Talgupäeva uudised

Teeme Ära talgupäev peetakse 5. mail 2012 18. november

Järgmise aasta talgupäev toimub taas mai esimesel laupäeval ehk 5. mail 2012. Juba täna võib igas Eestimaa nurgas hakata plaani pidama, mida järgmise aasta talgupäeval ühiselt ette võtta ning vajadusel pidada nõu ja otsida koostööd kohalike organisatsioonide ja omavalitsustega. Senised talgupäevad on näidanud, et ettevalmistustega varakult alustades saab talgupäeval ka suuremaid tegusid ära teha.

PRESSITEADE: Muuseumiööl tehti kokkuvõtteid talgupäevast, täpsustatud andmetel osales 26 001 inimest 15. mai

15.05.2011

Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond ja Eesti Rahva Muuseum tegid muuseumiööl kokkuvõtteid talgupäevast ja talgulugude kogumise veebiretkest. Talgujuhtidelt saadud täpsustatud andmetel osales 7. mail toimunud talgupäeval kokku 26 001 inimest (ligi 2% elanikkonnast). Eilseks oli laekunud 104 talgulugu Eesti eri paigust. Talgulugude veebiretke eriauhind otsustati anda Tallinna Tõnismäe Reaalkooli 7b klassile aktiivse talgupäeval osalemise ja sisuka talguloo esitamise eest.

Homme toimub talgulugude kogumise veebiretke lõpetamine 13. mai

13.05.2011

Laupäeval, 14. mail kell 21.00 toimub Muuseumiöö raames talgulugude kogumise veebiretke lõpetamine Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas (J. Kuperjanovi 9, Tartu). Eesti Rahva Muuseum kogus koostöös Teeme Ära meeskonnaga ligi kahe kuu jooksul hulgaliselt mälestusi talgutest.

PRESSITEADE: Tegus talgupäev on lõppenud, talgutel osales 24 031 inimest 07. mai

07.05.2011                   

Teeme Ära talgupäev on enamikus talgupaikades edukalt lõppenud – veidi tuuline, aga valdavalt päikseline talgupäev kulges mõnusas meeleolus ja ühiselt sai ära tehtud palju vajalikke töid. Talgupäeva raames toimus kokku 969 talgut, neist linnades 194. Praegustel andmetel osales talgutel 24 031 eestimaalast. Talgupäeva korraldusmeeskond tänab kõiki aktiivseid inimesi ja kogukondi, kes otsustasid talgupäeval kaasa lüüa.

PRESSITEADE: Talgupäev sujub tõrgeteta, talgutele on tulnud vähemalt 20 000 inimest 07. mai

Teeme Ära talgupäev algas suure hooga ja on sujunud tõrgeteta. Päikseline kevadpäev tõi talgutele oluliselt rohkem rahvast kui eelnevalt oli end kirja pannud, lõunase seisuga lööb tänavusel talgupäeval ligi tuhandes talgukohas kaasa vähemalt 20 000 inimest üle Eesti. Esimesed talgulised on juba ka töö lõpetanud ja asunud lõunatama ning ühiselt aega veetma.

PRESSITEADE: Tuhanded eestimaalased osalevad täna ühisel suurel talgupäeval 07. mai

07.05.2011

Täna toimub Teeme Ära talgupäev, mille raames korraldatakse üle Eesti kokku 968 talgut. Varahommikuse seisuga võtab talgupäevast osa 13 564 registreerunud talgulist. Täna tuleb ilus päikseline kevadpäev ja talgupäeva korraldusmeeskond kutsub üles kõiki inimesi kodust välja tulema, et kodukandi või kogukonna heaks midagi ühiselt ära teha.

PRESSITEADE: Homme tuleb päikseline talgupäev, praeguse seisuga on end kirja pannud üle 12 400 talgulise 06. mai

06.05.2011

Homme, 7. mail peetaval Teeme Ära talgupäeval on üle Eesti toimumas täna keskpäevase seisuga 956 talgut, kuhu on end osalejana kirja pannud üle 12 400 talgulise. Kõik olulisemad ettevalmistused talgupäevaks on tehtud, isegi hea kevadilm taevataadilt välja kaubeldud! Inimesed, kes veel viimasel hetkel otsustavad talgutel osalemise, leiavad kodulehelt www.teemeara.ee endale kindlasti sobivad talgud – kõik on oodatud osalema koos pere, sõprade ja töökaaslastega.

President Ilves istutab Teeme Ära talgutel puid 05. mai

05.05.2011

President Toomas Hendrik Ilves plaanib laupäeval istutada puid nii Teeme Ära talgute raames Kullametsa külas kui ka metsanädala raames Haapsalus. 

PRESSITEADE: Teeme Ära talgupäeva toetavad nii abipakkumiste kui osalemisega paljud organisatsioonid 04. mai

04.05.2011

Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond annab teada, et paljud ettevõtted ja asutused üle Eesti pakuvad sel laupäeval omapoolset tuge ühiste tööde-tegemiste õnnestumiseks, sealhulgas talgutele jõudmiseks. 7. mail üle Eesti peetavale talgupäevale on tulemas ka palju firmasid, et koos töötajatega midagi ühiskonna heaks ära teha ja ühtlasi kaasa aidata kodanikuaktiivsuse edendamisele. 

USA suursaadik Eestis koristab laupäeval Pikakari randa 03. mai

Laupäeval toimuval üle-Eestilisel “Teeme ära!” talgupäeval koristavad Põhja-Tallinna linnaosas asuvat Pikakari randa lisaks Coca-Cola Hellenicu ja Tallinna Vee vabatahtlikele ka USA saatkonna töötajad, seal hulgas USA suursaadik Eestis koos abikaasaga.

Kasutatud rehvid saab ära anda Opeli esindustes üle Eesti 29. aprill

Talgupäeval, 7. mail pakuvad kõik Eestis asuvad Opeli edasimüüjad keskkonnateadlikele inimestele võimaluse tuua vanad ja kasutatud autorehvid Opeli esindustesse ning need tasuta ära anda.   

PRESSITEADE: Teeme Ära talgutele on end kirja pannud 4000 inimest 25. aprill

25.04.2011

Teeme Ära talgutele on end kahe nädalaga kirja pannud 4000 talgulist. 7. mail üle Eesti peetavale talgupäevale on praeguseks välja pandud juba 674 talgut, millest  102 toimub linnades. Talgupäeva korraldusmeeskond kutsub kõiki Teeme Ära kodulehelt www.teemeara.ee sobivaid talguid valima ja end kirja panema talgutel osalemiseks.  

Kaitseliit toetab talgupäeva üleskutset 20. aprill

Teeme Ära talgupäeva meeskond ja Kaitseliit kutsuvad kaitseliitlasi ja Kaitseliidu eriorganisatsioonide liikmeid aktiivselt talgupäeval osalema. 7. mail toimub taas üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, kus kõik soovijad saavad kaasa lüüa. Kaitseliidul on hea võimalus olla oma kogukonnas eeskujuks ja suunanäitajaks.

Teeme Ära korraldusmeeskond koos Eesti Omanike Keskliiduga kutsuvad koduomanikke talgupäeval osalema. 18. aprill

Hea koduomanik, tule talgutele!

Teeme Ära korraldusmeeskond koos Eesti Omanike Keskliiduga kutsuvad talgupäeval osalema. 7. mail toimuval üle-eestilisel talgupäeval on hea võimalus kodu ümbruses vajalikke töid ära teha.

Algatus “Raha lastele” ja Tallinna Lasteaedade Hoolekogude Liit kutsuvad lasteaedasid talguid korraldama 18. aprill

Hea lasteaia juhataja, kasvataja, hoolekogu liige ja lapsevanem

Algatus “Raha lastele” ja Tallinna Lasteaedade Hoolekogude Liit kutsuvad lasteaedade juhatajaid, kasvatajaid, hoolekogu liikmeid ja lapsevanemaid 7. mail osa võtma Teeme Ära 2011 talgupäevast. Üheskoos saavad jõukohased remondi- ja kevadtööd kergemini tehtud, et päikeselist värskust jaguks lasteaiarühma või mänguväljakule.

PRESSITEADE: Tänasest saab end kirja panna Teeme Ära talgutele 11. aprill

Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond kutsub tänasest kõiki inimesi Teeme Ära kodulehelt www.teemeara.ee sobivaid talguid valima ja end kirja panema talgutel osalemiseks. 7. mail üle Eesti peetavale talgupäevale on praeguseks välja pandud juba 338 talgut, neist 41 linnades, kuid uusi talgukohti lisandub iga päevaga. Talguliste registreerimise avalöök anti täna Tartus Eesti Kodanikuühiskonna Nädala raames peetud seitsmendal kodanikuühiskonna konverentsil.

Refonda kevadkampaania kogub annetusi Teeme Ärale ja ELFile 07. aprill

Aprillis ja mais toimuva kampaania käigus annetab Refonda iga kogutud metalli tonni kohta 2 eurot ELFi looduskaitseliste projektide elluviimise toetuseks ning Teeme Ära talgupäeva korralduseks.

Euroopa Parlamendi infobüroo ja Teeme Ära talgupäeva meeskonna üleskutse õpilastele 04. aprill

Euroopa Vabatahtliku tegevuse 2011 aasta raames kutsuvad Euroopa Parlamendi infobüroo ja Teeme Ära meeskond gümnaasiumite ning kutseõppeasutuste õpilasi osalema talgupäeval, 7. mail 2011. Parimad talgulised saavad võimaluse osa võtta Euroopa Parlamendi noorteprogrammist EUROSCOLA sügisel 2011.

Eesti Korteriühistute Liidu ja Teeme Ära talgupäeva meeskonna üleskutse korteriühistutele 04. aprill

Teeme Ära talgupäeva meeskond ja Eesti Korteriühistute Liit kutsuvad korteriühistuid aktiivselt Teeme Ära talgupäeval osalema. 7. mail toimuval üle-eestilisel talgupäeval on ühistutel hea võimalus majas ja ümbruses vajalikke töid ette võtta.

PRESSITEADE: Kahe nädalaga on Teeme Ära kodulehele kirja pandud 165 talgut 31. märts


Teeme Ära talgupäeva kodulehele on tänaseks kirja pandud juba 165 talgut, mis on kahe esimese registreerimisnädala kohta väga hea algus. Kõige aktiivsemalt on talguid kirja pandud Harjumaal, seni kõige vähem aga Hiiumaal ja Põlvamaal

PRESSITEADE: Tänasest saab Teeme Ära kodulehel kirja panna talguid ja sisestada talgulugusid 15. märts

15.03.2011
Talgupäeva meeskond

Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail 2011 toimub kõikjal üle Eesti taas ühine Teeme Ära talgupäev. Täna toimus Rotermanni soolalaos Teeme Ära talgupäeva avalöök, kus kuulutati avatuks talgute registreerimine ja tutvustati talguettevalmistusi. Ühtlasi sai täna alguse Eesti Rahva Muuseumiga koos korraldatav esimene üleriigiline talgulugude kogumise veebiretk, mis kestab kaks kuud.