Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Lehola lasteaias (4. mai 2013, Harjumaa)

Lehola Lasteaia Talguke algas kell 10.00. Kui lasteaia töötajad ja lapsevanemad lasteaeda kogunesid lehvis lasteaialipp juba maja küljes ja tööriistad seisid ootevalmis maja ääres. Tutvustati tööobjekte ja jaotati tööülesanded inimeste vahel. 



Talgupäevale pani kirja ennast 17 lasteaia töötajat ja 38 lapsevanemat ning 3 inimest, kellel polnud meie lasteaiaga mingit seost. Kohale tuli aga ka neid, kes polnudki ennast kirja pannud ja paljud olid talgutel kogu perega.  
Palju, palju sai ühe päevaga ära tehtud. Muruplatsid said riisutud ja augud mullaga tasandatud, uus liiv sai liivakastidesse laiali veetud, vana liivaga sai turvaalasid täiendatud, kiviktaimla sai korda tehtud, turvalised ronilad ja rattakummid said uuesti värvitud, 7 liivakasti servad ja ääred sai pinoteksiga kaetud, vana ärakulunud maja vundamendiosa sai uuesti värvitud, kiiged said värvitud, pingid (11tk) said uue pruuni värvi peale, kõnniteed said pühitud. Väga nutika rühmaõpetaja eestvedamisel joonistasid lapsevanemad värviga kõnniteele mitu keksukasti , erinevaid kujundeid ning tasakaalu harjutamise teekesi. 
Kohvi/teepausi ajal maitsesid lihapirukad hästi nii väikestele kui suurtele abilistele. Pärast väikest pausi jätkus töö edasi ja talgutööd lõppesid kell 14.00. 
Oli tore päev ja talgulisi jääb meenutama soe tunne südames ning turvaline, puhast ja värviline lasteaia mängumaa. 
Suur tänu eestvedajatele, kõigile abilistele, kes „TEEME ÄRA“ talgupäeva toetavad ja kindlasti TEEMA ÄRA ka järgmisel aastal! 

Lugupidamisega 
Merike Pappel  Tallinna Lehola Lasteaia  direktor