Korteriühistute talgud

Kutsume ühistuid üles mõtlema, mida oleks vaja oma majas või selle ümbruses ära teha. Ühistesse tegemistesse saab kaasata oma maja elanikke, samuti võib teha koostööd naaberühistutega. Üheskoos saab lihtsamini hankida vajalikke tööriistu, materjale, oskajaid inimesi ja muud toetust. Koostegemises peitub jõud! 


Mida ja kuidas teha?

Eelmise aasta Teeme Ära talgupäeval toimus korteriühistute algatusel talguid mitmel pool üle Eesti. Korrastati majaümbrust, mänguväljakuid, liivakaste, parkimisplatse, istutati puid-põõsaid, puhastati kraave, värviti aedu jne. Kõik ettevõtmised on ka sel aastal väga teretulnud! 
Oma plaanid tuleks talgutena kirja panna Teeme Ära veebilehel. Nii olete ka teistele nähtav ning eeskujuks ja inspiratsiooniks teistele ühistutele. Sealsamas saavad end seejärel kirja panna ka talgutele tulijad.  


Kuidas majaelanikke talgutest teavitada?

Kõige lihtsam viis oma maja elanikke teavitada on kuulutus. Registreerides talgud, saad talgujuhi stardipaketiga kaasa ka kuulutuste blanketid (vajadusel võid neid ise juurde printida siin). Riputa kuulutus stendile või maja välisukse juurde. 

Kui on võimalus elanikke e-postiga teavitada, soovitame kirja panna otselink oma talgutele, et kõigil oleks lihtne leida ja end kirja panna. Igal talgul on unikaalne link, mille saad kopeerida veebilehitseja aadressirealt.

Maja ümbruse ja keldrite korrashoid

Selleks, et edaspidi maja ümbrus ja kelder puhtad püsiksid, pane teadetetahvlile infoleht www.kuhuviia.ee tutvustusega. Kuhuviia.ee on üle-eestiline kaardirakendus (veebileht), mille abil leiab inimene temale lähimaid pakendikonteinereid, jäätmejaamad, taaraautomaadid ja palju muud, koos detailse info ning juhistega. Tuleb lihtsalt sisestada eseme nimi, millest soovitakse vabaneda ja rakendus kuvab selleks sobivad punktid ning ka võimaliku teekonna sinna. www.kuhuviia.ee leht on kasutatav eesti, vene ja inglise keeles. Väga on oodatud igasugune tagasiside kaardirakenduse kasutatavuse kohta. Kliki pildile ning avaneb infoleht, mille saad välja printida:


Korteriühistud ja tuleohutus

Korteriühistutel soovitame talgupäeval koondada oma majade elanikud ja võtta ette näiteks mõni järgnevatest tegevustest:

  • Majaümbruste koristamine tuleohtlikust prahist
  • Operatiivsõidukite ligipääsetavuse tagamine hoonetele, sh parkimiskorraldus, juurdepääsuteede korrastamine ja prügikonteinerite ümberpaigaldamine
  • Päästeauto teekonna juhendi koostamine abikaugete kodudeni (talgujuhi abimaterjali kasutades: www.teemeara.ee/files/P%C3%A4%C3%A4steauto_teekond_EST_fin.pdf)