Talgupäeva uudised

PRESSITEADE: Tuhanded eestimaalased osalevad täna ühisel suurel talgupäeval 07. mai

07.05.2011

Täna toimub Teeme Ära talgupäev, mille raames korraldatakse üle Eesti kokku 968 talgut. Varahommikuse seisuga võtab talgupäevast osa 13 564 registreerunud talgulist. Täna tuleb ilus päikseline kevadpäev ja talgupäeva korraldusmeeskond kutsub üles kõiki inimesi kodust välja tulema, et kodukandi või kogukonna heaks midagi ühiselt ära teha.



Tänavuse talgupäeva aktiivseimaks maakonnaks on Harjumaa koos Tallinnaga, kuhu plaanitud 203 talgule on end kirja pannud ligi 3200 inimest. Pärnumaal on end kirja pannud 1500 talgulist. Ligi 1000 inimest osaleb talgutel Saaremaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal, ligi 800 inimest on end talgutele kirja pannud Tartumaal, Raplamaa, Jõgevamaal ja Ida-Virumaal. Kolm talgut toimub ka väljaspool Eesti piire: Ahvenamaal, Petserimaal ja Hispaanias Valencias.

Esimesed talgulised alustavad tööd kell 9, enamik talguid algab kell 10 või kell 11, mõned talgud peetakse pärastlõunal või õhtupoolikul. Talgutel osaleb ka mitmeid ühiskonnategelasi, teiste seas Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, Riigikogu esimees Ene Ergma, USA suursaadik Eestis koos abikaasaga jt.

Talgupäeva käiku saab jälgida nii Vikerraadio kui KUKU Raadio talgusaateid kuulates. Vikerraadio talgusaade on eetris kl 10-11 ja kl 12-14, Kuku Raadio Ilmaparandaja saade on otse-eetris kl 14-15. Mõlema talgusaate toimetajad teevad otseintervjuusid talgulistega eri paigust, et edastada vahetuid emotsioone ja ühiseid tegemisi üle Eesti.

Kõik inimesed on oodatud talgupäeva jäädvustama ja oma muljeid ning talgulugusid saatma. Talguloo saab sisestada Teeme Ära talgupäeva kodulehele, vt http://www.teemeara.ee/talgulood. Pilte saab jagada Teeme Ära Facebooki lehele üles laadides või saates lingi oma piltidele e-posti aadressil mariliis@teemeara.ee, märkides juurde ka oma talgute nimi ja koht. Saadetud lingid pannakse kõigile vaatamiseks ka talgupäeva veebilehele. Talgupäeva videod saab üles laadida Youtube’is (http://www.youtube.com/): videote märksõnaks ”Teeme Ära 2011”, et need oleks kõigile leitavad.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Fraktal, Vakaru Refonda, Premia, Opel jt.

NB! Talgupäeva staap asub sel aastal Tartus Dorpati konverentsikeskuses. Ajakirjanikud, kes on liikvel Tartu kandis, on oodatud ka staabist läbi astuma. Staabi infotelefon on 535 647 22.

Täpsem info:  www.teemeara.ee

 

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige

tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee

Külli Vollmer, Teeme Ära talgupäeva maakondlike koordinaatorite toimkonna juht, Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht, tel 511 4027, e-post kylli@kodukant.ee

 

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond, tel 501 8100, e-post erkki@maailmad.ee