Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Teeme Ära talgud Lindi külas (1. mai 2010, Pärnumaa)

Meie talgumõte tuli sellest,et elame endises suvilaühistu rajoonis mere ääres ja inimesed olid aastate jooksul täiesti süüdimatult viinud mere äärde prügi, mistõttu hunnik oli kasvanud üüratusuureks ja riivas nii meie endi kui meie külaliste silma.


Kuna sama teed pidi,mille ääres see prügihunnik aina kasvas,saab ka muulile,siis lihtsalt pidi midagi ette võtma. Ja nii me siis Teeme Ära talgute raames selle prügi ära likvideerisime. Rõõm oli tõdeda,et kaasa lõi enamus meie väikese kommuuni rahvast - nii püsielanikud kui ka suvilaomanikud. Kuna varem olid seal toimunud jaanituled,siis ühise arutelu tulemusena toimuski meie puhastatud platsil üle mitme aasta jaanituli. See tunne ,et me tegime selle ära ja loodetavasti suudame selle platsi ka edaspidi puhtana hoida, on sõnulseletamatu. Loomulikult leidsime prügi hulgast vägagi huvitavaid asju nagu WC-potid ja hulga laevavarustuse hulka kuuluvat (kasutamata).
Aga see emotsioon,mis kaasnes nn.heas mõttes ärategemisega, on tohutu ja annab meile jõudu edasiseks tegevuseks küla arendamise vallas !


Anneli Aasmaa