Talgupäeva uudised

Eesti Rahvusringhääling ja Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsuvad üles istutama oma puu 24. aprill

Maikuu esimesel nädalavahetusel peetakse igakevadist Teeme Ära talgupäeva ja ERR-i programmides tähistatakse loodusepäeva. Pöörame oma pilgu tasakaalus elukeskkonnale, loodusele ja koos tegutsemisele. Igal eestimaalasel võiks olla oma puu, mis annab jõudu, loob ühiseid mälestusi ja rikastab meie elukeskkonda. Seetõttu kutsuvad Eesti Rahvusringhääling ja Teeme Ära talgupäeva meeskond üles 5. ja 6. mail istutama oma puu.

Idee algataja, ETV peatoimetaja Marje Tõemäe: „Tähelepanu loodusele pole kunagi liiga palju, seepärast kutsume tänavu inimesi hoidma sidet loodusega. Eestlastele on puu erilise tähendusega, see hoiab meie hingejõudu. Istutades oma puu, hoiad ennast ja lood ühtekuuluvust loodusega. Puu istutamiseks sobib koduaed, olgu see sinu enda tükike maad või mõne sõbra või lähedase oma."

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Tarmo Tüür rõhutab Oma Puu algatuse puhul just ühist tegutsemist ja aluse panemist kogukondi ühendavatele uutele traditsioonidele. „Eestimaalaste jaoks kannab üks puu palju laiemat tähendusvälja ning väärtusi, kui me oleme harjunud tavapäraselt nägema. Talgupäeva meeskonna poolt kutsume üles kõiki inimesi ja organisatsioone osalema 5. mail Teeme Ära talgupäeval ning tegusa päeva lõpetuseks istutama kogu talguseltskonnaga koos ühise puu!“

ERR ootab pilte puude istutamisest aadressile: err.ee/omapuu. Veebis saab tutvuda ka silmapaistvate Eesti puudega, samuti jagatakse asjatundjate juhtnööre istutamise kohta. Portaal koondab endasse ka temaatilised tele- ja raadiolood. ERR-i ja Teeme Ära talgupäeva ühine algatus on sotsiaalmeedias tähistatud märgiga #OmaPuu. Infot Teeme Ära talgupäeva kohta leiab aadressil www.teemeara.ee.

Rahvusringhääling pühendab maikuu loodusele. ETV2 eetris on keskkonnateemalised dokumentaalfilmid, 6. mail tähistatakse loodusepäeva, ka ERR-i raadiokanalid toovad kuulajateni haaravad programmid.

2018. aasta talgukevad on Eesti juubelisünnipäeva ja kultuuripärandi hõnguline, kutsudes kõiki inimesi ja organisatsioone tegema talgutel osalemisega kingituse Eestile. Teeme Ära talgupäev on kümnete tuhandete eestimaalaste igakevadine suursündmus, et tulla kokku ja teha üheskoos ära kodupaiga kõige olulisemad tööd. 2017. aastal korraldati Teeme Ära talgupäeva raames üle Eesti kokku 2130 talgut, milles osales 52 650 inimest.