Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Tõhela küla talgud (5. mai 2012, Pärnumaa)

Olin talgujuht. Koristasime kohalikku kiriku ümbrust, mida on koristatud vähemalt üle 10 aasta kevadeti ja ikka talgute korras. Jätkame seda traditsiooni nüüd juba Teeme ära raames.

Meie külas olid neljad talgud, mina otseselt seotud Tõhela kiriku ümbrusega, kuna olen rahvamaja-raamatukogu juhtaja.Seda tööd tegi enne mind ka endine raamatukogu juhataja. Jätkan traditsiooni, mis on väga südamelähedane, kuna selles rahvamajas oli kooliõpetaja minu vanavanaisa, samas oli ta ka selle kiriku preester ja kooliõpetaja. Kogunejaid oli 7 täiskasvanud ja 9 last, noorim lastest 5aastane, vanim lastest 13 aastane. Kiidan väga lapsi. Põhiline töö oli meil lehtede riisumine ja okste ning kivide korjamine, st. ettevalmistus suviseks niitmiseks. Kohal oli traktorijuht, lapsed tallasid lehed kinni, nii mahtus koormasse rohkem prahti. Koorem viidi üle tee kohalikku jaanitule platsi, et oodata oma järge suve avamiseks. Päev kestis meil 5
tundi, 10.00-15.00. Kokk Meeli oli selleks ajaks teinud hea ja tõhusa hernesupi, magustoiduks veel õuna-plaadikook, joogiks tee.
Olen väga rahul selle päevaga, eriti kiidan lapsi, kes veel kui mitte vanemad ehk siis meie ise- anname eeskuju oma lastele!

Birgit Pere