Ajaleht TALGULINE nr 7
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja

Septembris tulekul Maailmakoristuspäev 15. märts

Tänavune aasta on eriline, sest lisaks igakevadisele Teeme Ära talgupäevale leiab aset veel teinegi suursündmus – 15. septembril 2018 toimub ülemaailmne koristuspäev. Eestis kannab see nime Maailmakoristuspäev ning ettevõtmise eesmärgiks on teha ühiselt kingitus Eestile ja koristada meie metsad prügist puhtaks.



Ülemaailmse koristuspäeva algatusega on liitunud enam kui sada riiki, et koguda ühel päeval kokku enneolematu hulk illegaalset prügi ning tõmmata probleemile ulatuslikku tähelepanu. Üleilmne koristuspäev teeb koos päikesega planeedile tiiru peale: see algab hommikul kell 10.00 Uus-Meremaal ning lõpeb 36 tundi hiljem Hawaiil. Prügikoristusaktsioon algab Eesti aja järgi 15. septembri keskööl.  

Kuna kõik see on alguse saanud Eestist liikvele läinud „Teeme ära!“ ideest ja mõtteviisist, on iseenesest mõistetav, et Eestis toimub tänavu lisaks kevadisele Teeme Ära talgupäevale ka sügisene Maailmakoristuspäev. Teeme Ära Maailmakoristus on osa EV100 programmist, olles ühtlasi meie suurim juubelikingitus maailmale. Maailmakoristuspäeval on oodatud osalema kõik eestimaalased, kes hoolivad meie metsade heast käekäigust. Täpsem info Maailmakoristuspäeva kohta selgub lähiajal, lisainfot võib leida ka veebist (worldcleanupday.org).