Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk
Tagasi

AITÄH talgud Nõunis (7. mai 2017, Valgamaa)

Aasta oli 1996 aprill... Nõuni kandi naised-noorikud asutasid naisseltsi ning meie esimesks suuremaks ettevõtmiseks saigi koos pere nuing külarahvaga jüripäeva tähistamine- koristasime külakeskust, korraldasime vahva teatevõistluse- nii see üks traditsioonidest alguse saigi. Aastaid hiljem liitus meiega "Teeme ära!" või siis liitusime meie.


Sel aastal oli soov öelda AITÄH! Pärdu talu rahvale, kelle hobused on alati rõõmsalt kohal nii vastlapäeval kui perepäeval lustisõitu tegemas ning minna appi talutöödele. Pühapäeval, 7.mail kogunesid talgulised taluõuele, et siis üheskoos minna võsa puhastama. Möödaminnes pai veel seitsmepäevasele varsapoisile.

Metsas kindad kätte, saed vurrama ja tööle. Vahepeal väike jätsipaus ning tööle, siis väike pizzapaus ja tööle. Väiksematel talgulistel-töömeestel oli aga eriti tore, sest nemad ei pidanud oksi hunnikusse vedame, vaid ehitasid dinosaurustele onne, talgulistele oksavoodeid.... (väga kaval töökasvatus).

Talgu lõpetuseks jäid lagendikule suured oksahunnikud ning puhas mesalagendik, kuhu varsti, varsti mulda pistetud väikesed kuusetaimed saavad päikese käes suureks metsaks sirguda. Pärast nelja tundi tõsist tööd maitses talgusupp ja pererahva küpsetatud pirukad, keeksid imehästi. Ja jälle pai varsapoisile ning väsimus oli kui peoga pühitud, kui vagoneti ees hirnatas Vahur ning talgulised asusid lustisõidule. Oli hästi vahva päev, päike oli meiega ning koos värskes õhus ja linnulauluga oli ÜLITORE OLLA!

Aitäh sulle tubli talguline Tristan, Siim, Rainet, Elerin, Geiri, Cäthy, Helen, Elo, Eleri, Rein, Külliki, Janne, Kaja, KaroliIne ning muidugi hobune Vahur.

talgujuht Marika