Kingi Eestile oma kihelkonna värvid!


Tänavu kutsume üles tegema oma elukeskkonda paremaks ja rõõmsamaks, kasutades selleks oma kodukihelkonna traditsioonilisi värve.

Kingime Eestile ühiselt 100. aastapäeval oma kihelkondade värvid!

#EV100
#kihelkonnavärvid

Vaata fotosid talgupäeval tehtud värvimistöödest


Mida võiks talgutel värvida?

Kihelkonnavärvidesse sobib värvida kõike, mis talgutel värskendamist vajab: bussiootepaviljon, postkastialus, piirdeaed või külamaja istepink, kuuri- ja aidauks, lillekastid või köögikapp.

Loe lähemalt, kuidas:

Kuidas saan teada oma kihelkonna värvid ja mustri?


EV100 korraldustoimkonna initsiatiivil on värskelt valminud raamat „Eesti kihelkondade värvid“, mis jõuab stardipaketiga igasse talgupaika. Raamatusse on ERMi teadurid valinud igale kihelkonnale välja ühe seal levinud värvikombinatsiooni, mida tasub kodukihelkonna kaunistamisel eeskujuks võtta ning Vivacolor on välja töötanud vastavad toonikoodid, mille järgi saab toonida sise- ja välisvärve.

Iga kihelkonna lehelt leiad värvikoodidega varustatud värvide ja mustriga näidise. Kui soovid värvimistöid juba enne stardipaketi saabumist planeerima hakata, saad oma kihelkonna värvidega tutvuda SIIN.

Raamatust leiad värvitoonide info Tikkurila värvilehviku ning Pantone ja CMYK koodide järgi. Trükis koos värvikoodidega on sirvimiseks olemas ka kõigis Bauhofi kauplustes.


Millises kihelkonnas elan?

Kihlekondliku kuuluvuse välja selgitamiseks või kontrollimiseks saad abi siit: www.ev100.ee/kihelkonnad


Nõuanded värvimiseks

Vajalikud värvid saad soetada stardipaketis sisalduva Bauhofi sooduskupongiga. Kaupluste töötajad annavad nõu, mida värvimistöid ette võttes silmas pidada ning kui palju värvi valitud pinna katmiseks soetada. Näpunäiteid ja asjatundlikku nõu saad lisaks Vivacolori värviliinilt, helistades numbril 12011 (E-R kl 9-18). Kõne on tavakõne hinnaga.



Juhiseid värvimistöödeks leiad ka Vivacolori kodulehelt >>
Kihelkonnavärvide algatuse head koostööpartnerid on EV100 korraldustoimkond, Vivacolor, Omniva ja Bauhof.