Eestlaste Teeme Ära on innustanud miljoneid enam kui 100 riigis 26. november

Eestist alguse saanud kodanikuliikumine Teeme Ära on jõudnud juba 112 riiki ning tänaseks on Maailmakoristuse tegevustes kaasa löönud kokku 11,2 miljonit osalejat.

Loe lisaks »

Keskkonnaminister: Eestist võiks saada keskkonna-nutikas prügivaba riik 28. oktoober

Homme, 29. oktoobril toimub Tallinna Ülikoolis Puhta Maailma Klubi kohtumine, kus nutikast keskkonnakorraldusest, prügivaba Eesti võimalikkusest ning oma puhta maailma visioonist räägib keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Loe lisaks »

Anna talgupäevale hoogu juurde! 15. september

Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub talgusõpru annetuskeskkonda “Ma armastan aidata!”, kus iga soovija saab Teeme Ära talgupäeva toetada nii ülekande kui ka kogutud preemiapunktidega. Infot talgupäeva projekti ja annetamise võimaluste kohta leiab kodulehelt: http://www.swedbank.ee/armastanaidata

Loe lisaks »

Tänavu on Teeme Ära Maailmakoristuse tegevustes osalenud juba üle miljoni inimese 12. juuni

Eestist alguse saanud Teeme Ära liikumine on viimasel neljal kuul Maailmakoristuse projekti kaudu oma riike koristama innustanud juba üle miljoni inimese 39 riigist. Kokku on kuue aastaga Teeme Ära tegevustes käed külge pannud 10 miljonit osalejat.

Loe lisaks »

Täpsustatud andmetel osales Teeme Ära talgupäeval 45 024 inimest 14. mai

Talgujuhtidelt kogutud täpsustatud andmetel osales tänavuse Teeme Ära talgupäeva raames korraldatud 1754 talgul kokku 45 024 inimest (3,5% elanikkonnast). Enim talguid korraldati Harjumaal ja Tallinnas, kus lõi kaasa 416 talgul kokku 12 512 inimest. Oma mulluse rekordi ületas taas Saaremaa, kus 163 talgul osales 13,7% maakonna elanikest.

Loe lisaks »

Nädalavahetusel toimus suur Teeme Ära Vahemere koristusaktsioon 12. mai

10.-11. mail toimusid 15 Vahemere riigis Teeme Ära merekoristustalgud, millest kujunes  piirkonna laiaulatuslikuim vabatahtlik talguüritus.


Loe lisaks »

Tegus talgupäev läks igati korda, osa võttis 43 137 inimest 03. mai

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev on lõppenud. Tegemist oli igati õnnestunud talgupäevaga, mille raames lõi kaasa rohkem talgulisi kui eelmisel aastal – kokku 43 137 inimest. Tegus talgupäev kulges mõnusas meeleolus ja taas said ühiselt ära tehtud väga erinevad talgutööd. Talgupäeva meeskond rõõmustab koos tuhandete talguliste ja talgujuhtidega korda läinud talgupäeva üle ning tänab kõiki panustajaid ja toetajaid. Talgunoppeid leiab aadressilt www.teemeara.ee/otse.

Loe lisaks »

Talgupäev käib täie hooga, kaasa on löömas vähemalt 38 000 eestimaalast 03. mai

Tänane üle-eestiline Teeme Ära talgupäev käivitus kohe hommikust suure hooga. Lõunaks talgupäeva staapi laekunud esmase tagasiside järgi on talgutel kaasa löömas vähemalt 38 000 inimest. Kogu päeva jooksul saab otse talgupaikadest kogunevaid vahetuid muljeid jälgida talguveebist aadressil http://www.teemeara.ee/otse.

Loe lisaks »

Teeme Ära talgupäeval osalevad täna kümned tuhanded eestimaalased 03. mai

Täna kõikjal Eestis peetav Teeme Ära talgupäev toob kodudest välja kümned tuhanded talgulised. Talgupäeva raames korraldatakse tänavu 1734 talgut ja varahommikuse seisuga on end talgutel osalejana kirja pannud üle 20 000 inimese. Talgupäeva korraldusmeeskond innustab vaatamata kargele ja paiguti vihmasele kevadilmale kõiki eestimaalasi talgutel osalema, et väljendada oma hoolivust kodukandi ja kogukonna suhtes, leida uusi sõpru ning tunda elurõõmu ja õlatunnet.

Loe lisaks »

Talgupäeval teavita omavalitsust heakorraprobleemidest nutirakenduse abil 02. mai

Siseministeerium ja Tehnilise Järelevalve Amet kutsuvad talgulisi heakorraprobleemidest omavalitsusi teavitama nutirakenduse abil.

Loe lisaks »

Talgupäeva ettevalmistused on tehtud, praeguseks kirjas juba üle 19 000 osaleja 02. mai

Laupäeval, 3. mail tõotab tulla sobiv talguilm igas Eestimaa nurgas. Reede hommikuse seisuga toimub Teeme Ära talgupäeva raames 1713 talgut, millel osalemiseks on end kirja pannud juba üle 19 000 talgulise ja neid lisandub pidevalt. Kõik vajalikud ettevalmistused talgupäeva õnnestumiseks on tehtud. Kes otsustab talgutele tuleku viimasel hetkel, saab end talguveebi aadressil www.teemeara.ee kirja panna reede õhtuni või laupäeval lihtsalt talgutele tulla.

Loe lisaks »

Eesti Naisliit kutsub aktiivseid naisi koos peredega talgupäeval kaasa lööma 02. mai

Eesti Naisliit kutsub kõiki aktiivseid naisi koos peredega osalema üleriigilisel Teeme Ära talgupäeval 3. mail 2014 endale kõige lähemas või sobivamas talgukohas.

Loe lisaks »

Hiiu Folk pakub talgulistele tänutäheks soodsat festivalipassi 30. aprill

Teema Ära talgupäeva ja peresõbralikku pärimusmuusikafestivali Hiiu Folk ühendavad mitmed ühised väärtused. Mõlemad on ettevõtmised, mis hoolivad meie maa ilust, järjepidevusest ja puhtusest. Seepärast pakub Hiiu Folk ka sel aastal igale talgulisele võimaluse osta soodushinnaga passi 17. kuni 20. juulini toimuvale festivalile.

Loe lisaks »

Tehnilise Järelevalve Amet ja Päästeamet kutsuvad kõiki eestimaalasi Teeme Ära talgupäeva raames teada andma katmata kaevudest 29. aprill

Tehnilise Järelevalve Amet koostöös Päästeametiga kutsub eestimaalasi 3. mail toimuva Teeme Ära talgupäeva raames teada andma ka katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest sarnastest ohtlikest rajatistest. Nii talgupäeval kui edaspidi saab ohtlikest rajatistest teatada päästeala infotelefonile 1524. Esmase ohu kõrvaldamiseks võiks ohtliku rajatise avastanud inimene ohuala olemasolevate vahenditega märgistada või piirata. 

Loe lisaks »

Teeme Ära talgupäeva nädalale lükatakse täna hoog sisse eeltalgutega Tallinna lauluväljakul 24. aprill

Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus ning Teeme Ära talgupäeva meeskond lükkavad üle-eestilise talgupäeva nädalale ühiselt hoo sisse täna Tallinna lauluväljakul peetavate eeltalgutega, mille käigus värvitakse koos laulu- ja tantsurahvaga suvise laulupeo dirigendipulti ning tehakse heakorratöid. Järgmisel laupäeval, 3. mail peetavale Teeme Ära talgupäevale on praeguseks kirja pandud juba üle 1500 talgu ning üle 13 000 talgulise. Talgupäeval osalemiseks saab end registreerida talguveebis aadressil www.teemeara.ee kuni järgmise reede õhtuni.

Loe lisaks »

Vabavara talgud 3. mail 22. aprill

Avatud Lähtekoodiga ja Vaba Tarkvara Liit (ALVATAL) kutsub kõiki huvilisi Teeme Ära talgupäeval 3. mail osalema vabavaratalgutel. Talgupäeval antakse uus elu Windows XP-ga arvutitele, kuid mitte ainult – oodatud on kõik tasulise tarkvara kasutajad, kes soovivad tutvuda kaasaegse vabatarkvaraga.

Loe lisaks »

Töötukassa tasub registreeritud töötute talgutele sõitmise kulu 21. aprill

Ka sel aastal toetab töötukassa talgupäevale registreerunud töötuid (v.a täiskoormusega õppes õppivatel, sh akadeemilisel puhkusel viibivatel töötutel)  sõidutoetusega.

Loe lisaks »

Korteriühistud: kevad on hoovi korrastuseks õige aeg 19. aprill

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul pööravad Eesti korteriühistud suurt tähelepanu mitte ainult elamu, vaid ka selle ümbruse korrashoiule. "Elamisväärseks muudab korterelamu mitte ainult eeskujulik remont siseruumides, vaid ka läbimõeldult kujundatud majaümbrus," rõhutas Mardi.


Loe lisaks »

Talgulisi oodatakse tänasest end kirja panema Teeme Ära talgupäeval kaasalöömiseks 14. aprill

Vaatamata üsna jahedale aprillikuule kulgeb tänavune talgukevad tõusvas joones ja 3. mail peetav üle-eestiline talgupäev läheneb sama kindlalt nagu esimene korralik soojalaine. Teeme Ära talgupäeva meeskond innustab tänasest kõiki inimesi leidma talguveebist aadressil www.teemeara.ee omale sobivad talgud ja end ka osalejana kirja panema. Esmaspäeva hommikuks oli talguveebi üles tähendatud juba 1071 talgut ning valik laieneb pidevalt.

Loe lisaks »

Puudutuse aja laulu- ja tantsupeo tuleteekond ootab talgulisi 10. aprill

Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus ning Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsuvad kõiki üles 3. mai talgupäeval korrastama kõikjal Eestis kultuuriloolisi paiku, mis on seotud tänavuse peotule teekonnaga või laulu- ja tantsupeo traditsioonidega laiemalt.

Loe lisaks »

Esmaspäeval algab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide jagamine talgujuhtidele 30. märts

Esmaspäeval, 31. märtsil algab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide laialivedu tänavu talgud registreerinud talgujuhtidele. Pühapäeva lõunaks oli talguveebi kirja pandud juba 400 talgut. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub üles kõiki eestimaalasi, maa- ja linnakogukondi, ettevõtteid ja organisatsioone osalema 3. mail peetaval üle-eestilisel talgupäeval, et väljendada oma hoolivust ning panustada kodukandi ja elukeskkonna heaks. Talguid saab üles tähendada ning valida talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Loe lisaks »

Täna algab talgute registreerimine 3. mail peetavale Teeme Ära talgupäevale 12. märts

Täna algab seitsmes talgukevad: Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi, kogukondi, ühendusi, asutusi ja ettevõtteid üle Eesti korraldama 3. mail ühiselt talguid. Maikuu esimesel laupäeval peetav Teeme Ära talgupäev on aastatega kujunenud kümnete tuhandete eestimaalaste jaoks kevadiseks oodatud suursündmuseks, mil tullakse kokku ning võetakse käsile kodukandis kõige pakilisemalt ärategemist vajavad tööd. Tänasest on talgute registreerimiseks avatud ka uuenenud talguveeb aadressil www.teemeara.ee.

Loe lisaks »