Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Suurpea küla rannaala koristamine (1. mai 2010, Harjumaa)

Suurpea küla on rannaküla, mis asub Kuusalu vallas Pärispea poolsaare läänepoolsel küljel, Hara lahe kaldal Tallinnast ca 80 km kaugusel. Suurpea külas asus kunagi vene sõjaväeosa. Küla asub Lahemaa kaitsevööndis, kuid tänu vanadele sõjaväosa varemetele on küla masendavas olekus.

Kuna ise olen pärit Rakverest on minu koolivaheajad möödunud Suurpea külas vanaema ja vanaisa juures, ning nüüd käivad seal ka minu lapsed koolivaheaegadel oma vanaema juures. Suurpea küla on ja jääb meie lemmikkülaks ja soov oleks, et see küla saaks kunagi korda ja tunnustatud.
2008 aastal valiti Suurpea külla külavanem Õie Kivi tänu temale on küla saanud ilusama mulje bussijaamad on korda saanud ja mereäär võsast ja prügist puhtaks. 2009 aastal korraldasime Suurpea küla talgud kus puhastasime rannaäärt ja laste mänguplatsi. Osalejaid oli kuskil 55 ringis. Kõige kaugemalt oli osalejaid Pihkva kandist, Rakverest ja Teeme Ära Talgupäeva lehe kaudu oli talgutele registreerunud 15 Tallinna Vangla ametnikku. Üks pere Tallinnast ühines talgutega lihtsalt Suurpea külast läbi sõites. Peale suurt koristust pakuti osalejatele talgusuppi ja saia moosiga. Kui kõigil olid kõhud täis toimus ka väike tantsuline etteaste Volbriöölt kohale lennanud nõidade poolt. Talgud õnnestusid väga hästi sai juurde palju sõpru ja tuttavaid keda kutsusime ka edaspidi meie rannaküla üritustest osa võtma ja miks ka mitte suvel puhkama tulla.
Suure talgutest korjatud prahi ja võsahunniku põletasime ära jaanipäeval.
Plaanis on ka sellel aastal korraldada Suurpea külas talgud, et küla saaks veelgi kaunimaks ja, et meie külalistel ja kohalikel elanikel oleks siin hea olla.
Õnne Arba