Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Tallinnas (5. mai 2012, Harjumaa)

Tihti arvatakse et poliitilised organisatsioonid ei tee midagi head ühiskonna jaoks. Kesknoored aga aitasid taas korrastada Eestimaad, korraldades ise talgupäevaraames koristustöid Lasnamäel. Aprillikuu lõpus korraldati samasugune üritus Haaberstis. 


Kohal oli palju inimesi ning prügi korjati ligi poolsada kotitäit. Koristama olid tulnud nii kesknoori üle Tallinna kui ka kohalikud linnaosa elanikud. Võrreldes eelmiste aastatega, oli seekordne ettevõtmine suuremahulisem. 
Kurb on vaadata kuidas inimesed viskavad maha pürgi, lootes, et küll keegi selle kunagi üles korjab. Eestil oleks aeg liikuda koristustalgutest samm edasi ning teha teavitustööd rohkem. Praegu loodavad inimesed liigselt talgulistele. Näiteks on olnud juhuseid, kus inimesed toovad oma vana kodutehnika päev enne üritust koristuskohtadesse, lootes niiviisi vabaneda tülikast prügist. Taoline olukord ei ole jätkusuutlik.
Noored avaldasid lootust, et suure panuse teavitustöösse saab teha ära ka nende organisatsioon „Panustame ise rohkem inimeste teavitamisele ning loodame, et tuleval aastal on prügi vähem ja inimeste teadlikus suurem". 

Karine Oganesjan