Ajaleht TALGULINE nr 7
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja

Hei noor – äge talgukevad algab sinust! 15. märts

Teeme Ära talgupäeva noortesuuna eestvedaja Eva Nõmme avastas noorte talgutele kaasa elades end mõttelt: „Noored on ikka nii tegusad!“ Talgupäeva kogemus näitab, et see on tõesti tõsi.



Eva sõnul on talgupisikust nakatumas üha enam noori, sest talgute võlu peitub väga lihtsas asjaolus: igaüks saab ise otsustada, mis vajab ärategemist ja kellega koos oleks tore see asi ära teha. „Kellele meist ei meeldiks teha midagi algusest lõpuni ja pärast silmaga tulemust näha!“ 

Talgutel osalemine või nende eestvedamine on Eva sõnul noortel tavaliselt ühise otsuse tulemus. Tänu sellele tekib kiiresti ka tugev meeskonnavaim, mis omakorda loob hea emotsiooni. Nii on iga aastaga lisandumas koolide ja noortekeskuste korraldatud talgutele ka noorte omaalgatuslikke talguid. Näiteks möödunud kevadel ehitasid Haapsalu noored noortekeskuse kõrvale välijõusaali.  

„Kutsun kõiki noori üles ka sel aastal ühiselt ära tegemist vajavaid kohti leidma, töid planeerima ja seltskonda kokku kutsuma,“ lausus Nõmme. „Kevad on kohe käes. Muudame selle ise põnevaks ja meeldejäävaks – äge talgukevad algab just sinust endast!“

Joosep (vasakult), Toomas ja Mirjam Tartu Waldorfgümnaasiumist aitasid mullu Teeme Ära talgupäeva staabis helistamistalgutel koguda tagasisidet talgute kohta sadadelt talgujuhtidelt üle Eesti.