Talgupäeva uudised

PRESSITEADE: Homme tuleb päikseline talgupäev, praeguse seisuga on end kirja pannud üle 12 400 talgulise 06. mai

06.05.2011

Homme, 7. mail peetaval Teeme Ära talgupäeval on üle Eesti toimumas täna keskpäevase seisuga 956 talgut, kuhu on end osalejana kirja pannud üle 12 400 talgulise. Kõik olulisemad ettevalmistused talgupäevaks on tehtud, isegi hea kevadilm taevataadilt välja kaubeldud! Inimesed, kes veel viimasel hetkel otsustavad talgutel osalemise, leiavad kodulehelt www.teemeara.ee endale kindlasti sobivad talgud – kõik on oodatud osalema koos pere, sõprade ja töökaaslastega.



EMHI andmetel tuleb homme kaunis kevadilm – vähese ja vahelduva pilvisusega, puhub nõrk lääne- ja loodetuul 1-7 m/s ja sooja tuleb 12-16°C, rannikul kohati 9-11°C. Kagu-Eestis võib ka vähest vihma sadada.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et kõik olulised ettevalmistused homse talgupäeva õnnestumiseks on tehtud. „Homme tõotab tulla tõesti mõnus päikseline talgupäev. Kutsume kodust välja tulema kõiki, ka neid, kes pole jõudnud ennast talgutele veel kirja panna,“ lausus Tüür. „Eks igaüks leiab nende ligi tuhande talgupaiga seast just selle õige. Ja kindlasti leiab iga inimene talgupäevast ka enda jaoks midagi – olgu siis uue põneva paiga, toreda töö või hea seltskonna, kellega kevadine päev veeta. Soovitame valida sobiva riietuse ning soovime kõigile rõõmsat ja tegusat talgupäeva!“

Tuhanded talgulised üle Eesti asuvad homme oma kodukanti korrastama või lähevad appi mõnda kaugemasse talgupaika. Kõige rohkem on homseks kavandatud külatalguid, samuti heakorra, mälestiste ja looduskaitse talguid, plaanitakse ka mõttetalguid. Sel aastal on aktiivselt liitunud korteriühistud, lasteaiad jt.

 Teadaolevalt osaleb talgutel ka mitmeid ühiskonnategelasi. Näiteks plaanib Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves istutada homme puid nii Teeme Ära talgute raames Kullametsa külas kui ka metsanädala raames Haapsalus. Riigikogu esimees Ene Ergma on lubanud osa võtta talgutest Tartus Raadil, kus osalevad ka Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru ja Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Jüri-Ott Salm, EMSLi juhataja Urmo Kübar lööb kaasa Hiiumaal Sõru rannas, Narva linnavolikogu liikmed korrastavad Narva bastione  jne.

Täpsema ülevaate kõigist talgutest leiab kodulehelt www.teemeara.ee, samas on ülevaade ka talgulistele mõeldud abipakkumistest, mida ettevõtted ja asutused homseks pakuvad. Näiteks on talgutele sõitmine püütud teha võimalikult hõlpsaks – Edelaraudtee pakub talgulistele rongisõitu 50% soodsamalt jne. Vaata talgulistele mõeldud kõiki abipakkumisi siit: http://teemeara.ee/partnerid/pakkumised.

Talgutele saab end jätkuvalt kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja pangabussis ning telefonil 535 64722. Talgupäeva Facebooki lehe rakenduse abil saab sõpradele mugavalt teada anda, millisel talgul plaanitakse osaleda ning ka neid kaasa kutsuda. Vaata: http://apps.facebook.com/teemeara/. Tagasisidet talgupäevast ja talgulugusid saab jagada siin: http://www.teemeara.ee/talgulood.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Fraktal, Vakaru Refonda, Premia, Opel jt.

 Täpsem info:  www.teemeara.ee

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige

tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee

Külli Vollmer, Teeme Ära talgupäeva maakondlike koordinaatorite toimkonna juht, Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht, tel 511 4027, e-post kylli@kodukant.ee

 

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond, tel 501 8100, e-post erkki@maailmad.ee