Talgupäeva uudised

President Ilves istutab Teeme Ära talgutel puid 05. mai

05.05.2011

President Toomas Hendrik Ilves plaanib laupäeval istutada puid nii Teeme Ära talgute raames Kullametsa külas kui ka metsanädala raames Haapsalus. 



Rahvusvahelise metsa-aasta patroon, president Toomas Hendrik Ilves plaanib laupäeval osaleda Teeme Ära talgutel Läänemaal Kullamaa vallas Kullametsa külas, kus toimuvad Looda-Kullamaa metsaseltsi istutustalgud.

Lisaks presidendile ja metsaseltsi liikmetele tulevad Lääne-Virumaal asuvast Raivo Kooli talust pärit männiseemikuid istutama ka Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni töötajad ning vabatahtlikud.

Kullametsa küla on riigipea talgupaik seepärast, et samal päeval külastab ta Haapsalu lossiplatsi, kus toimub metsanädala üritus „Linnarahva metsapäev“. President Ilves on traditsiooniliselt käinud igal aastal metsanädala lõpuüritusel, mille raames istutab ta ka seekord metsapealinna ehk sedapuhku Haapsallu, puu.

President Ilves on varem Teeme Ära talgute raames rõhutanud, et tähtis on kodanike tahe ühendada jõud, et mõeldakse oma kodukohale, oma riigile, ja kõigele sellele, kuidas teha elu Eestis paremaks.

„Teeme Ära kampaania on kodanikuühiskond selle täies hiilguses. Meie ise võtame ette, meie ise teeme ära. See ei ole riigi käsk ega kellegi teise korraldus. See on vabade kodanike endi algatus. See on küpse ja terve ühiskonna tunnus,“ sõnas president Ilves.

2008. aastal külastas president Ilves Teeme Ära talgute raames Halliste Lipujaama Viljandi maakonnas ning pidas kõne Tallinna Lauluväljakul toimunud tänukontserdil. 2009. aastal osales president Ilves Sooglemäe talus mõttekojal "Minu Eesti" ning eelmisel tegi Eesti riigipea heakorratöid enda kodukohas.


Vabariigi Presidendi Kantselei