Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Vandjala külas (3. mai 2014, Harjumaa)

3. mai 2014  "Teeme ära" talgupäev Vandjala külaplatsil on õnnelikult läbi. Neid, kes kiirel külvi ajal aega leidsid, oli 7 peret, suured tänud teile Metsavahi-, Kusma-, Antipa-, Koolimaja-, Kaja ja Aara talude rahvas! 


Talgujuht ja külavanem Tiia jagas kell 11.00 ülesanded ära: a) mehed töötlevad kolme majakese katused üle puidukaitsega, õlitavad majakeste pinkide-laudade pinnad üle ja lakivad meie uue BioWC põranda ja potipinnad üle b) naised riisuvad muru, külvad vajadusel muru, korjavad oksad ja kivi murust ning viivad need lõkkesse. 
Kõik tööd said tehtud. Külaplats on suveks valmis! Koos söödi talgusuppi ja kooki. Lepiti kokku, et kui KOP 2014 kevad projektitoetuse rahastuse saame võllikiige ehituseks, siis 22 juunil on esmakordne Vandjala küla rahva ühine jaanituli ja külapidu meie külaplatsil. Ootame ka Loo küla kaasa lööma ja kõiki inimesi, kes on selle külaga seotud olnud või plaan end selle külaga siduda. Lepiti ka kokku, et igaüks võtab söögid ja joogid kaasa, nii, nagu alati! Loodame, et selle tradistiooni taastamisega ei lähe nii, nagu bussi liiklusega. Õnneks on seegi asi pisut kohe, kohe paranemas Külavanem tutvustas külarahvale Prita Kloostri-Vastseliina kultuuriloolise pälverännuku rada ja võimalusest hakata igal perel tasapisi plaani pidama, mida ja kuidas talupered sulanduks aktiivselt sellesse ettvõtmisse. See oleks võimalus kõigil meil oma ettevõtlusvaist tööle rakendada ja mõelda, kuidas juba endal olevale leiva rahale pisut "või raha juurde teenida!" Tõenäoliselt oleme me selles teekonnas üks sihtkoht. c 1420 aatsal kuulus Kostivere mõis oma küladega üle 100 aasta Prita Kloostrile. 
Fotod: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=717089561646815&id=262211230467986