Ajaleht TALGULINE nr 7
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja

Toome talgulauale rahvustoidud ja piirkondlikud road 15. märts

Euroopa kultuuripärandi aasta raames kutsume kõiki üles sel kevadel pöörama rohkem tähelepanu kultuurilisele mitmekesisusele ning eriilmelistele toidutraditsioonidele. Julgustame talgujuhte ja talgulisi leidma põnevaid retsepte oma paikkonnast või kaugemalt, et tuua seeläbi tegusasse talgupäeva erilisi maitseelamusi.



Rahvusköögid ja piirkondlikud toidud võtsime tänavuse talgupäeva fookusesse koostöös Kultuuriministeeriumi ja eestimaise poeketiga Selver, et rikastada talgulauda uute või unustatud maitsetega lähedalt ja kaugelt.  

Seto või liivi, kihnu või kadrina, läti või poola, udmurdi või ukraina road – tore on pakkuda talgulõunal oma piirkonnale omaseid toite, põnevaid hõimutoite ja ka meile võõramaid rahvustoite, mida oskab valmistada mõni teisest rahvusest talguline või keegi talgulistest, kes on elanud näiteks mõnel teisel maal. 

Tuhat kinkekaarti ja retseptiraamat talguveebis

Tänu koostööpartneritele saame tuhandele kiiremale talgujuhile, kes otsustavad talgulõunal pakkuda mõnd põnevat piirkondlikku rooga või rahvustoitu, anda talgulaua katmise lihtsustamiseks 25-eurose Selveri kinkekaardi. Kinkekaardi soovist saab teada anda alates 15. märtsist talguveebis.

Kinkekaardi soovijatel palume talguveebis välja tuua oma talgute menüü ning kirja panna ka ühe piirkondliku või rahvustoidu retsepti, mille järgi plaanitakse talgulistele toitu valmistada. Kõik kirja pandud retseptid kogume kokku spetsiaalsesse talguretseptide veebiraamatusse, mida saavad kõik huvilised sirvida ja välja trükkida.