Talgupäeva uudised

Aasta kodanik 2018 on Eva Truuverk 28. november

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas täna, 28. novembril toimunud kodanikupäeva tseremoonial aasta kodanikuks Teeme Ära Maaimakoristuspäeva ühe initsiaatori ja eestvedaja Eva Truuverki.

Loe lisaks »

Täpsustatud andmetel osales tänavusel Teeme Ära talgupäeval vähemalt 53 128 talgulist 15. mai

Tänavusel Teeme Ära talgupäeval osales talgujuhtide täpsustatud andmetel 2177 talgul vähemalt 53 128 talgulist, mis moodustab Eesti elanikkonnast 4%. Maakondade arvestuses korraldati enim talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus osales 469 talgul kokku 15 343 inimest. Elanike arvu järgi võttis kõige rohkem inimesi talgutest osa Saaremaal, kus osales 222 talgul 4629 inimest ehk 13,9% maakonna elanikest. Järgnesid Hiiumaa 11,9%, Läänemaa 11,6% ja Järvamaa 9%-ga maakonna elanikest.

Loe lisaks »

Enam kui 2000 kodu said talgute raames uued postkastid 07. mai

Teeme Ära talgupäeva raames korraldati Eestis 300 postkastitalgut, et kinkida kogukonnaga Eestile juubeliaastal kihelkonnavärvid ja ilusad postkastid. Tasuta grupipostkastid kinkis kogukondadele Omniva.

Loe lisaks »

Juubelihõnguline Teeme Ära talgupäev läks hästi korda, osales vähemalt 51 104 inimest 05. mai

Täna toimus kõikjal üle Eesti juubelihõnguline Teeme Ära talgupäev, mis tõi kodudest välja kümned tuhanded eestimaalased. Tänavune talgupäev läks väga hästi korda: kokku korraldati 2162 talgut, millel osales vähemalt 51 104 inimest ehk 3,9% eestimaalastest. Teeme Ära talgupäeva meeskond teeb tänukummarduse kõigile neile tuhandetele talgujuhtidele ja talgulistele, kelle kaasabil sai 100. sünnipäeva tähistav Eesti täna tuhandeid kordi paremaks paigaks! Talgupäeva staapi laekunud emotsioone ja toredamaid talguleide võib lugeda aadressilt www.teemeara.ee/otse.

Loe lisaks »

Juubelihõngulisest Teeme Ära talgupäevast võtavad täna osa kümned tuhanded inimesed 05. mai

Kõikjal üle Eesti peetakse täna Teeme Ära talgupäeva, kuhu kõik eestimaalased on oodatud osalema. Varahommikune registreerumise seis ennustab taas rohket osavõttu – kavas on üle 2100 talgu vähemalt 40 000 osalejaga. Juubelihõngulisest talgupäevast võtavad osa ka Vabariigi President Kersti Kaljulaid ning Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas.

Talgutele nii linnas kui ka maal oodatakse kõiki inimesi, sealhulgas neid, kes jätsid otsustamise viimasele hetkele – abikäsi läheb vaja igal pool. Ilmateenistus lubab tänaseks väga mõnusat talguilma, mis sobib ühtlasi hästi Eesti värvimiseks kihelkonnavärvidesse. Vahetuid emotsioone otse talgupaikadest saab jälgida talguveebist aadressil www.teemeara.ee/otse (alates kl 10).

Loe lisaks »

Juubeliaasta talgupäevale on registreeritud ligi 400 värvimistalgut 03. mai

Laupäeval, 5. mail toimuv talgupäev on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning kutsub osalejaid värvima kodupaik oma kihelkonna värvidesse. Pea 400 värvimistalguga kingitakse Eestile värvitriibuline pidurüü.

Loe lisaks »

Teeme Ära meeskond alustab täna talgupäeva nädalat eeltalgutega Laagna kogukonnaaias 02. mai

Teeme Ära talgupäeva meeskond alustab täna koos MTÜ Lasnaidee eestvedajate ja vabatahtlikega üle-eestilist talgupäeva nädalat eeltalgutega, mis peetakse Tallinnasse Lasnamäele rajatavas Laagna kogukonnaaias. Sümboolsete eeltalgutega kutsutakse kõiki eestimaalasi Teeme Ära talgupäeval kaasa lööma ning end osalejana kirja panema. Ühine talgupäev toimub sel laupäeval, 5. mail ning tänahommikuse seisuga oli talguveebis kirjas juba üle 2000 talgu enam kui 20 000 osalejaga.

Loe lisaks »

Tehnilise Järelevalve Amet kutsub eestimaalasi Teeme Ära talgupäeval teada andma ohtlikest kaevudest 26. aprill

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) koostöös Häirekeskuse ja Päästeametiga kutsub 5. mail toimuva Teeme Ära talgupäeva raames teada andma katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest sarnastest ohtlikest rajatistest. Nii talgupäeval kui edaspidi saab ohtlikest rajatistest teatada päästeala infotelefonile 1524. Esmase ohu kõrvaldamiseks tuleks ohuala käepäraste vahenditega märgistada või piirata.

Loe lisaks »

Talgunädalal Teeme Ära talguhuntidele rongisõit poole hinnaga 25. aprill

Elron pakub Teeme Ära talgupäeval osalejatele poole hinnaga rongisõitu. Talguhundi passi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel saab soodsama piletihinnaga reisida 28. aprillist kuni 5. maini kõikidel Elroni liinidel, nii tava- kui ka ekspressrongides. Talguhundi sooduspileteid saab osta ainult rongist.

Loe lisaks »

Eesti Rahvusringhääling ja Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsuvad üles istutama oma puu 24. aprill

Maikuu esimesel nädalavahetusel peetakse igakevadist Teeme Ära talgupäeva ja ERR-i programmides tähistatakse loodusepäeva. Pöörame oma pilgu tasakaalus elukeskkonnale, loodusele ja koos tegutsemisele. Igal eestimaalasel võiks olla oma puu, mis annab jõudu, loob ühiseid mälestusi ja rikastab meie elukeskkonda. Seetõttu kutsuvad Eesti Rahvusringhääling ja Teeme Ära talgupäeva meeskond üles 5. ja 6. mail istutama oma puu.

Loe lisaks »

Teeme ära talgupäevaks on kirjas juba üle 1500 talgu ja 12 000 osaleja ning 300 talgutoidu retsepti 17. aprill

Teeme Ära talgupäeva kodulehele on praeguseks kirja pandud juba üle 1500 talgu, mille hulgast saab igaüks valida osalemiseks endale sobiva talgupaiga. Kuigi talguliste registreerumine kogub alles hoogu, on üle 12 000 inimese end juba kirja pannud. Talgupäeva meeskond kutsub kõiki eestimaalasi ennast osalejana registreerima aadressil www.teemeara.ee, et 5. mail peetaval ühisel talgupäeval teha oma kingitus Eestile. Talgujuhte innustame tänavu pakkuma põnevaid talgutoite eri rahvusköökidest, talgulaua katmise hõlbustamiseks saavad soovijad 25-eurose kinkekaardi.

Loe lisaks »

Täna algab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide saatmine talgujuhtidele üle Eesti 03. aprill

Teeme Ära talgupäeva meeskond alustab täna stardipakettide saatmist talgujuhtidele, kes on jõudnud oma talgud juba talguveebi kirja panna. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli www.teemeara.ee lehele üles tähendatud enam kui 730 talgut Eestimaa eri paigus ja talgute kirjapanek jätkub talguveebis suure hooga. Esimesed stardipaketid jõuavad Omniva kesklaost talgujuhtideni selle nädala jooksul, et aidata kaasa talgute ettevalmistamisele. Just praegu ongi sobivaim aeg talgutööde kavandamiseks ja teiste kaasa kutsumiseks – nii et kõik talguid plaanima!

Loe lisaks »

Kingi oma kogukonnale juubeliaastaks kihelkonnavärvides postkast 27. märts

Teeme Ära talgupäeva raames on tänavu võimalik Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks oma kogukonnale kinkida kihelkonnavärvides grupipostkast. Tasuta grupipostkastid kingib kogukondadele Omniva.

Loe lisaks »

Päästeamet pöörab Teeme Ära talgupäeval tähelepanu kodukandi veekogude turvalisusele 21. märts

Päästeamet juhib Eesti juubeliaastal senisest suuremat tähelepanu kodukandi veekogudega seonduvale ohutusele. Kodus juhtub palju õnnetusi, eriti laste ja eakatega. Õnnetusjuhtumite vähendamiseks kutsutakse Teeme Ära talgupäeva raames üles rajama veekogude juurde turvaaedu ja kodukaevudele kaasi.

Loe lisaks »

Koolinoored korrastavad juubeliaastal Eesti pärandipaiku 19. märts

MTÜ Estlander ootab innukaid kooliõpilasi liituma Pärandivaderite algatusega, et teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks väärikas kingitus. Eesti juubeliaasta ja Euroopa kultuuripärandiaasta raames korrastavad koolinoored oma kodukandi ajaloolise väärtusega unarusse jäänud paiku. Projektiga saab liituda 20. septembrini.

Loe lisaks »

Tänasest saab hoo sisse Teeme Ära talgukevad ja talgute registreerimine 5. mai talgupäevaks 15. märts

Käes on talgukevad – täna algab talgute kirjapanek maikuu esimesel laupäeval, 5. mail peetavale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale. Tänavune talgukevad tuleb Eesti juubelisünnipäeva ja kultuuripärandi hõnguline, kutsudes kõiki inimesi ja organisatsioone tegema talgutel osalemisega kingituse Eestile ning aitama kaasa elu edenemisele nii maal kui ka linnas. Talguid saab kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Loe lisaks »

Talgupäev 2017: Täpsustatud andmetel osales tänavusel Teeme Ära talgupäeval vähemalt 52 650 talgulist 17. mai

Talgujuhtide täpsustatud andmetel osales tänavusel Teeme Ära talgupäeval vähemalt 52 650 talgulist, mis moodustab Eesti elanikkonnast 4%. Maakondade arvestuses korraldati enim talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus osales 475 talgul kokku 15 947 inimest. Elanike arvu järgi võttis kõige rohkem inimesi talgutest osa Saaremaal, kus osales 211 talgul 4172 inimest ehk 12,5% maakonna elanikest. Järgnesid Läänemaa 11,1% ja Hiiumaa 9%-ga maakonna elanikest.

Loe lisaks »