Talgupäeva uudised

Aasta kodanik 2018 on Eva Truuverk 28. november

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas täna, 28. novembril toimunud kodanikupäeva tseremoonial aasta kodanikuks Teeme Ära Maaimakoristuspäeva ühe initsiaatori ja eestvedaja Eva Truuverki.


Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas täna, 28. novembril toimunud kodanikupäeva tseremoonial aasta kodanikuks Teeme Ära Maaimakoristuspäeva ühe initsiaatori ja eestvedaja Eva Truuverki.

Eva Truuverk on Maaimakoristuspäeva üks initsiaatoreid ja eestvedajaid ning Teeme Ära sihtasutuse juhataja. Tänavuse aasta kodaniku konkursi moto oli „Ühine riik liidab“, mis lähtus Eesti Vabariigi saja aasta juubelist ja Euroopa kultuuripärandiaastast.

Aasta kodanik 2018 Eva Truuverk. Foto: Arno Mikkor

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on Eesti juubeliaastal eriline heameel tõsta esile inimesi, kelle ideede, hoole ja tegude toel elame avatud, sõbralikus ja tulevikku vaatavas riigis, kus igal inimesel on võimalus vabaks eneseteostuseks.

„Tunnustan vastset aasta kodanikku Eva Truuverki, kelle juhtimisel kinkisid tugeva visiooniga, teotahtelised, endasse ja kaaskodanikesse uskuvad Eesti kodanikud kogu maailmale puhtama keskkonna ja uue võimsa tava, ülemaailmsed koristustalgud. Nad andsid ühtlasi ka meile usku ja kinnitust juurde, et väike suudab korda saata suuri asju – liita ühise eesmärgi ja väärtuste nimel tegutsema terve maailma,“ ütles minister Saar.

Aasta kodanik 2018 aunimetuse pälvinud Eva Truuverk ise sõnas, et tal on suur au ja rõõm võtta vastu aasta kodaniku tunnustus kõigi Teeme Ära Maailmakoristamisse panustanud inimeste esindajana.

„Usun, et Eesti sajanda sünnipäeva puhul tegime tõesti suure kingituse Eestile ja kogu maailmale, tuues ühiselt koristama kokku 17 miljonit kodanikku 158 riigis. See on suurim aktsioon, mida eestimaalased kunagi on meie planeedil korraldanud. Suur tänu kõikidele mõttekaaslastele, osalistele ja partneritele, kelle abiga see võimalikuks sai,“ ütles Truuverk.

Aasta kodanik 2018 aunimetusele esitati ühtekokku 14 kandidaati. Aunimetusega kaasneb sümboolne rahaline preemia ning alati ka Reti Saksa miniskulptuur „Ühiskonna õis“.

Aasta kodaniku tava algatas rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo 2003. aastal ning tänavu anti aunimetus välja 16. korda. Varasemate aasta kodanikega saab tutvuda Kultuuriministeeriumi veebilehel. Kodanikupäeva tähistatakse Eestis 26. novembril. See on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele.