Talgulauale rahvustoidud ja piirkondlikud road

Euroopa kultuuripärandiaastal kutsume talgujuhte ja talgulisi üles väärtustama piirkondlikke toidutraditsioone ja katma talgulauda piirkonna, hõimu- või rahvustoitudega.

Seto või liivi, kihnu või kadrina, läti või poola, udmurdi või ukraina road – tore on pakkuda talgulõunal oma piirkonnale omaseid toite, põnevaid hõimutoite ja ka meile võõramaid rahvustoite.

#kultuuripärandiaasta

Talgulaua fotosid siit ja sealt


Kinkekaart talgulaua katmiseks

Neile, kes soovivad algatusega liituda ning oma talgutel rahvus- või piirkonna toitu pakkuda, on laua katmise lihtsustamiseks Selveri kinkekaart väärtusega 25 eurot. Kinkekaarte jagub esimesele tuhandele talgujuhile, kes talguveebis sooviavalduse koos retseptiga täidavad. 

Kuidas talgujuht saab kinkekaardi?

1) Kõigepealt pane oma talgud kirja: talgud.teemeara.ee/events/new

2) Mõtle välja, millise rahvuse või piirkonna toitu pakud ja täida kinkekaardi sooviavaldus.
Täida sooviavaldus ja jaga ühte retsepti siin >>

3) Umbes nädala jooksul saad e-postiga kinnituskirja, et võid oma kinkekaardile järele minna. Kinkekaardi saad kätte ükskõik millise Selveri kaupluse infoletist talgujuhi isikuttõendava dokumendi alusel.

Traditsiooniline liivlaste köögiviljapirukas sklandrausis (Foto: Aron Urb / EV100)

Talgupaikade retseptikogu

Valiku talgujuhtide jagatud retseptidest kogume talguveebis üha täienevasse retseptiraamatusse. Nii saavad kõik sirvida, mida põnevat talgulauale seatakse ning soovi korral ka ise järele proovida. Vaata juba jagatud retsepte: www.teemeara.ee/retseptid

Jaga meiega fotosid oma talgulauast

Saada fotosid roogade valmimisest ja ühisest talgulauast info@teemeara.ee