Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Tarmukad talgud Raadil (7. mai 2011, Tartumaa)

Tegelikult olid inimesed Raadil juba 2 h enne päris ametlikult väljakuulutatud 11.00 algust kohal, ilus ilm, kohe rehad kätte - ERM orgunnis kokku u6 brigaadi, sest meil siin ruumi on , ala on piisavalt avar, osad läksid ka uue hoone platsi suunas, prügi isegi mitte hullult palju aga plats ja park peavad ikka korda saama suveks. Külilisi tuleb Tartusse üle ilma ning suvel on siin Tartu lemmik paik sportlastele ja peredele, kes siin käivad vaatamas näitusi ning rahvas istub niisama musul, peab pikniku - siis et oleks muru ilus ja vaade kaunis.

Riigikogu esimees rehitseb julgelt, volikogu endine esmimees on ka tubli, aga peaasi et naiskodukaitse on kohal ning tegelikult kõik 200 inimest tegutsevad tarmukalt. Kopad töötavad, katame praktiliselt kogu vana mõisapargi järve-äärse osa inimestega ära, noored krabli kaasas, kitkuvad udemeid kivide vahelt, koolklassid on ka välja ja hargnesid meie jaanipäeva platsile riisuma, minu meelest on siin vanuse diapasoon 3 aastane ning soliidseim esindaja on vast 85.a. Väga muhe ja hoogne muusika käib meeleolu tõsmiseks kohapeal DJ Kaspar ja Silver mix (daab ja etnowomad mus), naiskodukaitse julgustab unistama, et tööde lõpetuseks ootab talgulisi maitsev üllatus.
Mis töid siin tehakse-igasugust! Rondid maa seest välja, rauast asjad kokku, kivid hunnikusse, maa seest tuli välja suisa hõbesõrmus Väravaahi maja juurest (ERMi konservaatorid otsustada, mis sajandist see on), lehti ja oksi kogutakse lõkkesse, akvalngistid sukeldusid suisa ka vee alla aardeid otsima. Kui midagi ainulaadset leitakse, siis küll me seda ka siis näeme, näiteks muuseumiÖÖl kui "öös on aareid" sel aastal 2011. Kõis saavad kinda - Ehitame Eesti Rahva Muuseumi, inimsed saavad kohapeal uusi tuttavad ning näevad vanu sõpru, sest tänat toimub siin konverentsi saalis ka ERMi Sõprde Seltsi aastakoosolke kohe järjepanu, kus tutvustatakse Lee uut nr ning rahvas saab Raadi fotoalbumist kiigata lugusid ja legende ning tunda Raadi ajaloolist hõngu. ERMis on lugusid tallel palju. Vahva muidugi, et ka täna, maikuus 2011 a. laupäeval inimesed kohal ja möllavad rõõmsalt.

Kristjan