Talgupäeva uudised

PRESSITEADE: Teeme Ära talgupäeva toetavad nii abipakkumiste kui osalemisega paljud organisatsioonid 04. mai

04.05.2011

Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond annab teada, et paljud ettevõtted ja asutused üle Eesti pakuvad sel laupäeval omapoolset tuge ühiste tööde-tegemiste õnnestumiseks, sealhulgas talgutele jõudmiseks. 7. mail üle Eesti peetavale talgupäevale on tulemas ka palju firmasid, et koos töötajatega midagi ühiskonna heaks ära teha ja ühtlasi kaasa aidata kodanikuaktiivsuse edendamisele. 



Talguliste toetamiseks mõeldud abipakkumisi on väga erinevaid – nii võimaldab Edelaraudtee kõigil inimestel sõita talgupaika tavapärasest 50% soodsamalt, Töötukassa maksab töötutele sõidutoetust talgutele sõiduks, Refonda võtab vastu vanametalli, Opeli esindustesse võib viia kasutatud autorehve jne. Lisaks saab portaali Sõida.me kaudu leida endale sobiva reisiseltskonna, mitmes maakonnas on kokku lepitud omad eripakkumised talgulistele. Samuti kehtivad talgujuhtidele soodustused talgusupi, tööriistade jm vajaliku soetamiseks. Täiendavalt on mitmeid pakkumisi korteriühistutele. Kõiki talgulistele mõeldud abipakkumisi saab vaadata siit: http://teemeara.ee/partnerid/pakkumised 

Kogu Eestis on tänase seisuga plaanis 920 talgut ning Teeme Ära kodulehele on end kirja pannud üle 10 000 talgulise. Samas ootavad eestimaalased laupäevaks appi veel ligi 26 000 talgulist. Vaata tänavust Talgu-Eesti kaarti siit: http://www.teemeara.ee/photos/Talgu-Eesti-kaart-04.05.2011.jpg

 

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et ettevõtted ja asutused on talgupäeva ettevalmistustega hästi kaasa tulnud. „Hea eeskuju, mida paljud näitavad, teeb südame soojaks ja võtab kohati lihtsalt sõnatuks. Eestis on juba organisatsioone, kelle jaoks on talgupäeval osalemisest kujunenud ühine traditsioon, firmakultuuri tugev osa, milleta inimesed ei kujuta oma kevadet enam ettegi,“ sõnas Tüür. See näitab tema sõnul, et inimeste teadlikkus ühiskonda panustamise osas on viimaste aastatega märgatavalt suurenenud.

 

Teiste seas võib esile tõsta Webmedia, Microsft Eesti, AIESECi, Otepää Golfiklubi, samuti Coca-Cola Hellenicu, Tallinna Vee ja USA saatkonna ühiseid talguid. Eesti Töötukassa korraldab ise kahed talgud Tallinnas, Lõuna maksu- ja tollikeskus veab talguid Tartumaal, Kaitseliit, Korteriühistute Liit jpt plaanivad aktiivset osavõttu.

 

Üks talgupisikust nakatunud firmajuht, Webmedia juhatuse esimees Taavi Kotka ütles, et kevadine talgutel käimise komme tekkis neil Teeme Ära ava-aastal, kui kogu meeskonnaga võeti osa prügikoristuse päevast. „Pärast seda oleme igal aastal midagi koos korda saatnud. Meie jaoks on see ühelt poolt meeskonnaüritus, teisalt on IT inimestele alati meeldinud ka füüsilisest tööst rõõmu tunda,“ sõnas Kotka. Webmedia korraldab sel aastal Lõuna-Eestis lausa kahed talgud, millest oma töötajatega osa võetakse. „Eesti ettevõtted panustavad täna kodanikualgatustesse selgelt liiga vähe ning neile on vaja tõuget, mis sunniks rohkem ühiskondliku vastutuse peale mõtlema. Selles suhtes on Teeme Ära tänuväärt ettevõtmine,“ lisas Kotka.

 

Samas on veel palju inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone, kes alles kaaluvad, millistel talgutel osaleda. Talgutele saab end jätkuvalt kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja pangabussis ning telefonil 535 64722. Talgupäeva Facebooki lehe rakenduse abil saab ka sõpradele mugavalt teada anda, millisel talgul plaanitakse osaleda ning ka teisi üles kutsuda. Vaata: http://apps.facebook.com/teemeara/.

 

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Fraktal, Vakaru Refonda, Premia, Opel jt.

 

Täpsem info:  www.teemeara.ee

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige

tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee

Külli Vollmer, Teeme Ära talgupäeva maakondlike koordinaatorite toimkonna juht, Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht, tel 511 4027, e-post kylli@kodukant.ee

 

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond, tel 501 8100, e-post erkki@maailmad.ee