oleme talgud ka Teeme Ära! kodulehel registreerinud.Idee tekkis Eesti eeskujul sellest, et saaks oma koduümbrus puhtamaks. Meie töö on päris hästi vilja kandnud, sest iga aastaga on meie kogutud prügikogused vähenenud.
Loe edasi

Metsamaa talbus: Tiemend Ää 2018 5. mai 2018, Pärnumaa

Meretaguse talgupäeva korraldamine on alati omamoodi ettevõtmine. Sest ilmaolud ei määra mitte ainult talgutöid, vaid ka talguliste arvu. Kuna saarel toimus samal päeval ka Kihnu Räimeretk, mis paneb kohalikud hoopis omamoodi rakesses ja meelitab saarele juhslikult sattunud maiustama, olime tänulikud iga abikäe eest, kes pärimustalu õuele kasvõi hetkeks appi jõudis. Ja neid abikäsi jagus. 
Loe edasi

Värviline Anna 5. mai 2018, Järvamaa

Meie tegime küla talgud, sest rahvas vajab koos tegutsemist, no ja tööd ju jätkub. Anna külamureks oli, et teadete tahvlid on mädanenud ja olematud, mänguväljak vana ja lagunenud.
Loe edasi

"Mitte ainult plikadele!" - sõrve riides pabernukkude joonistamise talgud Saaremaal 22. aprill 2018, Saaremaa

Sõrulastel tuli seekord mõte, et hakkaks õige meisterdama. Ja mitte lihtsalt niisama, vaid sedasi, et sellest pärast ikka kasu kah oleks, oleks tore ja saaks midagi juurde kah õppida. Ja nii korraldaski meie selts (Sörvemaa Pärimuse Selts) pabernukkude meisterdamise talgud.
Loe edasi

Töö ja laul koos Saaremaal 5. mai 2018, Saaremaa

10 kord neid Teeme Ära talguid peetud. Ikka sama asi,et kas saame plaanitu tehtud ja kes kindlasti kohale tuleb. Ütlesin endale:" Ära muretse!" Aga uni ei taha tulla. Plats sai puhtaks, tuulemurtud männioksad, kõrbenud kadakad lõkkeplatsile Jaani ootama tassitud.  
Loe edasi

Kurista ja Kaera külade talgupäev Ämbumäel 5. mai 2018, Jõgevamaa

Oli imeline päev. Lõuna paiku tuli päikegi meid oma soojusega paitama. Kõik planeeritud tööd said tehtud: võsa lõikamine, okste korjamine, lehtede riisumine, prahi põletamine.
Loe edasi

KÜ Kaseke heakorratalgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Liivaküla kortermajas korraldasime Teeme ärat teist korda. Esimesel korral 2016 aastal oli sodi samuti palju ning sellel aastak tundus nagu poleks kunagi sodi ära viidud.
Loe edasi

Kevadtalgud Kuusikul 5. mai 2018, Raplamaa

Eestimaa "külmapoolusel" Ralamaa Kuusiku kandis oli laupäeval töine ja meeleolukas talgupäev. Lisaks tavapärasele risu ja lehtede riisumisele saime ühiselt tehtud uued pingid koolibussi ja autolavka peatuspaika. Nüüd saavad vanad ja noored oodates või ka muidu aleviku keskel kokku saades tuttuutel palgipinkidel jalgu kõlgutada ja jutte vesta.
Loe edasi

Loode talu korrastus- ja kaunistustööd  5. mai 2018, Raplamaa

Seitsmendad Miina ja Juhan Pihtjõe järeltulijate kolme põlvkonna Teeme Ära! talgud Loode talus said tehtud kahekümne kahe- ja ühe neljajalgse osaleja koostöös. Talu õue ehib nüüdsest Juuru kihelkonna värvides välikäimla eeskoda, mis paistab kui maamärk ka umbes saja meetri kaugusele maanteele.
Loe edasi

Altja küla talgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Sel aastal on meil eriline lugu. Aastaid on meie küla talgutel osalenud enamus külarahvast. Koristame küla teeäärsed, võrgukuuride ümbruse, rannaääre ja kiigeplatsi.
Loe edasi

Värvime ka Nõuni kihelkonnavärvidesse! 5. mai 2018, Valgamaa

Seekord siis jälle Äratehtud! Tore tava koos kevade tulekuga üheskoos küla koristada on meil juba enne „Teeme ära!” talgute tulekut. Aga kui koos, siis üheskoos on veel vahvam.
Loe edasi

Rakke külaseltsi talgud 5. mai 2018, Tartumaa

Meie talgud olid sel aastal väga suurejoonelised ja tegusad. Rahvast oli oodatust palju rohkem ja lapsi oli ka seekord rekord arv.
Loe edasi

Ohukotsu Pargimaja postkastitalgud 5. mai 2018, Raplamaa

Meie talgulugu algas väga vanadest postkastidest, mis vajasid vahetamist.
Loe edasi

Käooja talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Lugu lihtne: Kihelkonna värvide teemast kuulsin ca veebruaris ja kohe tekkis mõte kasutada neid postkastide varjualuse/hoidíku tegemisel.
Loe edasi

Loo aleviku talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Talguluuletus Loe edasi

Talgud Käsmu Meremuuseumis 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

ÄRA TEGIME! 05.05.2018 kell 10-14:00 kokku 22 osalejat. Tänu sulle muuseumisõbrast Käsmukas, sinu abiga tegime suure töö ära.
Loe edasi

Saku 100 aasta metsa korrastustalgud 5. mai 2018, Harjumaa

Saku 100 aasta metsa heakorrastustalgugutel vedasime eelmisel aastal istutatud noortele puudele multši, koristasime ümbrust ja paigaldasime puude juurde sildid puude nimedega.
Loe edasi

"Teeme ära!" Guermantes'is, Prantsusmaal 31. märts 2018

Kogunesime kell 9h30 pagariäri juures, kus valisime grupijuhid, jagasime kindad ja erinevat värvi kilekotid erineva prahi korjamiseks. Moodustasime 4 gruppi, et kogu Guermantes koristatud saaks.
Loe edasi

Palivere ENKN talgud 29. aprill, 6. ja 9.mai 2017, Läänemaa

Alustasime juba 29.aprillil ja kuna ilma vingerpussid viisid meid sisetöödele, jätkasinme talgutega 6.mail ja finiš oli 9.mail.
Loe edasi

AITÄH talgud Nõunis 7. mai 2017, Valgamaa

Aasta oli 1996 aprill... Nõuni kandi naised-noorikud asutasid naisseltsi ning meie esimesks suuremaks ettevõtmiseks saigi koos pere nuing külarahvaga jüripäeva tähistamine- koristasime külakeskust, korraldasime vahva teatevõistluse- nii see üks traditsioonidest alguse saigi. Aastaid hiljem liitus meiega "Teeme ära!" või siis liitusime meie.
Loe edasi

Salutaguse küla talgud 6. mai 2017, Raplamaa

Meie Salutaguse küla 5 talgud! Täna teeme noortele metsa rattaraja ja koristame nagu ikka oma küla metsaalused prügist puhtaks!
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Rukkilille talgud Keilas 6. mai 2017, Harjumaa

Üle mitme aja korraldas Keila Rukkilille Lasteaed oma talgud. Olime ametlikult registreeritud ja ootasime optimistlikult kuni 100 inimest koos lastega.
Loe edasi

Saarde 100 Tamme Salu 6. mai 2017, Pärnumaa

Eesti Vabariik 100 raames algatatud projekt Saarde 100 Tamme Salu toimib koostöös Saarde valla ja Kilingi-Nõmme Gümnaasiumiga. Koostööd korraldavad Saarde valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla ja kooli direktor Erli Aasamets.
Loe edasi

Viru-Jaagupi talgud 6.mai 2017, Lääne-Virumaa

Talgud toimusin Vinni Vallas, Viru-Jaagupi alevikus. Kamp noori kogunesid 06.05 kella 11-ks Viru-Jaagupi vana koolimaja ette.
Loe edasi

Tuulikuaia talgud 6. mai 2017, Saaremaa

Teine päev pärast talguid kena tagasi vaadata. Ei ennem tea, et kas saame plaanituga ühele poole.
Loe edasi

Kärla kiriku ja pastoraadi suurpuhastus mai 2017, Saaremaa

Kirik lõhnab seestpoolt jälle värskelt. Pingid pikad ja mahub ehk 500, aga kena ka päris üksi Jumalal ligi olla ja tähele panna maailma Looja märke. Tolm lappide sees ja ämblikevõrgud kadunud.
Loe edasi

Kopli küla talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Oma ümbrus koristamine ei peakski käima ainult korra aastas vaid pidevalt.
Loe edasi

Vara mänguväljaku talgud 6. mai 2017, Tartumaa

Minu talgud algasid juba 3. mail kui läksin veel paari inimesega kive värvima kui olime lõpetanud olin ma tulemusega väga rahul. 6. mail olid päris talgud ja need hakkasid prügi korjamisega ja see pani mind imestama kui palju prügi võis olla.
Loe edasi

Laiavainu talu talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Laiavainu talgutel tulevad appi lapsed ja sugulased, et ära teha toid, mida üksi ei suuda. Loe edasi

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga talgud 7. mai 2016, Tartumaa

Käisin talgutel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas, et aidata loomi ja inimesi, kes nendega iga päev tegelevad. Minu esimeseks ülesandeks oli pesta aknaid.
Loe edasi

Suure-Jaani lasteaed Sipsik õueala talgud 7. mai 2016, Viljandimaa

Loe edasi

Kurkse sadama talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Meie talgud toimusid Kurkse sadamas, kuhu kogunes paarkümmend omakandi inimest ja üheskoos sai puhastatud sadamat ja sadamaümbrust. Need olid meie kolmandad talgud.
Loe edasi

Lehetu talgud 30. aprill ja 7. mai 2016, Harjumaa

Aprillikuu viimasel päeval kogunesime kõik külakeskusesse suurpuhastustöid tegema. Kuna ilm oli sellel päeval hea, oli ka rahvast palju.
Loe edasi

Vao küla talgud 7. mai 2016, Lääne-Virumaa

Paplipuude ja võsa vahele olid inimesed oma üleliigset maist vara vedanud ja külapoisid kättesaadavatest materjalidest onni ehitanud. Päeva põhiliseks objektiks kujunes selle mitteametliku prügimäe koristamine eesmärgiga luua sinna varjuline puhkenurk.
Loe edasi

Sõru kevadtalgud 7. mai 2016, Hiiumaa

Traditsiooniliselt sai prügist koristatud rannaäär Liivalauka ujumisrannast kuni Sõru sadamani (paar kilomeetrit), lisaks Sõru sadama ja Merekeskuse ümbrus ning Sõru muuseumi ümbrus.
Loe edasi

Sõmera küla talgud 7. mai 2016, Saaremaa

Noored võrkpallimängijad haarasid mestsasae ja tuulemurtud mänd oli tükeldatud, oksad lõkkeplatsile Jaanipäeva ootama viidud. Talgulisi oli juba 25. Mehed tegid ilusa katuse hoiuruumile,lapsed kogusid metsa alt oksad, rehitsesid palliplatsi, rohisid liivakasti.
Loe edasi

Oravamäe veeohutustalgud 7. mai 2016, Võrumaa

Teeme ära 2016 raames otsustasime kasutada võimalust rajada järve kaldale veeohutuse stend ja riputada üles päästerõngas. Seda viimast loodame eksponeerida kui dekoratsiooni ja teeme omalt poolt kõik, et päästerõngast kunagi ei peaks kasutama.
Loe edasi

Laoküla talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Rahvas tuli kokku, niitsime muru, kaevasime tuleplatsi ümber kraavi, täitsime kividega, mehed meisterdasid pinke.
Loe edasi

Viimsi aleviku talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Need olid minu esimesed talgud. Kogemus oli positiivne ja väärivad kindlasti kordamist.
Loe edasi

Väätsa valla talgud 7. mai 2016, Järvamaa

Väätsa vallas leidis ema oma poja rahakoti, mis oli kadunud eelmisel aastal. Pude 10 euri ja sendid olid kõik alles
Loe edasi

Roosi tänav 83 angaar ja selle ümbrus 1. mai 2016, Tartumaa

Arvame, et unustuse hõlma vajunud Roosi tänava angaar on oma põneva atmosfääri ning erilise akustikaga igati väärt uut hingamist.
Loe edasi

Veeohutuse- ja koristustalgud Raeküla rannaniidul 1. mai 2016, Pärnumaa

Talgud algasid matkaga, mille käigus koristasime ka matkarajalt prügi. Jõudsime randa, kus hakkasime rajama veeohutusstendi.
Loe edasi

Metsamaa talbus: Tiemend Ää 2018 5. mai 2018, Pärnumaa

Meretaguse talgupäeva korraldamine on alati omamoodi ettevõtmine. Sest ilmaolud ei määra mitte ainult talgutöid, vaid ka talguliste arvu. Kuna saarel toimus samal päeval ka Kihnu Räimeretk, mis paneb kohalikud hoopis omamoodi rakesses ja meelitab saarele juhslikult sattunud maiustama, olime tänulikud iga abikäe eest, kes pärimustalu õuele kasvõi hetkeks appi jõudis. Ja neid abikäsi jagus. 
Loe edasi

Värviline Anna 5. mai 2018, Järvamaa

Meie tegime küla talgud, sest rahvas vajab koos tegutsemist, no ja tööd ju jätkub. Anna külamureks oli, et teadete tahvlid on mädanenud ja olematud, mänguväljak vana ja lagunenud.
Loe edasi

"Mitte ainult plikadele!" - sõrve riides pabernukkude joonistamise talgud Saaremaal 22. aprill 2018, Saaremaa

Sõrulastel tuli seekord mõte, et hakkaks õige meisterdama. Ja mitte lihtsalt niisama, vaid sedasi, et sellest pärast ikka kasu kah oleks, oleks tore ja saaks midagi juurde kah õppida. Ja nii korraldaski meie selts (Sörvemaa Pärimuse Selts) pabernukkude meisterdamise talgud.
Loe edasi

Töö ja laul koos Saaremaal 5. mai 2018, Saaremaa

10 kord neid Teeme Ära talguid peetud. Ikka sama asi,et kas saame plaanitu tehtud ja kes kindlasti kohale tuleb. Ütlesin endale:" Ära muretse!" Aga uni ei taha tulla. Plats sai puhtaks, tuulemurtud männioksad, kõrbenud kadakad lõkkeplatsile Jaani ootama tassitud.  
Loe edasi

Kurista ja Kaera külade talgupäev Ämbumäel 5. mai 2018, Jõgevamaa

Oli imeline päev. Lõuna paiku tuli päikegi meid oma soojusega paitama. Kõik planeeritud tööd said tehtud: võsa lõikamine, okste korjamine, lehtede riisumine, prahi põletamine.
Loe edasi

KÜ Kaseke heakorratalgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Liivaküla kortermajas korraldasime Teeme ärat teist korda. Esimesel korral 2016 aastal oli sodi samuti palju ning sellel aastak tundus nagu poleks kunagi sodi ära viidud.
Loe edasi

Kevadtalgud Kuusikul 5. mai 2018, Raplamaa

Eestimaa "külmapoolusel" Ralamaa Kuusiku kandis oli laupäeval töine ja meeleolukas talgupäev. Lisaks tavapärasele risu ja lehtede riisumisele saime ühiselt tehtud uued pingid koolibussi ja autolavka peatuspaika. Nüüd saavad vanad ja noored oodates või ka muidu aleviku keskel kokku saades tuttuutel palgipinkidel jalgu kõlgutada ja jutte vesta.
Loe edasi

Loode talu korrastus- ja kaunistustööd  5. mai 2018, Raplamaa

Seitsmendad Miina ja Juhan Pihtjõe järeltulijate kolme põlvkonna Teeme Ära! talgud Loode talus said tehtud kahekümne kahe- ja ühe neljajalgse osaleja koostöös. Talu õue ehib nüüdsest Juuru kihelkonna värvides välikäimla eeskoda, mis paistab kui maamärk ka umbes saja meetri kaugusele maanteele.
Loe edasi

Altja küla talgud 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

Sel aastal on meil eriline lugu. Aastaid on meie küla talgutel osalenud enamus külarahvast. Koristame küla teeäärsed, võrgukuuride ümbruse, rannaääre ja kiigeplatsi.
Loe edasi

Värvime ka Nõuni kihelkonnavärvidesse! 5. mai 2018, Valgamaa

Seekord siis jälle Äratehtud! Tore tava koos kevade tulekuga üheskoos küla koristada on meil juba enne „Teeme ära!” talgute tulekut. Aga kui koos, siis üheskoos on veel vahvam.
Loe edasi

Rakke külaseltsi talgud 5. mai 2018, Tartumaa

Meie talgud olid sel aastal väga suurejoonelised ja tegusad. Rahvast oli oodatust palju rohkem ja lapsi oli ka seekord rekord arv.
Loe edasi

Ohukotsu Pargimaja postkastitalgud 5. mai 2018, Raplamaa

Meie talgulugu algas väga vanadest postkastidest, mis vajasid vahetamist.
Loe edasi

Käooja talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Lugu lihtne: Kihelkonna värvide teemast kuulsin ca veebruaris ja kohe tekkis mõte kasutada neid postkastide varjualuse/hoidíku tegemisel.
Loe edasi

Loo aleviku talgud 5. mai 2018, Harjumaa

Talguluuletus Loe edasi

Talgud Käsmu Meremuuseumis 5. mai 2018, Lääne-Virumaa

ÄRA TEGIME! 05.05.2018 kell 10-14:00 kokku 22 osalejat. Tänu sulle muuseumisõbrast Käsmukas, sinu abiga tegime suure töö ära.
Loe edasi

Saku 100 aasta metsa korrastustalgud 5. mai 2018, Harjumaa

Saku 100 aasta metsa heakorrastustalgugutel vedasime eelmisel aastal istutatud noortele puudele multši, koristasime ümbrust ja paigaldasime puude juurde sildid puude nimedega.
Loe edasi

"Teeme ära!" Guermantes'is, Prantsusmaal 31. märts 2018

Kogunesime kell 9h30 pagariäri juures, kus valisime grupijuhid, jagasime kindad ja erinevat värvi kilekotid erineva prahi korjamiseks. Moodustasime 4 gruppi, et kogu Guermantes koristatud saaks.
Loe edasi

Palivere ENKN talgud 29. aprill, 6. ja 9.mai 2017, Läänemaa

Alustasime juba 29.aprillil ja kuna ilma vingerpussid viisid meid sisetöödele, jätkasinme talgutega 6.mail ja finiš oli 9.mail.
Loe edasi

AITÄH talgud Nõunis 7. mai 2017, Valgamaa

Aasta oli 1996 aprill... Nõuni kandi naised-noorikud asutasid naisseltsi ning meie esimesks suuremaks ettevõtmiseks saigi koos pere nuing külarahvaga jüripäeva tähistamine- koristasime külakeskust, korraldasime vahva teatevõistluse- nii see üks traditsioonidest alguse saigi. Aastaid hiljem liitus meiega "Teeme ära!" või siis liitusime meie.
Loe edasi

Salutaguse küla talgud 6. mai 2017, Raplamaa

Meie Salutaguse küla 5 talgud! Täna teeme noortele metsa rattaraja ja koristame nagu ikka oma küla metsaalused prügist puhtaks!
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Rukkilille talgud Keilas 6. mai 2017, Harjumaa

Üle mitme aja korraldas Keila Rukkilille Lasteaed oma talgud. Olime ametlikult registreeritud ja ootasime optimistlikult kuni 100 inimest koos lastega.
Loe edasi

Saarde 100 Tamme Salu 6. mai 2017, Pärnumaa

Eesti Vabariik 100 raames algatatud projekt Saarde 100 Tamme Salu toimib koostöös Saarde valla ja Kilingi-Nõmme Gümnaasiumiga. Koostööd korraldavad Saarde valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla ja kooli direktor Erli Aasamets.
Loe edasi

Viru-Jaagupi talgud 6.mai 2017, Lääne-Virumaa

Talgud toimusin Vinni Vallas, Viru-Jaagupi alevikus. Kamp noori kogunesid 06.05 kella 11-ks Viru-Jaagupi vana koolimaja ette.
Loe edasi

Tuulikuaia talgud 6. mai 2017, Saaremaa

Teine päev pärast talguid kena tagasi vaadata. Ei ennem tea, et kas saame plaanituga ühele poole.
Loe edasi

Kärla kiriku ja pastoraadi suurpuhastus mai 2017, Saaremaa

Kirik lõhnab seestpoolt jälle värskelt. Pingid pikad ja mahub ehk 500, aga kena ka päris üksi Jumalal ligi olla ja tähele panna maailma Looja märke. Tolm lappide sees ja ämblikevõrgud kadunud.
Loe edasi

Kopli küla talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Oma ümbrus koristamine ei peakski käima ainult korra aastas vaid pidevalt.
Loe edasi

Vara mänguväljaku talgud 6. mai 2017, Tartumaa

Minu talgud algasid juba 3. mail kui läksin veel paari inimesega kive värvima kui olime lõpetanud olin ma tulemusega väga rahul. 6. mail olid päris talgud ja need hakkasid prügi korjamisega ja see pani mind imestama kui palju prügi võis olla.
Loe edasi

Laiavainu talu talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Laiavainu talgutel tulevad appi lapsed ja sugulased, et ära teha toid, mida üksi ei suuda. Loe edasi

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga talgud 7. mai 2016, Tartumaa

Käisin talgutel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas, et aidata loomi ja inimesi, kes nendega iga päev tegelevad. Minu esimeseks ülesandeks oli pesta aknaid.
Loe edasi

Suure-Jaani lasteaed Sipsik õueala talgud 7. mai 2016, Viljandimaa

Loe edasi

Kurkse sadama talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Meie talgud toimusid Kurkse sadamas, kuhu kogunes paarkümmend omakandi inimest ja üheskoos sai puhastatud sadamat ja sadamaümbrust. Need olid meie kolmandad talgud.
Loe edasi

Lehetu talgud 30. aprill ja 7. mai 2016, Harjumaa

Aprillikuu viimasel päeval kogunesime kõik külakeskusesse suurpuhastustöid tegema. Kuna ilm oli sellel päeval hea, oli ka rahvast palju.
Loe edasi

Vao küla talgud 7. mai 2016, Lääne-Virumaa

Paplipuude ja võsa vahele olid inimesed oma üleliigset maist vara vedanud ja külapoisid kättesaadavatest materjalidest onni ehitanud. Päeva põhiliseks objektiks kujunes selle mitteametliku prügimäe koristamine eesmärgiga luua sinna varjuline puhkenurk.
Loe edasi

Sõru kevadtalgud 7. mai 2016, Hiiumaa

Traditsiooniliselt sai prügist koristatud rannaäär Liivalauka ujumisrannast kuni Sõru sadamani (paar kilomeetrit), lisaks Sõru sadama ja Merekeskuse ümbrus ning Sõru muuseumi ümbrus.
Loe edasi

Sõmera küla talgud 7. mai 2016, Saaremaa

Noored võrkpallimängijad haarasid mestsasae ja tuulemurtud mänd oli tükeldatud, oksad lõkkeplatsile Jaanipäeva ootama viidud. Talgulisi oli juba 25. Mehed tegid ilusa katuse hoiuruumile,lapsed kogusid metsa alt oksad, rehitsesid palliplatsi, rohisid liivakasti.
Loe edasi

Oravamäe veeohutustalgud 7. mai 2016, Võrumaa

Teeme ära 2016 raames otsustasime kasutada võimalust rajada järve kaldale veeohutuse stend ja riputada üles päästerõngas. Seda viimast loodame eksponeerida kui dekoratsiooni ja teeme omalt poolt kõik, et päästerõngast kunagi ei peaks kasutama.
Loe edasi

Laoküla talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Rahvas tuli kokku, niitsime muru, kaevasime tuleplatsi ümber kraavi, täitsime kividega, mehed meisterdasid pinke.
Loe edasi

Viimsi aleviku talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Need olid minu esimesed talgud. Kogemus oli positiivne ja väärivad kindlasti kordamist.
Loe edasi

Väätsa valla talgud 7. mai 2016, Järvamaa

Väätsa vallas leidis ema oma poja rahakoti, mis oli kadunud eelmisel aastal. Pude 10 euri ja sendid olid kõik alles
Loe edasi

Roosi tänav 83 angaar ja selle ümbrus 1. mai 2016, Tartumaa

Arvame, et unustuse hõlma vajunud Roosi tänava angaar on oma põneva atmosfääri ning erilise akustikaga igati väärt uut hingamist.
Loe edasi

Veeohutuse- ja koristustalgud Raeküla rannaniidul 1. mai 2016, Pärnumaa

Talgud algasid matkaga, mille käigus koristasime ka matkarajalt prügi. Jõudsime randa, kus hakkasime rajama veeohutusstendi.
Loe edasi

Palivere ENKN talgud 29. aprill, 6. ja 9.mai 2017, Läänemaa

Alustasime juba 29.aprillil ja kuna ilma vingerpussid viisid meid sisetöödele, jätkasinme talgutega 6.mail ja finiš oli 9.mail.
Loe edasi

AITÄH talgud Nõunis 7. mai 2017, Valgamaa

Aasta oli 1996 aprill... Nõuni kandi naised-noorikud asutasid naisseltsi ning meie esimesks suuremaks ettevõtmiseks saigi koos pere nuing külarahvaga jüripäeva tähistamine- koristasime külakeskust, korraldasime vahva teatevõistluse- nii see üks traditsioonidest alguse saigi. Aastaid hiljem liitus meiega "Teeme ära!" või siis liitusime meie.
Loe edasi

Salutaguse küla talgud 6. mai 2017, Raplamaa

Meie Salutaguse küla 5 talgud! Täna teeme noortele metsa rattaraja ja koristame nagu ikka oma küla metsaalused prügist puhtaks!
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Ungru tammede ümbruse koristamine ja korrastamine 6. mai 2017, Läänemaa

Otsutasime teha Ungru tammede juures koristustalgud, tegu on Haapsalu-Rohuküla tee äärde jäävate hiiglaslike tammedega, mis on looduskaitse all tähistusega "Ungru tammed" - tegu on nimelt kunagise Ungern-Sternbergide maavaldusel ja Ungru mõisa maadel oleva looduskaitseobjekti puhastamisega.
Loe edasi

Rukkilille talgud Keilas 6. mai 2017, Harjumaa

Üle mitme aja korraldas Keila Rukkilille Lasteaed oma talgud. Olime ametlikult registreeritud ja ootasime optimistlikult kuni 100 inimest koos lastega.
Loe edasi

Saarde 100 Tamme Salu 6. mai 2017, Pärnumaa

Eesti Vabariik 100 raames algatatud projekt Saarde 100 Tamme Salu toimib koostöös Saarde valla ja Kilingi-Nõmme Gümnaasiumiga. Koostööd korraldavad Saarde valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla ja kooli direktor Erli Aasamets.
Loe edasi

Viru-Jaagupi talgud 6.mai 2017, Lääne-Virumaa

Talgud toimusin Vinni Vallas, Viru-Jaagupi alevikus. Kamp noori kogunesid 06.05 kella 11-ks Viru-Jaagupi vana koolimaja ette.
Loe edasi

Tuulikuaia talgud 6. mai 2017, Saaremaa

Teine päev pärast talguid kena tagasi vaadata. Ei ennem tea, et kas saame plaanituga ühele poole.
Loe edasi

Kärla kiriku ja pastoraadi suurpuhastus mai 2017, Saaremaa

Kirik lõhnab seestpoolt jälle värskelt. Pingid pikad ja mahub ehk 500, aga kena ka päris üksi Jumalal ligi olla ja tähele panna maailma Looja märke. Tolm lappide sees ja ämblikevõrgud kadunud.
Loe edasi

Kopli küla talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Oma ümbrus koristamine ei peakski käima ainult korra aastas vaid pidevalt.
Loe edasi

Vara mänguväljaku talgud 6. mai 2017, Tartumaa

Minu talgud algasid juba 3. mail kui läksin veel paari inimesega kive värvima kui olime lõpetanud olin ma tulemusega väga rahul. 6. mail olid päris talgud ja need hakkasid prügi korjamisega ja see pani mind imestama kui palju prügi võis olla.
Loe edasi

Laiavainu talu talgud 6. mai 2017, Harjumaa

Laiavainu talgutel tulevad appi lapsed ja sugulased, et ära teha toid, mida üksi ei suuda. Loe edasi

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga talgud 7. mai 2016, Tartumaa

Käisin talgutel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas, et aidata loomi ja inimesi, kes nendega iga päev tegelevad. Minu esimeseks ülesandeks oli pesta aknaid.
Loe edasi

Suure-Jaani lasteaed Sipsik õueala talgud 7. mai 2016, Viljandimaa

Loe edasi

Kurkse sadama talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Meie talgud toimusid Kurkse sadamas, kuhu kogunes paarkümmend omakandi inimest ja üheskoos sai puhastatud sadamat ja sadamaümbrust. Need olid meie kolmandad talgud.
Loe edasi

Lehetu talgud 30. aprill ja 7. mai 2016, Harjumaa

Aprillikuu viimasel päeval kogunesime kõik külakeskusesse suurpuhastustöid tegema. Kuna ilm oli sellel päeval hea, oli ka rahvast palju.
Loe edasi

Vao küla talgud 7. mai 2016, Lääne-Virumaa

Paplipuude ja võsa vahele olid inimesed oma üleliigset maist vara vedanud ja külapoisid kättesaadavatest materjalidest onni ehitanud. Päeva põhiliseks objektiks kujunes selle mitteametliku prügimäe koristamine eesmärgiga luua sinna varjuline puhkenurk.
Loe edasi

Sõru kevadtalgud 7. mai 2016, Hiiumaa

Traditsiooniliselt sai prügist koristatud rannaäär Liivalauka ujumisrannast kuni Sõru sadamani (paar kilomeetrit), lisaks Sõru sadama ja Merekeskuse ümbrus ning Sõru muuseumi ümbrus.
Loe edasi

Sõmera küla talgud 7. mai 2016, Saaremaa

Noored võrkpallimängijad haarasid mestsasae ja tuulemurtud mänd oli tükeldatud, oksad lõkkeplatsile Jaanipäeva ootama viidud. Talgulisi oli juba 25. Mehed tegid ilusa katuse hoiuruumile,lapsed kogusid metsa alt oksad, rehitsesid palliplatsi, rohisid liivakasti.
Loe edasi

Oravamäe veeohutustalgud 7. mai 2016, Võrumaa

Teeme ära 2016 raames otsustasime kasutada võimalust rajada järve kaldale veeohutuse stend ja riputada üles päästerõngas. Seda viimast loodame eksponeerida kui dekoratsiooni ja teeme omalt poolt kõik, et päästerõngast kunagi ei peaks kasutama.
Loe edasi

Laoküla talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Rahvas tuli kokku, niitsime muru, kaevasime tuleplatsi ümber kraavi, täitsime kividega, mehed meisterdasid pinke.
Loe edasi

Viimsi aleviku talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Need olid minu esimesed talgud. Kogemus oli positiivne ja väärivad kindlasti kordamist.
Loe edasi

Väätsa valla talgud 7. mai 2016, Järvamaa

Väätsa vallas leidis ema oma poja rahakoti, mis oli kadunud eelmisel aastal. Pude 10 euri ja sendid olid kõik alles
Loe edasi

Roosi tänav 83 angaar ja selle ümbrus 1. mai 2016, Tartumaa

Arvame, et unustuse hõlma vajunud Roosi tänava angaar on oma põneva atmosfääri ning erilise akustikaga igati väärt uut hingamist.
Loe edasi

Veeohutuse- ja koristustalgud Raeküla rannaniidul 1. mai 2016, Pärnumaa

Talgud algasid matkaga, mille käigus koristasime ka matkarajalt prügi. Jõudsime randa, kus hakkasime rajama veeohutusstendi.
Loe edasi

Tartu Koduta Loomade Varjupaiga talgud 7. mai 2016, Tartumaa

Käisin talgutel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas, et aidata loomi ja inimesi, kes nendega iga päev tegelevad. Minu esimeseks ülesandeks oli pesta aknaid.
Loe edasi

Suure-Jaani lasteaed Sipsik õueala talgud 7. mai 2016, Viljandimaa

Loe edasi

Kurkse sadama talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Meie talgud toimusid Kurkse sadamas, kuhu kogunes paarkümmend omakandi inimest ja üheskoos sai puhastatud sadamat ja sadamaümbrust. Need olid meie kolmandad talgud.
Loe edasi

Lehetu talgud 30. aprill ja 7. mai 2016, Harjumaa

Aprillikuu viimasel päeval kogunesime kõik külakeskusesse suurpuhastustöid tegema. Kuna ilm oli sellel päeval hea, oli ka rahvast palju.
Loe edasi

Vao küla talgud 7. mai 2016, Lääne-Virumaa

Paplipuude ja võsa vahele olid inimesed oma üleliigset maist vara vedanud ja külapoisid kättesaadavatest materjalidest onni ehitanud. Päeva põhiliseks objektiks kujunes selle mitteametliku prügimäe koristamine eesmärgiga luua sinna varjuline puhkenurk.
Loe edasi

Sõru kevadtalgud 7. mai 2016, Hiiumaa

Traditsiooniliselt sai prügist koristatud rannaäär Liivalauka ujumisrannast kuni Sõru sadamani (paar kilomeetrit), lisaks Sõru sadama ja Merekeskuse ümbrus ning Sõru muuseumi ümbrus.
Loe edasi

Sõmera küla talgud 7. mai 2016, Saaremaa

Noored võrkpallimängijad haarasid mestsasae ja tuulemurtud mänd oli tükeldatud, oksad lõkkeplatsile Jaanipäeva ootama viidud. Talgulisi oli juba 25. Mehed tegid ilusa katuse hoiuruumile,lapsed kogusid metsa alt oksad, rehitsesid palliplatsi, rohisid liivakasti.
Loe edasi

Oravamäe veeohutustalgud 7. mai 2016, Võrumaa

Teeme ära 2016 raames otsustasime kasutada võimalust rajada järve kaldale veeohutuse stend ja riputada üles päästerõngas. Seda viimast loodame eksponeerida kui dekoratsiooni ja teeme omalt poolt kõik, et päästerõngast kunagi ei peaks kasutama.
Loe edasi

Laoküla talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Rahvas tuli kokku, niitsime muru, kaevasime tuleplatsi ümber kraavi, täitsime kividega, mehed meisterdasid pinke.
Loe edasi

Viimsi aleviku talgud 7. mai 2016, Harjumaa

Need olid minu esimesed talgud. Kogemus oli positiivne ja väärivad kindlasti kordamist.
Loe edasi

Väätsa valla talgud 7. mai 2016, Järvamaa

Väätsa vallas leidis ema oma poja rahakoti, mis oli kadunud eelmisel aastal. Pude 10 euri ja sendid olid kõik alles
Loe edasi

Roosi tänav 83 angaar ja selle ümbrus 1. mai 2016, Tartumaa

Arvame, et unustuse hõlma vajunud Roosi tänava angaar on oma põneva atmosfääri ning erilise akustikaga igati väärt uut hingamist.
Loe edasi

Veeohutuse- ja koristustalgud Raeküla rannaniidul 1. mai 2016, Pärnumaa

Talgud algasid matkaga, mille käigus koristasime ka matkarajalt prügi. Jõudsime randa, kus hakkasime rajama veeohutusstendi.
Loe edasi

Kähri talgud 2. mai 2015, Põlvamaa

Me ei tea, kui kaua on meil veel võimalus korraldada oma pere sees 4 põlvkonna talguid, seepärast leidsime, et teeme seda veel nii sageli kui jaksu on. Talgud toimusid minu õe maakodus, mille nad perega soetasid endale 5-6 aastat tagasi.
Loe edasi

Korstna kaamerauuringute talgud 1.-3. mai 2015, Viljandimaa

Selleks, et näha korstna sisemuse tõelist olukorda, tuleb teha kaamerauuring. Korstna kaameraga tuvastasime vead: tühjad vuugivahed, murenenud kivid, pigised lõõrid, ummistused jne.
Loe edasi

Anseküla seltsimaja talgud 3. mai 2015, Saaremaa

Eessörulastel tuli sellekorra möte tiha söukesed talgud, mida mitte kedad veel kunagid varem teind äi ole. Riisuda, puid luhkuda ning sodi kotti ajada saab igas pool, seda sai teisepäeva siisamas Ansiküla selsimaja oues tiha küll ning veel (ning see oli küll ka kena töö). Aga sellekorra oli meitel kohe tükkis teisem plaan. Meie mötsime, et edendame natuse sörulaste pärimuskultuuri ning korraldame mailma esimesed sörvekeelse kuuldemängu salvestamise talgud.
Loe edasi

"Perved puhtaks" talgud Savernas 2. mail 2015, Põlvamaa

MTÜ Saverna KES KUS poolt organiseeritud iga-aastasele heakorratalgule PERVED PUHTAKS! tuldi peredega. Võib vaid kiita tublisid lapsevanemaid, kes niimoodi oma lastele õpetavad töötegemist ja hoolimist. Kokku sai kolmkümmend kuus talgulist.
Loe edasi

Heakorratalgud Põlvamaal 2. mai 2015, Põlvamaa

Luuletus tegusast talgupäevast. Loe edasi

Jõgeva haigla talgud 2. mai 2015, Jõgevamaa

Vihmase ilma kiuste tulid haigla töötajad kodudest välja ning tegi ära kõik, mis tarvis. Loe edasi

Vandjala külaplatsi talgud 1. mai 2015, Harjumaa

Külavanemast talgujuht helistas läbi kogu küla, et uurida, kes vihmase ilmaga talgutele plaanivad tulla. Loe edasi

Karala küla talgud 2. mai 2015, Saaremaa

Karala küla talgute supikeetjad olid nii hoos, et sulgesid küdeva ahju siibri enneaegselt. Sellest andis valjuhäälselt teada suitsuandur õues olevatele talgulistele.
Loe edasi

Lullikatku talgud 25. aprill 2015, Jõgevamaa

Langetatud kase oksad said laasitud, põllule tassitud ja põlema süüdatud. Lõkkesse jõudsid ka nulu oksad, samuti pügatud õunapuude ja marjapõõsaste oksad ja riisutud praht.
Loe edasi

Talgud Lavi järve ääres 1. mai 2015, Pärnumaa

Järve äärne sai taaskord ilusaks ja puhtaks, oleks vaid teistel tahet ja austust meie tööd hinnata.
Loe edasi

Talgud Tartu Forseliuse koolis 24. aprill 2015, Tartumaa

Kooli talgupäev oli minu jaoks väsitav, kuid igati õnnelik. Lapsed, lapsevanemad ja õpetajad - kõik, kes talgutel osalesid, andsid endast parima. Loe edasi

Talgud Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses 3. mai 2014, Harjumaa

2014. a on liikumisaasta. Minu enda liikumisharjumus ei ole olnud piisavalt pikka aega eeskujulik. Sellest lähtuvalt otsin uusi võimalusi liikumiseks. Uued avastused on matkamine, tantsimine.. aga ka talgutöö. 
Loe edasi

MTÜ Nautleja Kalamatkad puhastas Pärnu jõge 3. mai 2014, Järvamaa

Hommik algas päikesepaiste ja tohuti entusiasmiga. Plaanis oli puhastada Pärnu jõge lõigul Purdi-Paide, mille pikkuseks umbes kümme kilomeetrit. MTÜ Nautleja Kalamatkad huvilised kogunesid kella üheksaks Roosna-Allikule, kus haagisele tõsteti süstad ja paadid. Peale aluste veeskamist sai esimesed 400 meetrit teha liigutusi mis meenutas sõudmist, millele järgnes olukord, kus sõudmise ja edasi liikumisega palju ühist ei olnud. Kes sidus nööri paadi külge ja hakkas ise oma sõiduvahendit vedama, kes lihtsalt lükkas. 

Loe edasi

Ida prefektuur ja esimesed talgud 3. mai 2014, Lääne-Virumaa

03.05.2014 toimusid üle Eesti erinevates kohtades talgud, kus tegevuste käigus koristati, ehitati või tehti muid töid. Sellel aastal oli esimest korda kaardil ka Ida prefektuur oma ametnike ja abipolitseinikega. 

Loe edasi

Kõrkküla talgud 1. mai 2014, Saaremaa

Kui talgujuht 1.mai hommikul viis minutit enne talgute ametlikku algust talgupaika jõudis, olid esimesed talgulised juba suures tööhoos. 
Loe edasi

Talgud Vana-Klooga maanteel 3. mai 2014, Harjumaa

Vana-Klooga maantee on juba aastaid olnud natukene räämas ja auklik ja mahajäetud, kuna seda eriti enam autod ei kasuta, aga seda toredam on seal vahest ilusa ilmaga jalutada või rattaga sõita. 
Loe edasi

Talgud Vandjala külas 3. mai 2014, Harjumaa

3. mai 2014  "Teeme ära" talgupäev Vandjala külaplatsil on õnnelikult läbi. Neid, kes kiirel külvi ajal aega leidsid, oli 7 peret, suured tänud teile Metsavahi-, Kusma-, Antipa-, Koolimaja-, Kaja ja Aara talude rahvas! 
Loe edasi

Talgud Kosel 3. mai 2014, Harjumaa

Olin oma ema arust väga tubli talgujuht. Me jõudsime kogu skatepargi korda teha! 
Loe edasi

Talgulaul Tartumaalt Kevad 2014, Tartumaa

Talgulaul - laulda viisil TÕMBA JÜRI või KAERAJAAN . 

Loe edasi

Talgud Sõmera külas Kevad 2014, Saaremaa

Mis siin pikalt mõelda. Teeme head endale ja teistele tuttavatele ka. Ikka ja jälle, sest muidu ei või silmi üle koduvärava tõsta.
Loe edasi

Talgud Salutagusel 3. mai 2014, Raplamaa

Salutagusele talgusid olen teinud juba kahel korral 2012 ja 2014 aastal. See emotsioon,mida talgute tegemine ja see lõplik tulemus annab on raske sõnadesse panna,sest seda peab ise kogema.
Loe edasi

Talgud Albu külas 3. mai 2014, Järvamaa

Esimest, kuid kindlasti mitte viimast korda toimusid talgud Albu külas Männil.
Loe edasi

Talgud Kuimetsa pargis 4. mai 2013, Raplamaa

Kuimetsa pargis on endale pesapaiga leidnud palju erinevaid linde. Kevad- ja suvepäevadel võib seal nautida ilusat linnulaulu. Sekka võib kuulda ka ronkade kära. Kahjuks on aeg oma töö teinud pesakastidega ja enamus neist on lagunenud ning alla kukkunud. Selleaastasel talgupäeval otsustasimegi valmistada lindudele uusi pesakaste. Tore ju, kui iga lind saab endale oma kodu! 
Loe edasi

Talgud "Teeme Ära!" Äkkekülas 4. mai 2013, Ida-Virumaa

4. mail 2013.a toimusid üle-eestilise „Teeme Ära!“ talgupäeva aktsiooni raames talgud Narvas Äkkeküla territooriumil, Pähklimäe matka-ja terviseradadel, mille korraldajaks oli SA Narva Linna Arendus. 
Loe edasi

Melliste bussijaama talgud 11. aprill 2013, Tartumaa

Melliste bussijaam sai omale uue näo – värviks valgusküllane kollane, ääristatud kultuuripärandit kandvate Võnnu kihelkonna värvidega, eheteks savipotis siniõielised lilled, tunnuseks Mäksa valla vapi tuulik.
Loe edasi

Talgud Kostivere alevikus 4.mai, Harjumaa

Juba mõned head aastad on Kostivere rahvas mai esimestel päevadel kokku tulnud ja talgulaupäevakuid pidanud, nii ka sel aastal. Alljärgnevalt põgus meenutus kuidas kõik tehtud sai.
Loe edasi

Talgud Tallinna Lasteaias Laagna Rukkilill 04.mai.2013, Harjumaa

Talgud toimusid II korda ja osavõtjaid oli 77 täiskasvanut ( neist 22 oma lasteaia töötajat) lisaks emad-isad, vanaemad-vanaisad, head tuttavad.
Loe edasi

Talgud Annas 04.mai.2013, Järvamaa

Nagu tavaliselt ja juba kümme aastat koristasime Tallinn-Tartu teeääri.
Loe edasi

Talgud Viru-Nigula alevikus 04.mai.2013, Lääne-Virumaa

Korraldasime Viru-Nigulas talgud Aasukalda Priitahtliku Päästekomando tepoo koristamiseks ja puhastamiseks
Loe edasi

Talgud Laiuse alevikus 04.mai.2013, Jõgevamaa

Lugu sai alguse sellest, et aastaid on püütud koguduse liikmetega korrastada kirku parki.
Loe edasi

Talgud Kihnu vanas jõujaamas 04.mai.2013, Pärnumaa

Pärandiaasta talgupäev “Tiemend ää “ Kihnu Mere Seltsis.
Loe edasi

Talgud Laulupeomuuseumis 04.mai.2013, Tartumaa

Laulupeomuuseumi segakoor otsustas korda teha muuseumi kauni pargi.
Loe edasi

Talgud Väike-Maarjas 04.mai.2013, Lääne-Virumaa

Nagu kõik 4. mail üleeestilised talgulised teavad, oli 4. mail jumalik päev.
Loe edasi

Talgud Rakvere Gümnaasiumis 04.mai.2013, Lääne-Virumaa

Talgud Rakvere Gümnaasiumis algklasside majas   
Loe edasi

Talgud Haiba mõisapargis 04.mai.2013, Harjumaa

30 aastat tagasi alustas Haiba haljastusmalev tegusemist, kus osalesid koolilapsed 7-16 aastani.
Loe edasi

Talgud MTÜ Noorte Kodupaiga noortekodus 04.mai.2013, Harjumaa

„Meie kodu talgud“   MTÜ Noorte Kodupaiga noortekodus
Loe edasi

Talgud Tallinna Luha Lasteaias 04.mai.2013, Harjumaa

Laupäeval, 4. mail 2013 oli Tallinna Luha lasteaia hoovis talgupäev  „TEEME ÄRA“.
Loe edasi

Talgud Tallinna Vormsi lasteaias 04.mai.2013, Harjumaa

Tallinna Vormsi lasteaia kilpkonnamaa tegemised.
Loe edasi

Talgud Pulli külas 04.mai.2013, Saaremaa

Kogunesime kell 10.30 juba eelmisel aastal paigaldatud Saarte Silurimaa Geopargi infostendi juures.
Loe edasi

Talgud Raasiku Põhikoolis 02.04.2013, Harjumaa

Et peagi läheneb üleriigiline talgupäev "Teeme Ära", siis selleks, et ka Raasiku kooli ümbrus taas puhtam oleks, koguneti täna (2. mail) peale 4. tundi töömeeleolus seda pisikest viga parandama.
Loe edasi

Talgud Õisu külas 04.05.2013, Viljandimaa

Õisu külas on korrastustalguid peetud varemgi, enne suurt Teeme Ära kampaaniat, kuid siis ei korrastatud kogu küla.
Loe edasi

Talgud Vainupea külas 04.mai.3013, Lääne-Virumaa

TALGUD TEHTUD!!!  Selleks korraks siis küla jälle puhas ja särab! Tänud kõigile 43-le talgutest osavõtjale!
Loe edasi

Talgud Pärnu Lasteaias Trall 04.mai.2013, Pärnumaa

Pärnu Lasteaed Trall pidas talgupäeva Teeme Ära raames teistkordselt. Tööde nimekiri oli pikk ja aukartustäratav ja veel mõned nädalad tagasi, kui paks lumevaip kuidagi ei tahtnud lahkuda, oli kerge hirm selle kõige ärategemise suhtes.    Õnneks talv siiski taandus ja 4.maiks säras päike kõrgel taevas. Oli suur rõõm tõdeda, et Tralli talgupäevale registreeris sel aastal 128 inimest.
Loe edasi

Talgud Pärnu Lasteaias Trall 04.mai.2013, Pärnumaa

Pärnu Lasteaed Trall pidas talgupäeva Teeme Ära raames teistkordselt. Tööde nimekiri oli pikk ja aukartustäratav ja veel mõned nädalad tagasi, kui paks lumevaip kuidagi ei tahtnud lahkuda, oli kerge hirm selle kõige ärategemise suhtes. Õnneks talv siiski taandus ja 4.maiks säras päike kõrgel taevas. Oli suur rõõm tõdeda, et Tralli talgupäevale registreeris sel aastal 128 inimest. Loe edasi

Talgud Polgu talus 4. mai 2013, Raplamaa

Polgu talu lammutus- ja koristustööd 2013 algasid hea tuju ja reipusega ning kogusid järjest hoogu juurde.  
Loe edasi

Talgud Lehola lasteaias 4. mai 2013, Harjumaa

Lehola Lasteaia Talguke algas kell 10.00. Kui lasteaia töötajad ja lapsevanemad lasteaeda kogunesid lehvis lasteaialipp juba maja küljes ja tööriistad seisid ootevalmis maja ääres. Tutvustati tööobjekte ja jaotati tööülesanded inimeste vahel. 

Loe edasi

Talgud Kärkla kirikus 3 ja 4. mai 2013, Saaremaa

Ühinesime talgutega juba teist korda. Juhiks sel aastal koguduse juhatuse esimees Paavo Mändar. Et möödunud aastal jäi üks võsatükk puhastamata, siis polnud eriti mõtlemisainet, et mida küll teha. Kirikut näevad inimesed seisavad selle eest, et suur koristus läbi viia nii sügisel kui kevadel. Kaugemalt vaatavatel ka silm jääb kauni vaate ees puhkama. 
Loe edasi

Talgud Abja-Paluojas 5. mai 2012, Viljandimaa

Et tulijatel oleks hea tulla, olijatel hea olla ja minejatel ilus minna, on tehtud talgud
Loe edasi

Heakorratalgud Simunas 5. mai 2012, Lääne-Virumaa

5.mail, laupäeval toimuval hoogtööpäeval „Teeme ära!" korraldas Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Selts jätkuvalt talgud. Seekord oli kavas korrastada päästekomando hoone-, Simuna Kooli ümbrus ja kirikaed. Talgulisi ootas lehtede riisumine ja langenud okste korjamine, prügi koristamine ning võsa saagimine. Kuna Simuna bussijaama hoone on aastatega inetuks muutunud, otsustasime ka teda renoveerida. Selleks andis raha Väike-Maarja vallavalitsus. 
Loe edasi

Talgud Aste külas 5. mai 2012, Saaremaa

Öine vihm tõi kaasa 5.mai talguteks talutava ilma.Kokkulepitud kellaajaks hakkas siit-sealt inimesi kogunema.
Kuna plaanid olid juba varasemalt tehtud,ei võtnud selgitused pikalt aega.

Loe edasi

Talgud Narvas Pähklimäe terviserajal 5. ja 12. mai 2012, Ida-Virumaa

Talgud Narvas Pähklimäe terviserajal toimusid 2 laupäeva järjest:

5.mail koristasime metsaalust prahist ja klaasikildudest – korjasime kokku ~100 kotitäit prahti. Koristustalgutel osales ligi 70 inimest, neist noorim 2-aastane, vanim 70- aastane. Koristajate hulgas oli kooliõpilasi ja  TÜ Narva kolledźi üliõpilasi, kuid enamuse moodustasid Narva linna vabatahtlikud linnakodanikud.


Loe edasi

Teemeära Laheda vallas koos Noorkotkaste, Kodutütarde ja Naiskodukaitsega 21. aprill 2012, Põlvamaa

21-22. aprillil toimus Põlvamaal Laheda vallas Lahe mõisapargis kahe päevane teemeära noortelaager. 
Osavõtjaid sai kokku 60, neist 48 olid 7- 17. aastased Noorkotkad ja Kodutütred Laheda vallast, Vastse-Kuustest ja Põlvast. Laager algas rivistusega ja meeskondadeks jagamisega. Pooled noored said alustada Lahe mõisapargi riisumisega, teised hakkasid õppima matkarajaks vajalikke oskuseid- skautlikke sõlmi, Eesti maakondi, korrati Eesti hümni, noorkotkaste ja kodutütarde seadusi.
Loe edasi

Talgud Pulli külas 5. mai 2012, Pärnumaa

 On 5. mai hommik. Öösel on kõvasti sadanud, maa veel vihmast märg,aga ei ole aega seirata sünget ja tuulist taevast, on "Teeme ära" päev. Kõik ettevalmistused said tehtud eelmisel päeval: talgusupp ja muu vajaminev sai ostetud. Ainus mis veel peas mõlgub on- kas inimesed ikka tulevad sellise ilmaga kodudest välja? 
Loe edasi

Talgud Kihelkonna alevikus 5. mai 2012, Saaremaa

Väike Kihelkonna on rikas kant. Sel aastal oli meie alevikus lausa kolm “Teeme ära” kodulehel registreeritud talgukohta. Kihelkonna segakoori liikmeid jagus kõigi kolme paiga talguliste sekka. Siinkohal kirjutan MTÜ Tuulpius poolt korraldatud Kihelkonna aleviku heakorra talgust. MTÜ Tuulpius on kohaliku koori liikmetest koosnev lauluhuviliste ühendus.
Loe edasi

Talgud Eessalu külas 5. mai 2012, Pärnumaa

Ühel imekaunil pühapäeva keskpäeva paiku suundusid neli kahtlemata ilusat ja noort neidu Pärnumaal asuvasse Eassalu külla. Hing rõõmustas, süda puperdas ning jalad võbisesid, sest soov, midagi head ära teha, oli suur.
Loe edasi

Talgud Rohukülas 5. mai 2012, Läänemaa

Kenasti keskpäevaks hakkas Rohukülla kogunema hakkajaid inimesi. Sõpru ja sugulasi, enne talgute lehel registreerunuid ja lihtsalt kohapeale appi tulnuid. Noorim talguline oli suvelõpul kolmeseks saav Lilia, kes usinalt koristada aitas. Surfisõpradel oli autod varustust täis, sest ilmaennustuse järgi pidi talgute lõppedes tuult tulema. 
Loe edasi

Talgud endise Araku kooli radadel 29. apirll 2012, Viljandimaa

29. aprilli hommikul ärgates oli ilm veidi hirmutav, selline sombune ja kergelt vihmane. Mõtlesin, kas tõesti „vanajumal“ on meie õilsa ürituse vastu. 
Loe edasi

Talgud Pada-Linnamäel 5. mai 2012, Lääne-Virumaa

Meie talgud toimusid Lääne-Virumaal, Pada-Linnamäel. Pada linnamägi on rajatud 11. sajandil, kunagi võis see olla päris võimas ehitis. 
Kuna praegu haldab seda kaitseliit, siis põhilised talgulised olidki kaitseliidust ja selle eriorganisatsioonidest. 
Loe edasi

Äratehtud Saarnaki 5.-6. mai 2012, Hiiumaa

Puhtam pühapaik ja esimesest silmapilgust jäägitult omaksvõetud hingemaa ei iseloomusta kõiki talgukohti. Aga laidudel nii on. Sellest saab enamasti aru alles siis, kui koju jõuad. Ja kui igapäevarutus kipub samm esialgu töntsiksjääma. Sest hing on ikka veel seal - laiuaskeldustes koos armsate inimestega. "Teeme ära" raames koristati sel nädalavahetusel majad ja õued nii Saarnakil kui ka Hanikatsil. 
Loe edasi

Talgud Suitsu jõel 5. mai 2012, Läänemaa

Meie talgud toimusid suitsujõel. Seal ilusas looduslikus kohas käivad kevadest, sügiseni turistid paaditamas ja linde vaatlemas. kutsusin siis oma talgulisi suitsu jõe peale prahti koristama. kohale saabusid mulle Mellissa, Veronika, Priidu, Helle ja Siim, kes on ratastoolis. Neid inimesi peab ka kutsuma välja talgutele. Nad ei pea jääma tuppa
Loe edasi

Talgud Väätsa valla Kodanike majas 5. mai 2012, Järvamaa

Minu talgulugu algas kell 10 Väätsa Kodanike Maja juures. See on koht, kus valla kodanikud saavad koos käia kas siis näputööd tegemas, kangast kudumas, üritusi tegemas. 
Loe edasi

Orhideetalgud Kuressaares mai-juuni 2012, Saaremaa

2012 aasta Aasta Orhidee on käokeel. Eesti Orhideekaitse Klubi on kutsunud huvilisi aitama käokeelte kohta rohkema teave saamisel. Meie, Looduskaitse Seltsi Saaremaa osakonna liikmed, otsustasime EOKK algatust toetada. 
Loe edasi

Talgud Tallinnas 5. mai 2012, Harjumaa

Tihti arvatakse et poliitilised organisatsioonid ei tee midagi head ühiskonna jaoks. Kesknoored aga aitasid taas korrastada Eestimaad, korraldades ise talgupäevaraames koristustöid Lasnamäel. Aprillikuu lõpus korraldati samasugune üritus Haaberstis. 
Loe edasi

Emumäe mõisapargi talgud 5. mai 2012, Lääne-Virumaa

Eestimaa on ilus ja siin on palju kohti kus pole käinud ja mida võiks avastada.Tutvusin talgulehel pakutavate kohtade ja tegemistega, silma jäi Emumäe mõisapargi koristamine,olen lugenud mõisatest ja neid jõudumööda külastanud kuid Emumäe mõisast polnud midagi kuulnud. Loe edasi

Talgud Haaslava külas 5. mai 2012, Tartumaa

Minu talgulugu sai alguse esimesest suurest koostegemisest. Järgnevatel aastatel oleme lihtsalt oma inimestega oma kodu ümbruskonda püüdnud puhtastada, sest sodine elukeskkond meile ei sobi. Loe edasi

Talgud Kolga-Aabla külas 5. mai 2012, Harjumaa

Olin abikaasaga 05.mail talgutel Kolga-Aabla külaplatsi koristamisel. Meie külaplats sai talve jooksul uue näo. Loe edasi

Haiba küla talgud 5. mai 2012, Harjumaa

Haiba küla talgupäev toimus üle hulga aja kaasates siinseid asukaid.
Kuna külas on palju lapsi, siis planeerisimegi tööd teha peaasjalikult peredega, kuhu kuuluvad ka lapsed. Loe edasi

Seiklusjutte Maalt ja Merelt talgud 4. mai 2012, Harjumaa

Väga tore aktsioon. Meie ülesandeks sai küürimine, sattusime nii hoogu, et mitu korda kutsuti meid lõpetama. Loe edasi

Talgud Pärnus Tralli lasteaias 5. mai, Pärnumaa

Pärnu Lasteaed Trall osales Teeme Ära talgudel esimest korda. Eesmärk oli ajahambale jalgu jäänud mänguväljakute korrastamine, turvaalade loomine ümber atraktsioonide, uute mängumajade ehitamine ning üleüldine koristamine. Loe edasi

Suguvõsa kartulivõtutalgud 1973 kuni 1990, Tartumaa

Seni kuni inimene elab maal ja omab natukenegi põllumaad (nõuka ajal maal elaval õpetajal oli 0,14 ha), siis tahab sinna midagi ikka kasvama panna. Külvamisest ja rohimisest käib jõud üle, aga saagikoristus on ikka suur töö. Sellel kaugel ajal oli igale linnainimesele tähtis maal tuttava või sugulase juures kasvatatud kartul (mille kolhoosipõllu lämmastikväetisest sinine). Loe edasi

Loode talu kraavide uus elu 5. mai 2012, Raplamaa

Kevadise suurvee ja sügisvihmade aegu läbipääsmatu talutee, ummistunud teetruubid ja võssakasvanud heina- ja karjamaad - selline on olnud viimase kümnendi igaastane vaevane ja vilets pilt, kui esivanemate tallu minna. Loode talu on küll kruusasest külateest vaid kiviga visata, aga sootaimed võtavad võimust isegi endisel kartulimaal, sest kraavid on umbes ja grillijate lemmik lepapuu vohab kui malts. Loe edasi

Talgud Hanila kalmistul 5. mai 2012, Läänemaa

Lootused olid suuremad aga paraku tuli kohale koos talgujuhiga ainult 7 inimest. Lootsin, et tuleb 40 talgulist aga ilmselt oli lobitöö minupoolne väga vilets olnud, olen järgmisel aastal tublim. Aga väga tahan kiita oma talgulisi, kuna töö tegime küll 20 inimese oma ära. Loe edasi

Talgud Orissaares 5. mai 2012, Saaremaa

Meie talgud toimusid 05.05.2012 Orissaare alevikus Kuivastu mnt ja Ranna pst ristmikul asuva võsastunud eramaa puhastamisel võsast, kuna see häiris tublisti alevikku sisenejaid. Loe edasi

Talgud Järve metsas ja terviserajal 5. mai, Harjumaa

Super. Päev täis palju positiivseid emotsioone ja sündmusi, õnnetunnet, põnevaid leide ning uusi vastastikuliselt kasulike tutvusi ja asjalike arutelusid. Loe edasi

Tõhela küla talgud 5. mai 2012, Pärnumaa

Olin talgujuht. Koristasime kohalikku kiriku ümbrust, mida on koristatud vähemalt üle 10 aasta kevadeti ja ikka talgute korras. Jätkame seda traditsiooni nüüd juba Teeme ära raames. Loe edasi

Kärla kirikuaia talgud aprill/mai 2012, Saaremaa

Meie oma valla pühakoda ei saa enam korralikult pildistadagi, ei näe ilusat vaadet. Aastatega oli kiriku aia taha kasvanud tihe võsa ja kõrged männid varjasid hoone täielikult. Loe edasi

Talgud Arukülas 5. mai 2012, Harjumaa

Raasiku perekeskus kolib juba kolmandat korda. Kes asjadega lähemalt kursis on, teab, et seni oleme lasteaia ruume kasutanud. Sellel aastal andis vallaesindus perekeskusele seni kasutuseta seisnud ruumid valla raamatukogu kõrval. Seega, meil on talgute jätkulugu. Loe edasi

Talgud Paide Ühisgümnaasiumi väliklassis 5. mai 2012, Järvamaa

Paide Ühisgümnaasiumi õpilased koristasid rõõmsalt kooli väliklassi ja leidsid, et see töö on palju parem kui kodus oma tuba koristada! Loe edasi

Talgud Muratsi sadamas 5. mai 2012, Saaremaa

SELTSIMEHED MURATSI KÜLA ELANIKUD!
Seltsimehed, on alanud koristustööde hooaeg looduskaunis kohas Muratsi sadamas.
Igatahes, 5. mail olete oodatud talgutele kell 10.00 Muratsi sadamasse.
Igatahes, põhiline on võtta kaasa reha, hang, hea tuju ja endale meelepärast nosimist ja märjuke.
Selline oli kuulutus, mis jagati küla stendidele ja postkastidele.
Loe edasi

Talgud Kehra raudteejaamas 5. mai 2012, Harjumaa

Mittetulundusühing Kehra Raudteejaam on talguid korraldanud alates 2008. a sügisest. Alustasime jaamahoone rämpsust tühjaks viskamisega. Eelmised talgud olid 2011. a novembris, kui koristasime uute jaamaperroonide ümbrust. Seekordsed talgud olid tõsine füüsiline töö Kehra ajaloolises jaamahoones sees. Loe edasi

Sõmera küla tee servad 28. aprill ja 5. mai 2012, Saaremaa

Selline pealkiri ütleb, et teede seisukord just maal pole kiita. Meie oma veel täitsa kobe, sest alustasime korrastamisega 5 aastat tagasi. Paljud valla teed täitsa umbes ja aeg-ajalt läbimatud. Loe edasi

Pärnu ranna talgud 5. mai 2012, Pärnumaa

Talguline Piret Unn leidis prügikoristuse käigus Pärnus rannast pudeli, milles oli kiri. Selgus, et kirja oli paar kuud vähem kui 3 aastat tagasi teele pannud ühe Venemaa jahi meeskond, kes osales ühel Läänemere regatil. Loe edasi

Tagud Pikavere külas 5. mai 2012, Pärnumaa

Seegi kord kogunesid Pikavere inimesed, et traditsiooniliselt oma küla koristada. Loe edasi

Talgud Nõunis 5. mai 2012, Valgamaa

Talgupäevad on ühed vahvad asjad, mis on saanud juba traditsiooniks peaaegu igas Eestimaa külas kui ka linnas. Ka Nõunis on noored igal aastal talgutel oma panuse annud. Sellel aastal otsustasid noored ise midagi ära teha ning heakorrastada laste mänguväljaku taas lastesõbralikumaks. Loe edasi

Talgud Sindi surnuaial 5. mai 2012, Pärnumaa

Olin täna talgutel kalmistul, kus korjasime jõekaldale visatud kalmistusodi.Ma ei oska öelda õelda kalmuküünalde kogust ühelt 3 x 3 meetriselt alalt, aga kalmuküünalde valik kauplustes sellelt alalt kogutud näidiste põhjal oli hämmastav. Loe edasi

Talgud A. Le Coq Arenal 5. mai 2012, Harjumaa

Meie käisime talgutel A Le Coq Arenal. Võtsin kaasa ka lapsed. Loe edasi

Talgud Taagepera külas 5. mai 2012, Valgamaa

Talgud on meie külas iga aasta. Ja sellel aastal sai seda tehtud "Teeme Ära" raames. Loe edasi

Talgud Viljandis 5. mai 2012, Viljandimaa

Viljandi Pauluse kirikumäe heakorratalgutel osales kokku 30 hea tahtega inimest. Töö oli korraldatud neljal erineval objektil. Loe edasi

ERMi talgud Raadil 5. mai 2012, Tartumaa

Kivid ja killud, kanname kokku - Villem Reimani unistus ei ole ununenud, kui Raadil haarab korraga reha ja kirve, kirka ja kuvaldaga mitusaga talgulist alustasid tarmukat tööd. Aasta 2012 ei ole olnud igav, pigem on ERMis ja ERMi ümber niipalju möllu, põnevad ajad - kindlasti murrangulised ja seda on tunda praktiliselt igal kevadel, Teeme Ära talgute formaat juba üsna harmumspärandi, rahvas tormab organiseeritult brigadirie eeskujul 4 suunas. Loe edasi

"JA NII TORE OLI!" ahk talgud Kambja vallas 5. mai 2012, Tartumaa

JA NII  TORE OLI! Just sellise lausega võiks kokku võtta 5.mai  2012.aasta üle- eestilise  talgupäeva  Aarike hooldekeskuse territooriumil.

Loe edasi

Talgutest Pikasillas 2009, Valgamaa

Aastal 2009 kui võtsime kooliga osa talgudest hakkas see mulle meeldima ja olen hakanud iga aasta talgudest osa võtma. Loe edasi

Talgukogemusest Kõrvemaal 7. mai 2011, Harjumaa

Talgud - see on koostegemise rõõm, soov midagi ära teha ja seda vabatahtlikult. Talgud - see on võimalus leida uusi sõpru ja tuttavaid, see on sündmus, mis liidab. Loe edasi

Talgud Rukilille lasteaias 28. aprill 2012, Harjumaa

Meie 28.aprillil toimunud talgud - lasteaia õueala korda OLI SUUREPÄRANE. Lootes kuni 50 osavõtjat, oli üllatus suur, sest kohal oli lausa ligi 60 või siis üle 60 talgulise, sest osavõtjate hulgas olid ka mõned lapsed. VÄGA tublid lapsevanemad ja lihtsalt tublid inimesed koos lasteaia töötajatega pügasid hekke, parandasid liivakasti, värvisid liivakaste ja pinke, vedasid 14 tonni liiva , täitsid lausa 3 konteinerit mittevajaliku kola ja talvejäänukitega. Loe edasi

Korteriühistu talgud Tartumaal 26. aprill 2012, Tartumaa

Teeme ära 2012 talgupäevade raames otsustasime korrastada oma maja ümbruse, et oleks jälle puhas ja korras, nii majaelanikele, kui ka nende külalistele. Kui talgupäev on üleeestiliselt planeeritud teha 5. mail, otsustasime seda teha varem, kuna lootsime, et kevad ja ilusad ilmad tulevad varem ja näe tulidki....super ilm ja kui soe oli täna ja homme tuleb veel soojem, super ja kui ilus roheline siis juba on. Loe edasi

Teeme Ära 2012 Ahjal Aprill 2012, Põlvamaa

Teeme ära 2012 talgupäevade raames otsustasime korrastada oma kodukoha, et siin oleks hea olla endal ja külalistel. Kui talgupäev on üleeestiliselt planeeritud teha 5. mail, siis meil Lõuna-Eestis on see aeg hiline- siis võib siin juba muru niita, kui on soe ja kevadvihmad. Loe edasi

Kullamaa koolipere talgud 24.-25. aprill 2012, Läänemaa

Kullamaa koolipere töötas kahel päeval ,ühtekokku 3 gruppi 148 õpilast,12 õpetajat, 16 lapsevanemat. Loe edasi

Konnade päästmise talgud 14. ja 15. aprill 2012, Harjumaa

Selle aasta talgu lugu algas mul:Eestimaa Looduse Fondi kampaania Konnad Teel. Käisin 14.aprillil ja 15.aprillil 2012 Saula uue silla ehituse juures konnasi päästmas. Loe edasi

Ardu küla talgud 1990ndate algus, Harjumaa

Mina mäletan oma lapsepõlvest külatalguid, kus siis näiteks kevadel tulid kõik külaelanikud tubadest välja ja koristasid enda maja ümbert ära. Loe edasi

Jääkogumise talgud Parmu Ökokülas 24.-26. veebruar 2012 , Valgamaa

Jäätalgutele kogunes 9 talgulist pluss ökoküla inimesed, seekord neljakesi, kokku täpselt paras punt selle töö tarbeks. Jääd saime parasjagu, umbes 12 tonni ehk siis 13,5 kuupmeetrit. Suurimaks takistuseks oli jäävedu hobustel. Kuna ilm läks sulaks siis ei olnud meil võimalik kolmandat hobust appi võtta kuna tal polnud raudu all ning ajasime läbi kahega. Keskmiselt 500 kg ühe reekoorma kohta kui arvutada lõpliku koguse ja viidud kordade põhjal. Tublid hobused meil:)
Loe edasi

„MAAILMAKORISTUS 2012“ PLAKATITALGUD KEILA LASTEPÄEVAKODUS RUKKILILL. 2011. aasta oktoober, Harjumaa

Kodanikualgatusest „Teeme Ära“ , mis sündis aastal 2008 Eestis ja mille käigus koristasid meie kodumaad prügist puhtaks üle 50 000 vabatahtliku , on prügitõrjumispisikuga nakatanud sadu tuhandeid inimesi enam kui 60 riigis . Asjata ei nimetata „Teeme Ära „ ettevõtmist Eesti Nokiaks . 
Nimetatad algatusest on sündinud projekt World Cleanup 2012 (Maailmakoristus 2012 ) , mille eesmärgiks on aastal 2012 puhastada prügist terve planeet Maa. Ajavahemikus 24.märts kuni 25 september 2012 toimuvad erinevad koristustalgud üle maailma. 
Loe edasi

Talgud Koeru kalmistul 2011, Järvamaa

Kuna käisin ka talgul, mõtlesin kirjutada, mis meie siis Koeru kalmistul leidsime. Loe edasi

Võhandu ürgoru koristus- ja mõttetalgud Süvahavva külas 2011, Põlvamaa

Võhandu ürgoru koristus- ja mõttetalgutel Süvahavva külas Põlvamaal oli talgute ajal vahva seik. Juba teist aastat jagati talgutel sedeleid pealkirjaga Tänutäht. Selline Eesti krooni mõõtu roheline kupüür mille mõlemal poolel selgitav tekst ja välja andmise kuupäev. Loe edasi

Moori küla talgud 7. mai 2011, Viljandimaa

Selle kuu esimesel nädalavahetusel kogunes Moori 8 korteriga elamu juurde päris palju inimesi. Kõigil ühiseks eesmärgiks meie küla keskus ilusamaks muuta. Külaseltsingu orgamiseerimisel otsustati ehitada küla teadetetahvlile uus ühispostkast, puhastada vanadest klambritest teadetetahvel ja anda ilusam väljanägemine korterelamu koridorides asuvatele postkastidele. Plaanis oli ka maja ümber asuva kaasiku koristus. Loe edasi

Talgud Suure-Kambjas 7. mai 2011, Tartumaa

7. mai hommikul koputas taas "Teeme Ära" kõigi me uksele. Mõni kuulis seda koptust, teine mitte. Need, kes kuulsid ja osaleda tahtsid, neil oli võimalik valida üle Eesti sobiv talgupaik. Meie talgud olid suunatud Suure-Kambja "lavaaugu" korrastamisele. Vabaõhulava ehk "lavaauk" rajatakse endise Suure-Kambja mõisa pargis asuvasse sissevarisenud keldrivundamendile. "Lavaaugu" talgud toimusidki kahes kohas samaaegselt. Suure-Kambjas võis juba varahommikul kuulda trimmeri põrinat, mis "lavaaugus" võsaga võitles. Korjati kokku kõik oksad, riisuti lehed ning lasti need kolinal läbi  purustaja.

Loe edasi

Teeme Ära talgud Vana-Võidus 7. mai 2011, Viljandimaa

Kogunemine mõisa paraadtrepil. Esmalt toimus kohaloleku kontroll 
VÜKKi vabatahtlikud: Laine Mitt (administraator), Astrit Savitš (pehme mööbli restauraatorite ja vene keele õpetaja), Marju Roosipuu (töökeskkonna spetsialist), Tarmo Loodus (direktor), Tiiu Vaher (projektijuht, välissuhete koordinaator, inglise keele õpetaja), Mati Valli (haldusjuht), Enn Lüdig (majahoidja) ja Marko Liiva (kehalise kasvatuse õpetaja) koos oma perega (Kristina, Mia ja Marta). Nimed pani kirja agitaator Piret Aus (avalike suhete spetsialist). Hiljem liitus timurlastega Alar Sarapuu (ehituserialade õpetaja). Kuraditosin on kohal! Väga väärikas ja värvikas seltskond. Ja mis peamine, oluliste valdkondade esindajad on olemas. Loe edasi

Väätsa Kodanikumaja talgud 29. aprill 2011, Harjumaa

Meie talgud toimusid 29.04.2011, algusega 17.00. Osaletud sai sellepärast, et maja ümbrus ilusam välja näeks ja need talgud on nagu jätk toredale traditsioonile. Loe edasi

Talgupäev Rapla Maarja-Magdaleena koguduses 7. mai 2011, Raplamaa

Nagu kirikud ikka, leiame ka meie end sageli olukorrast, kus tööd on meeletult palju, kuid raha ja töötegijaid napib. Järgemööda saavad hädavajalikumad tööd tehtud. Vahel aga juhtub nii, et mõned kiiremad tööd jäävad halbade kokkusattumuste tõttu tegemata ja tagajärgede likvideerimine mõistagi raske ja aeganõudev. Loe edasi

Talgud Tõutsi külas 7. mai 2011, Valgamaa

7-nda mai hommik tervitas kõiki Lokumärdi talgutele kiirustajaid mõnusa päikesepaistega ja jaheda tuulega. Kogunesime MTÜ Kappermäe Seltsi tulevase külakeskuse juures. Talgulisi oli meil vanuses 9 kuud kuni 82 aastat. Loe edasi

Kaia talgud Muugal 7. mai 2011, Harjumaa

7. mai hommik algas imelise päikesepaistega. Päev tõotas tulla teguderohke, sest selline oligi plaan. Oli üle-eestilise talgupäeva hommik. Loe edasi

Talgud Peedu rongipeatuses 1. mai 2010, Tartumaa

Üks kord kutsus isa mind teeme ära talgutele. Seekord pidi loodust koristama ja ehitusi taastama.
Kõigepealt pidin ma rongijaama hoonelt värvi maha kraapima,see oli kõige raskem töö. Loe edasi

Pikavere külatalgud 30. aprill 2011, Pärnumaa

Meie küla järjepidev talgutraditsioon sai alguse 2003.aastal. Ka nõukogude ajal sai vahel ühiselt külatänava äärest võsa maha võetud. Nüüdseks juba üheksa aastat oleme igal kevadel või sügisel talgute korras küla heakorrastanud. Esivanemate visa töö tulemusena iseloomustavad Pikavere küla kilomeetritepikkused kiviaiad. Loe edasi

Ussimäe kultuurihoiuala talgute ettevalmistamise üllatused 7. mai 2011, Järvamaa


Oleme juba kolmel aastal korraldanud Ussimäe kultuurihoiualal talguid. Põhiline tegevus on pärandkultuuriobjektide (lubjaahi ja paemurd) ümbruse koristamine lamapuidust, võsast ja surnud puudest. Vaadete avamiseks pärandkultuuri objektile ja pärandkultuuri objektilt on laasitud ka kasvavate puude võrade alumist osa. Olen talgujuhina püüdnud lisaks töisele poolele anda talgupäeval talgulistele ka uusi teadmisi. Nii ka käesoleval aastal. Talgud Ussimäe kultuurihoiualal toimusid 7.mail, kuid üllatusterohkeks kujunes hoopis talguteks ettevalmistamine. Loe edasi

Vao ratsaklubi Volbritalgud 30. aprill 2011, Lääne-Virumaa

„Teeme ära“ talgute üheks avasündmuseks olid Vao ratsaklubi Volbritalgud 30.aprillil.
Talgupäeva juhatasid sisse veebruaris tegevust alustanud Vao Ratsaklubi MTÜ juhatuse esimees Lembitu Pihlak ja Vao rahva tegemistega tutvuma tulnud Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum. "Kuni su küla veel elab, elad sina ka", lausus Vallbaum kingitust, lipumasti viiru, üle andes. Loe edasi

Talgud Tammsaare pargis 7. mai 2011, Harjumaa

2011. aastal käisin ma Tallinnas Tammsaare pargis Heateo festifalil "Märka abivajajad. Lionside ettevõütmistest olen ma palju kuulnud ja see pärast võttsin ma silmarõõmu kaasa ja nautisime päeva Tamsaare pargis. Loe edasi

Kaitseliitlased panid talgutel saed laulma 7. mai 2011, Lääne-Virumaa

Kodanikualgatuse Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimus laupäeval, 7. mail üle-eestiline talgupäev. Kaitseliidu Viru maleva 26 liiget kogunes talgutele Kloodi Pahnimäele, et võsast välja lõigata Pahnimäe kiviringvall ja korrastada linnuse hoov. Loe edasi

Tsolgo küla prahist puhtaks 1. mai 2011, Võrumaa

Korraldame aastas ikka kaks korda talgupäevi aga sel korral otsustasime ka end registreerida talgutele.Ootasime ainult oma ühingu liikmetest 12 inimest-kõik ei saanud osaleda-aga oh üllatus,kohale tuli üle ootuste palju-kaks korda kaksteist osalejat.Päris mitmed külaelanikud ja hulk lapsi ka. Loe edasi

Talgute lugu , Tartumaa

Siiani on kõik minu talgukogemused seotud rämpsu ja sodi koristamisega. Kaheksakümnendate lõpul korraldati meie külas igal kevadel laupäevak. Mäletan, kuidas õues oli näha selliseid täiskasvanuid ja suuri lapsi, keda muidu üldse ei näinud. Kraavist tiriti välja sinna aasta jooksul loobitud mittevajalikud asjad (eredalt on meelde jäänud roostetanud lapsevanker ning suur hunnik kasvuhoone tükke). Iga murulapp ja hekialune riisuti üle ja tiigi ümber põletati kulu. Õhtul mängisid lapsed luuremängu "Kaksteist pulka". Loe edasi

Nigula küla lumised talgud 7. mai 2011, Läänemaa

Meie talgud olid nagu ikka kõik koristustööd looduses selleni kui leiti lund. Loe edasi

Võhma kooli talgujutt viimased aastad, Viljandimaa

Eks koolid on talguid pidanud ajast aega. Nimetati neid siis talguteks, ühiskondlikult kasulikuks tööks või leninlikeks laupäevakuteks. Kooli ümbrus vajab igal kevadel korrastamist ja kes seda ikka teeb kui mitte koolipere ise. Loe edasi

Väike talgulugu 7.mai 2011, Põlvamaa

Kui Hendrik peale lõunasööki külakeskuse juurde jõudis olid talgud juba alanud. Külakeskus jääb küll Hendriku kodust vaid mõnesaja meetri kaugusele, aga sellegipoolest jäi Hendrik hiljaks. Lihtsalt ema ei lubanud enne minema hakata kui kõht korralikult täis söödud. Ütles, et kui tahad korralikult tööd teha, siis tuleb ka korralikult süüa. Hendrik mäletas küll, et eelmise aasta kevadel olid ka talgud olnud, aga siis oli ta kõigest viie aastane ja oli talgutel rohkem mänginud ning rattaga ringi sõitnud kui tööd teinud. Sel aastal oli aga Hendrikul tõsine plaan ikka tööd ka teha. Loe edasi

Lilli küla talgud 7. mai 2011, Harjumaa

Lilli küla koristustalgut oleme korraldanud juba 2006 aastast igal aastal. Selle aasta suureks üllatuseks oli, et koristatud prahiga kotid teede äärest oli keegi (arvatavasti Anija vald) ise ära koristanud. Loe edasi

Kutse talgutele

Talgulugu, mida igaüks võiks laulda
Loe edasi

Talgud Ristil 7. mai 2011, Harjumaa

Talgud on olnud juba paljudel põlvkondadel erinevate suurtööde tegemise kohaks: nii said kiiresti tööd tehtud heas seltskonnas ja võimalus oli uutega alustada. Loe edasi

Audru Keskkooli talgud Jõõpre vanadekodus 7. mai 2011, Pärnumaa

7.mail 2011 a. osalesid Audru Keskkooli õpilased talgutel Jõõpre vanadekodus. Talgute ettevalmistamise käigus viidi läbi heategevuslik korjandus lilletaimede ostmiseks. Loe edasi

Talgud Tagadil 7. mai 2011, Harjumaa

Eesti mootorrattaajakirja Motomaania pisike toimetus osales sel laupäeval, 7. mail oma kodukülas Tagadil Harjumaal traditsioonilisel talgupäeval.
Igal kevadel on Tagadi külarahvas kohaliku külaseltsi ettevõtmisel leidnud ühe vaba laupäeva, et külas pisut koristada või muud kasulikku teha.
Loe edasi

Rõõmsavärvilised talgud Harjumaal 7. mai 2011, Harjumaa

Esialgu soovisin "Teeme ära's" eelmine aasta osaleda.Kuna see kuupäev langes kokku mu sünnipäevaga,otsustasin ennast tööst vabaneda). See kord oli mul juba kindel soov palju tööd teha-- palju räpast ja väsitavat tööd, aga... jälle ei tulnud välja).Tähendab,meie talgu esimene plaan oli Pirita übrust korda teha, aga meie juhataja ütles, et praegu on lindude pesitsemise aeg, ja tegelikult meie, 12 inimest, värvisime bussipeatust=). Oli vahva, sest et värvide valik oli selline, et lõpus see peatus nägi välja nagu üks hipide kokkutulekukoht! Loe edasi

Lugu Tõllaste küla talgutest 1987, Saaremaa

Minu isa käis kunagi malevas ja koos malevaga käidi talgutel. Raha selle töö eest ei saanud, maksti niiõelda toidu ja joogiga. Loe edasi

Konkreetne talgulugu Koluverest 7. mai 2011, Läänemaa

Jutt konkreetne ja lühike.
Häälega Tartust Koluverre(Läänemaal). Eelmine õhtu veel Lihula kandis sõbranna sünnipäeva tähistamine aga siiski Koluvere Külaselti maja juurde talgutele laupäeva hommikuks. Loe edasi

Tallinna Tõnismäe Reaalkooli talgud Hundikuristiku kaitsealal Kadriorus 7. mai 2011, Harjumaa

Otsustasime osaleda talgutel Euroscola projekti raames. See oli meie koolile/klassile esimene kogemus. Kui hakkasime otsima koristamisobjekti, tekkis mõte korraldada ka oma kodulinna ühe huvitava paiga uurimistööd: mitte ainult koristada, vaid ka kirjeldada ilusat ja huvitavat paika. Selleks paigaks valisime Hundikuristiku kaitseala Kadrioru idapiiril. Loe edasi

Talgud Oiderma külas 7. mai 2011, Pärnumaa

7. mai on taas ajalugu. Küla kroonikasse jääb see päev üleriigiliste talgutena, kus taaskord saab meenutada neid tublisid elanikke, kes võtsid vaevaks oma vabal päeval kodust välja tulla talgutele. Rahvast sai kokku 24. Sel korral oli eelmise aastaga võrreldes vähem osalejaid, aga eks inimestel ole omad põhjused, miks tulla ei saanud. Loe edasi

Titeranna talgute lugu 7.-8. mai 2011, Saaremaa

Minu talgulugu asub aadressil:  http://titerand.blogspot.com/

Loe edasi

Talgud Kiltre talus 7. mai 2011, Põlvamaa

Käisime Kilre talu talgutel oma SouthWestern Company Eesti kahe meeskonnaga aitamas koristada ja puhastada Eesti ajaloo vähe tuntud aga tähtsa Mart Mitti talukohta. Loe edasi

Raasiku valla noored talgutel tegutsemas 7. mai 2011, Harjumaa

7. mail 2011 saime sõpradega kutse ühe metsatuka korrastamisele Raasikul Vahtra ja Pargi tänava nurgas. Meid kutsus vallavolikogu liige Olavi Liivandi. Mõtlesime, et see võiks olla tore koht, kuhu saame koos teiste Raasiku valla noortega talguid pidama tulla. Loe edasi

Heino Prosti vanatehnika muuseumi rehepeksumasinate kuuri rusude koristamine 7. mai 2011, Tartumaa

Sattusin Heino juurde esimest korda alles kolm aastat tagasi, parajasti tema kaheksakümnenda juubeli päeval. Juba siis nägin, et abi oleks mehel tema üle jõu käiva hobiga toimetulekuks hädasti vaja, ning kui hakkasin aprilli algul otsima sobivaid talgusid ja nägin, et tema aitamiseks on korraldatud talgud polnud enam edasi vaja talguid otsida. Loe edasi

Kuidas Hobulaiu talgutraditsioonide kujunemist 21. sajandil mõjutasid suu- ja sõrataud Euroopa Liidus 2001 või 2002, Läänemaa

21. sajandi algul tekkisid Eestimaa Looduse Fondil (ELF) kontaktid Suurbritannia vabatahtlike tööd korraldava organisatsiooniga BTCV (British Trust for Conservation Volunteers). Plaaniti saareriigi vabatahtlike talguareaali laiendamist Eestisse, et toetada looduskaitseliste tegevuste läbiviimist - eelkõige poollooduslike koosluste (puis- ja rannaniitude) taastamist ja hooldamist. Erinevate kaitsealadega käisid tutvumas mitmed talgukorraldajad ja võeti plaani talgute läbiviimine Matsalu looduskaitsealal (praeguses rahvuspargis). Üritus kuulutati välja ja talgutele soovis tulla vabatahtlikke Suurbritanniast kui ka Austraaliast. Samaaegselt puhkes aga Suurbritannias suu- ja sõrataud ning Matsalu kaitseala kogukond muutus skeptiliseks kaugete abiliste suhtes, kartes võimalust, et külalistega levib siiamaale ka kardetud taud ning ohtu satuvad siinsed loomad. Loe edasi

Kooliõpilaste talgud Valjalas 2010, Saaremaa

Kõige meeldejäävam on minu jaoks 2010 aasta talgupäev Valjalas. Kombe kohaselt toimus meie koolis koristuspäev. Igale klassile anti kindel piirkond koristamiseks ja prügikotid. Mäletan veel, et kui me olime väiksemad, ei tahtnud keegi meist koristuspäeval osaleda. Loe edasi

Tarmukad talgud Raadil 7. mai 2011, Tartumaa

Tegelikult olid inimesed Raadil juba 2 h enne päris ametlikult väljakuulutatud 11.00 algust kohal, ilus ilm, kohe rehad kätte - ERM orgunnis kokku u6 brigaadi, sest meil siin ruumi on , ala on piisavalt avar, osad läksid ka uue hoone platsi suunas, prügi isegi mitte hullult palju aga plats ja park peavad ikka korda saama suveks. Külilisi tuleb Tartusse üle ilma ning suvel on siin Tartu lemmik paik sportlastele ja peredele, kes siin käivad vaatamas näitusi ning rahvas istub niisama musul, peab pikniku - siis et oleks muru ilus ja vaade kaunis. Loe edasi

Kuidas Karula küla ujumiskoht kauniks sai 2010, Viljandimaa

Olime mõni aeg tagasi kolinud Viljandimaale Karula külla. Karula küla asub looduskaunis kohas, Viljandist ca 3 km kaugusel. Meil on siin imeilus järv ning vana mõisapark ning hooned. On mille üle uhkust tunda! Kahjuks oli järveäärne ujumiskoht räämas. Loe edasi

Lugu Valuoja orust leitud armastusest 4. juuli 2010 , Viljandimaa

Sattusin 2010 Talgudele. Läksin koos oma sõpradega teeäärest prahti korjama ning tuli vastu Taavi , mu praegune elukaaslane ja mu kaksikutest tütarde isa , tema tegi oma sõpradega sama Taavi oli 20 ja mina 19. Loe edasi

Talgud Petseri surnuaias 1999 , Harjumaa

ERMi Sõprade Selts korraldas päris päris mitmel aastal suviti ekskursioone Petserimaale, mil ühel päeval koristati eesti surnuaeda. Nimelt oli/on sealne luteri surnuaed kaunis võsastunud, omaksed elavad kaugel ja piiri tõttu pole ka kõige lihtsam seal käia. Loe edasi

Südamlikud talgud Sakus 26. mai 2007, Harjumaa

Minu erilisim talgulugu, mida otsustasin teiega jagada pärineb 2007. aasta maikuust.
Olime oma perega osalised Saku valla puuetega laste perede ühenduse tegevuse käivitamisel. Üks meie seltskonda kuuluv pere oli sattunud väljapääsmatusse olukorda: seoses pere kahe vanema poja süveneva haigusega oli vaja teha elamus ümberehitustöid, et oleks võimalik korraldada laste elu hoone I korrusel, kuna ülemisele korrusele nad enam ei pääsenud, ning ülejäänud pereliikmetele ehitada välja toad II korrusele. Loe edasi

Lokumärdi talu korrastamistalgud 1. mai 2010, Valgamaa

1.mail jäeti oma kodude „teeme ärad“ pooleli ning sätiti Lokumärdile minemist. Peeter Kangur, külavanem, pakkus talguliste kõhumurede leevendamiseks välja idee lõpetada talgupäev ühise kevadise nõgesesupi söömisega. Loe edasi

Raasiku valla mõttetalgud 1. mai 2009, Harjumaa

Igatahes Raasiku valla noortele jätsid 2009. aasta mõttetalgud loomulikult kustumatu mulje, sest sellest sündis ju tänaseks üpriski aktiivseks kujunenud valla noorteliikumine Minu Eesti Noored. Paratamatult kannab see edasi ka mõttetalgutel edasi antud väärtusi, milleks on mõistvus, hoolivus ja kokkuhoidmine. Loe edasi

Talgud Assaku maanteel 2001, Harjumaa

Minul sündis tehtud talgudest kohe talgu luuletus. Loe edasi

Nädalased talgud Lusti lasteaias mai 2010, Valgamaa

Talgupäev andis meile tohutult palju positiivseid emotsioone. Kuna olen algaja juht, siis kogesin üllatusega, kui abivalmid olid lapsevanemad. Paljud neist teatasid, et nad ei saa talgupäeval osaleda, kuna on lubanud olla oma küla talgupäeval või töökohas.  Loe edasi

Teeme Ära talgud Sallas 2008-2010, Lääne-Virumaa

Olen olnud talgujuht kolmel aastal.Esimesel aastal ei jõudnud kirja panna,kuid tööd tegime kõvasti ja seltskond oli mõnus.Kuna suurem osa talgulistest on tulnud väljastpoolt,siis on piirkond saanud juurde eelkõige palju sõpru. Loe edasi

Karala küla talgud 2010, Saaremaa

Karala küla (Lümanda vald, Saaremaa) inimesed tegid eelmine aasta talgute ajal oma külamajale puid. Eelnevalt olime teinud PRIA külameetmele taotluse külamaja ehitamiseks ja talgute toimumise ajal ei teadnud me veel, kas PRIA poolne vastus on ei või jaa. Aga meie küla inimeste ootus ja tahe oli ääretult suur ja enne jaanipäeva saime PRIA-lt positiivse rõõmusõnumi. Loe edasi

Teeme Ära talgud Suure-Jaanis 1. mai 2010, Viljandimaa

Talgupäevast Suure-Jaani kirikus ja kiriku ümber on meeles järgmist. Talgulisi kõnetas väga kutse tulla kiriku pööningut koristama. Ei kohutanud neid jutt ohtudest ja mustusest, kohale tuli ligi 30 inimest, kes mitu tundi määris oma riideid ja kopse päris jõleda tööga. Loe edasi

Teeme Ära talgud Metsanurmes 1. mai 2010, Harjumaa

Metsanurme küla ja MTÜ Metsanurme on kevadisi talguid korraldanud alates aastast 1995. Viimased aastad siis juba liitununa Teeme ära kampaaniaga. Loe edasi

Teeme Ära talgud Maidlas 1.mai 2010, Ida-Virumaa

Meie külas on talgute korras ühiselt koristatud ja küla kaunistatud juba 7 aastat. Eelmise aasta üritus oli muidugi tänu vabariiklikule aktsioonile suurim, kohal oli pool külarahvast. Loe edasi

Tulusad talgud Saidaperes 2007, Raplamaa

Meie talguleid on pärit 2007 a. Siis veel TEEME ÄRA ametlikult polnud veel, kuid talgud toimusid ka siis. Nimelt leidsime vanal külaplatsil koristades nõukogude aegse viinapudeli, mis oli täis ja plekist kork peal. Selle oli sinna omalajal üks külamees naise eest peitu pannud ja unustanud. Loe edasi

Koeru talgud siiliperega 1. mai 2010, Järvamaa

Mulluste 1.mai talgute eeltööna langetati Koeru kalmistu ümbert võsa. Kui talgulistega juba poole peale olime jõudnud okste ja prügi kogumisega,leidis keegi muu ülemüüri heidetu hulgas ka vana katkise ämbri. Loe edasi

Talgutest enne ja nüüd 1948 ja 2008, Harjumaa

Inimpõlv tagasi oli asi hoopis teisiti. Iseäranis meenuvad rehepeksu talgud. Kolm paari hobuseid oli rakendatud aurukatla ette, et see ühest talust teise toimetada. Rattad vajusid liiva ja oli tükk tegemist edasi saamisega. Loe edasi

Mitmekesiste leidudega talgud Uus-Rebalas mai 2008-2010, Harjumaa

Meie oleme oma Uus-Rebala külaga külaga kõik aastad hoogsalt kaasa löönud. Puhastame 3 km pikkust teed kiriklast maanteeni. Esimesel aastal oli olukord väga hull, sest koristada tuli lausa nõukogude kolhoosiajast maha jäetud eterniiti, vanu roostetanud auto-ja traktori osi. Loe edasi

Teeme Ära talgud Lindi külas 1. mai 2010, Pärnumaa

Meie talgumõte tuli sellest,et elame endises suvilaühistu rajoonis mere ääres ja inimesed olid aastate jooksul täiesti süüdimatult viinud mere äärde prügi, mistõttu hunnik oli kasvanud üüratusuureks ja riivas nii meie endi kui meie külaliste silma.
Loe edasi

Talgud Lesnois (Venemaal) 20. sajandi keskpaik, Harjumaa

Minu talgulugu ulatub enam kui viiekümne aasta taha ja olles küüditatud Krasnojarski kraisse. Loe edasi

Põlli küla talgud näitavad head koostöövaimu 1. mai 2010, Raplamaa

Aastal 2009 aastal pandi Põlli külas (Raplamaa; Märjamaa vald; 50 km Tallinnast)alus talgutraditsioonile. Taasiseseisvumispäeval 20. august, 2009 sai Põlli külas üks tammepuu taas iseseisvaks. Loe edasi

Koristustalgud Narvas Oktoobris, Ida-Virumaa

Narva Eesti Selts korraldab iga aasta oktoobris Narva Garnisoni Kalmistul, kuhu on maetud Vabadussõjas langenud,puulehtede koristustalgud. Loe edasi

Teeme Ära Preedi mõisapargis 1. mai 2010 , Järvamaa

Preedi mõisapargi korrastamine toimus 1. mail 2010 a. seoses üle-eestilise talgupäevaga Teeme Ära. Talgud algasid kell 10:00 ja kestsid kella 14:00-ni, selle aja jooksul suudeti suur töö ära teha. Enne tööle asumist peeti Preedi mõisa ajaloost kõne, mida oli väga huvitav kuulata ning see andis innustust juurde, et anda sel päeval endast parim. Loe edasi

Lõputud talgud Puhjas 1988 , Tartumaa

Peesitasime lõunapausi ajal kõhtusid, kui keegi meist tegi ettepaneku, et näe, vanainimesel küttepuude hunnik tahab riita ladumist - teeme ära! Loe edasi

Kartulivõtu talgud Kassaris 1960-ndad, Hiiumaa

Olen maalaps ja mäletan oma lapsepõlveaegset kartulivõtutalgu kogemust. Oli kolsoosi aeg. Külas lepiti kokku, millal hakatakse ühiselt kartuleid võtma. Loe edasi

Sulenoppimise talgud Savilepa külas 20. sajandi algus, Lääne-Virumaa

Meie külas oli selline komme, et kui pruut oli majas, siis neiud-noorikud tulid talle appi sulgi noppima. Kuna see töö ei kannata liikumist (suled lendavad laiali), istuti pika laua taga, igaühel sulehunnik ees ja lasti sõrmedel käia. Loe edasi

Peedi-koristustalgud Räpinas Sügis 1987, Põlvamaa

See võis olla 1987. aasta sügisel (või 1986), käisin tollal ülikoolis. Päris paljud kasvatasid tollal suhkrupeete, et endale lisa teenida. See peedipõld, mida mina koristama sattusin, kuulus minu sõprade sõbra naise sugulastele – üsna pikk ja keeruline jada, kellest varem tundsin vaid sõprade sõpra, tema naisega sain alles põllul tuttavaks ja noh tolle sugulasi ma enam ei mäletagi. Loe edasi

Puude istutamine Aoveres 1.mai 2010, Tartumaa

Töö sujus, info oli õigeaegne. Tegime tööd, sõime kõhud täis, saime omavahel tuttavaks, lõime tantsu ja käisime saunas. Loe edasi

Verijärve MKA koristamine 1.mai 2010, Võrumaa

Puhastati Verijärve kaldalt prahti. Rahvas oli tööhimuline, koristati ka sellelt alalt, kust algul polnud plaanis. Loe edasi

Suurpea küla rannaala koristamine 1. mai 2010, Harjumaa

Suurpea küla on rannaküla, mis asub Kuusalu vallas Pärispea poolsaare läänepoolsel küljel, Hara lahe kaldal Tallinnast ca 80 km kaugusel. Suurpea külas asus kunagi vene sõjaväeosa. Küla asub Lahemaa kaitsevööndis, kuid tänu vanadele sõjaväosa varemetele on küla masendavas olekus. Loe edasi

Ranna Rantso kevadtööde talgud 1. mai 2010, Läänemaa

Kuna aja nappuse pärast jääb nii palju huvitavat edasi saatmata, näitamata, siis heastan selle oma tublide talguliste ühe kokkuvõttega.
Meil oli siis kokku eelmisel aastal 186 talgulist ja töö toimus 9 brigaadis.
Kõigil oli vaja teha oma brigaadi kokkuvõte. Saadan parima ja täidetud, nii nagu me seda ette kirjutasime! Loe edasi