Ajaleht TALGULINE nr 7
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja

Testi, kas sinus peitub talgujuht! 15. märts

Vasta küsimustele ning saad teada, mil määral on sinus peidus talgujuht ning jõuad vajadusel end veel vajalikuga kurssi viia. Märgi valikust üks või mitu vastusevarianti, mida õigeks pead.

Loe lisaks »

Hei noor – äge talgukevad algab sinust! 15. märts

Teeme Ära talgupäeva noortesuuna eestvedaja Eva Nõmme avastas noorte talgutele kaasa elades end mõttelt: „Noored on ikka nii tegusad!“ Talgupäeva kogemus näitab, et see on tõesti tõsi.

Loe lisaks »

Septembris tulekul Maailmakoristuspäev 15. märts

Tänavune aasta on eriline, sest lisaks igakevadisele Teeme Ära talgupäevale leiab aset veel teinegi suursündmus – 15. septembril 2018 toimub ülemaailmne koristuspäev. Eestis kannab see nime Maailmakoristuspäev ning ettevõtmise eesmärgiks on teha ühiselt kingitus Eestile ja koristada meie metsad prügist puhtaks.

Loe lisaks »

KÜSIMUS & VASTUS 15. märts

Kuidas lähevad üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva korraldust toetavad partnerid vastu tänavusele talgukevadele ning millised on nende enda kodukandi talgu- ja toidutraditsioonid?

Loe lisaks »

Kingi Eestile oma kihelkonna värvid! 15. märts


Oleme oma Eestist viimasel ajal palju mõelnud ja rääkinud. Oleme üksipulgi meenutanud ja tähistanud ajaloolisi päevi ning sündmusi, mis viisid saja aasta eest meie oma riigi loomiseni. Eestimaa on olnud harva nii sinimustvalge kui tänavu veebruaris – põhjusega võime olla rahul ja uhked oma Eesti üle!

Loe lisaks »

Toome talgulauale rahvustoidud ja piirkondlikud road 15. märts

Euroopa kultuuripärandi aasta raames kutsume kõiki üles sel kevadel pöörama rohkem tähelepanu kultuurilisele mitmekesisusele ning eriilmelistele toidutraditsioonidele. Julgustame talgujuhte ja talgulisi leidma põnevaid retsepte oma paikkonnast või kaugemalt, et tuua seeläbi tegusasse talgupäeva erilisi maitseelamusi.

Loe lisaks »

Talgupäev maalib Eesti kihelkonnavärvidesse 15. märts

Tänavune talgukevad tuleb Eesti 100. sünnipäeva meeleolus, kutsudes kümneid tuhandeid eestimaalasi taas maikuu esimesel laupäeval osalema talgutel, et kaasa aidata elu edenemisele oma kodukandis ja kaugemal. 5. mail peetava üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva üheks üleskutseks on tuua rohkem värvi meie elukeskkonda ning kinkida Eestile oma kodukihelkonna värvid.

Loe lisaks »