Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Kuimetsa pargis (4. mai 2013, Raplamaa)

Kuimetsa pargis on endale pesapaiga leidnud palju erinevaid linde. Kevad- ja suvepäevadel võib seal nautida ilusat linnulaulu. Sekka võib kuulda ka ronkade kära. Kahjuks on aeg oma töö teinud pesakastidega ja enamus neist on lagunenud ning alla kukkunud. Selleaastasel talgupäeval otsustasimegi valmistada lindudele uusi pesakaste. Tore ju, kui iga lind saab endale oma kodu! 


Pesakaste oli tegema tulnud nii lapsi kui täiskasvanuid. Koos on ju alati mõnus meisterdada. Tööd jagus kõigile. Kõigepealt oli vaja valmis mõõta ja saagida paraja pikkusega lauajupid. See võttiski kõige rohkem aega. Kui ettevalmistused tehtud, sai kaste kokku panema hakata. See töö meeldis lastele kõige enam. On ju tore akutrelliga kruvisid laudadesse suristada. Vähem huvi ei pakkunud kastidele aukude puurimine. Selle töö peale tekkis kohe järjekord. Kõik tahtsid oma käega järgi proovida, kuidas selline ümmargune auk kasti puuritakse. 
Päeva lõpuks oli valmistatud ja parki üles pandud üksteist pesakasti. Iga soovija sai ka endale kodu juurde või vanaemale viimiseks pesakasti teha. 
Ja mis kõige meeldivam- esimesed asukad on uued pesakastid juba hõivanud. Tore ju, et töö polnud asjata. 
Suur aitäh kõigile osalejatele! 

Anu Rand