Uudised

Talgupäevast võttis osa 31299 inimest (07. mai)

Tänaseks on kokku loetud Teeme Ära talgutel osalenud eestimaalased - lõplikuks kaasalööjate arvuks kujunes 31299 inimest. 

Talgupäeva toimkond tänab kõiki talgulisi! (01. mai)

Tänasel Teeme Ära talgupäeval osales viimastel andmetel 28620 vabatahtlikku, kes toimetasid üle Eesti kokku 1116 erineval talgukohal. 

Teeme Ära talgupäeval lööb kaasa üle 28 000 inimese (01. mai)

Tänasest Teeme Ära talgupäevast võttis viimaste andmete kohaselt osa 28045 inimest, kes toimetasid rohkem kui tuhandes erinevas paigas. Kümmekond talgut lükati tänase vihma tõttu edasi järgmisse nädalasse.

Vihm eestlasi ei heiduta ja talgutele on tulnud rohkelt lisajõudu (01. mai)

Tänasele talgupäevale on talgujuhtide sõnul enamikes paikades kohale tulnud rohkem talgulisi, kui ametlikult registreerus. Kus 10-20, kus koguni kordades ja mitmetes kümnetes rohkem inimesi. Lõplikumad arvud selguvad päeva jooksul.

Jäädvusta talgupäev! (01. mai)

Kõik on oodatud talgupäeva tegemisi jäädvustama! Väga hea viis teistele eestimaalastele märku anda, mis talgutel tehtud sai, on fotod. Tee fotod enne ja pärast tööd ning miks mitte ka talgulistest tööhoos.

Täna suundub talgutöödele 19452 eestimaalast (01. mai)

Tänahommikuse seisuga oli www.teemeara.ee veebilehele üles seatud 1115 erinevat talgupaika, kuhu suundub toimetama kokku 19452 registreeritud talgulist. Kõige rohkem suundub inimesi kodudest välja Harjumaal - 245 erinevasse talgupaika suundub töödele rohkem kui 5000 talgulist. Üle 2000 inimese oodatakse talgutöödele Pärnumaal, üle 1000 aga Tartumaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Järvamaal.

Üle 17 000 inimese on registreerunud homsele talgupäevale (30. apr)

Homme, 1. mail, hakatakse ühiselt rohkem kui tuhandes erinevas paigas Eestimaal korda ja ilu looma. Täna varahommikuks oli talgute veebilehel www.teemeara.ee oma tulekust märku andnud juba üle 17 000 talgulise. Tänase jooksul on sealsamas võimalik ennast veel talgutele kirja panna. 

Talgupäev tuleb kultuuriküllane (27. apr)

Teeme Ära talgupäev sellel laupäeval saab olema mitte ainult töö, aga ka lauluküllane – üle Eesti korraldatakse 1. mai õhtul pea 100 väiksemat ja suuremat simmanit.

Kevadtööde prügi tuleb koguda ja käidelda säästlikult ning seaduslikult (24. apr)

Keskkonnaamet
Pressiteade
23.04.10

Kevadiste koristustööde käigus tekkinud prügi tuleb koguda ja käidelda võimalikult keskkonnasäästlikult ning seaduslikult. Oma roll jäätmete kogumis-, taaskasutus- ja lõpp-käitlemissüsteemis on nii inimestel enestel, kohalikel omavalitsustel kui ka jäätmeid töötlevatel ettevõtetel.

Teeme Ära talgupäeva vabadest kohtadest kolmandik täidetud (22. apr)

Teeme Ära talgupäevale registreerimine läheb tõusvas tempos – tänaseks on 1. mail toimuvale pea 900-le erinevale talgule ennast kirja pannud 8800 eestimaalast. 

Talgulaulik jõudis värskelt müügile (21. apr)

Talgute juurde on alati käinud ka lauluviis - ühise lauluga läheb töö kiiremini ja kergemalt, rääkimata õhtusest simmanist, kus nii suuremad kui väiksemad saavad pillimeeste saatel koos laulu lahti lüüa. Meie rahval on mitmeid teada-tuntud lauluviise, mille sõnad paraku enam hästi meeles ei ole. Talguliste lauluisu toetuseks panimegi kokku lauliku eestimaiste rahvalauludega, kust leiab ligi 200 mõnusat viisi laulusõnadena. Talgulaulikud jõuavad just enne talgupäeva trükist värskelt Bauhofi kauplustesse. 
Kes aga kaugemalt lauliku järgi puudust tunneb, saab selle koju tellida posti teel. Lauliku hind on 150 krooni, sisaldades postiga saatmise kulu lihtkirjana.

Juba 450 000 inimest on sel aastal osalenud Eestist inspiratsiooni saanud prügikoristustes (19. apr)

Eestis 50 000 vabatahtlikuga läbi viidud Teeme Ära prügikoristusaktsioon on viimase 30 päeva jooksul inspireerinud oma riiki koristama juba rohkem kui 460 000 inimest Portugalis, Sloveenias, Indias ja Leedus. Eile koristas kodumaad prügist puhtaks kokku 350 000 vabatahtlikku Leedus ja Sloveenias.

Utileek Lõuna OÜ suhtes anti sisse võla sissenõudmise taotlus (16. apr)

Endise Raadi lennuvälja Tartu vallas asuvat osa haldav Raadi Arendus OÜ on esitanud inkassofirmale taotluse Utileek Lõuna OÜ-lt võlgade sissenõudmiseks. Raadi Arendus OÜ, mis kuulub 100%-liselt Tartu Vallale, rentis ühte osa lennurajast Utileek Lõuna OÜ-le ehitusjäätmete ajutiseks ladustamiseks ja käitlemiseks.

Sellel laupäeval toimuvad üle-riigilised koristuspäevad Sloveenias ja Leedus (14. apr)

Eesti 2008. aasta koristusaktsioonist inspiratsiooni saanud vabatahtlikud on korraldamas Sloveenias ja Leedus sellel laupäeval üle-riiklikke koristustalguid, mis haaravad kaasa sadu tuhandeid inimesi.

Teeme Ära talgulised on vallutanud väikesaared (08. apr)

Tänase seisuga on 1. mai Teeme Ära talgupäevale ennast kirja pannud juba üle 2700 talgulise ning paljud Eesti väikesaared on juba vajalikud töökäed leidnud – registreerimine on tänaseks lõppenud Naissaare, Prangli ja Keri saare talgutele, samuti Manilaiule ning ka Elistvere loomapargi lammutustöödele. Kuid huvitavaid paiku, mis talgulisi ootavad, on võimalik leida veel igas maakonnas. 

9. ja 10. aprillil toimuvad Ida-Virumaal infopäevad (05. apr)

Sellel reedel ja laupäeval toimuvad Teeme Ära talgupäeva infoüritused Ida-Virumaal Narvas ja Jõhvis.
Narva infopäev tuleb kokku reedel 9.aprillil kell 10.00 Narva linnavolikogus. Narva koordinaator on Artur Pärnoja
Jõhvi infopäev toimub laupäeval 10.aprillil kell 14.00 Ida-Virumaa Noorte Info- ja Nõustamiskeskus, Sompa 5a, Jõhvi. Jõhvi koordinaator on  Viktor Litvinkov
 

Huvitavaid talgukohti üle Eesti (01. apr)

Võrumaal saab praeguse seisuga kaasa lüüa pea kahekümnel erineval talgul. Parksepa mänguväljakul saavad talgulised proovida kätt rongi remontimisel. Rõuge Suurjärve ääres saab minna appi ärksatele noortele, kes sel suvel plaanivad külastajate ja kõigi võrumaalaste rõõmuks kauni järve äärde rajada pisikese ideekohviku. Talgulised saavad minna appi kevadise järve kaldale korrastustöid tegema ning hiljem talgujuhtidega jalutuskäigule Ööbikuorgu. Loomasõbrad saavad aga appi minna Võru Loomade varjupaika, kus saab nii hekki kui kuusepuid istutada ning lisaks ehk ka värvimistöid teha. Voki külaselts ootab appi talgulisi korrastustöödele, et luua külakeskust endisest kortermajast. Õhtul saab maitule ääres tehtust ühiselt rõõmu tunda, ei puudu ka pillimees ja tantsutüdrukud. 

Täna kostub Viru keskuses Teeme Ära talgutele registreerimise avapauk (01. apr)

Täna kell 13.00 vallutavad Tallinnas terve Viru kaubanduskeskuse uues kuues rahvaviisid -  esmakordselt Eesti kaubanduskeskuste ajaloos saab nautida rahvaviise ja lüüa kohapeal kaasa Kaera-Jaani tantsimises kammerkoori saatel. 

Homsest algab registreerumine Teeme Ära talgupäevale (31. märts)

1. mail saab meist igaüks oma tegudega näidata, milline Eestimaa paik või teema talle tõeliselt südamelähedane on. Alates homsest avaneb registreerumine Teeme Ära üle-eestilisele talgupäevale. 

Praeguseks juba ligi 400 tegusat eestimaalast kutsuvad lähemaid ja kaugemaid inimesi endale 1. mail talgutele appi. Sellel aastal ei ole ühte läbivat teemat, vaid igaühel meist on võimalik leida kodukandis üles see kõige olulisem koos ära tegemist väärt asi ning see talgutena üles seada. Appi saab minna oma kodukohta, aga ka kaugemale.

Kuressaare korrastab „Teeme ära!“ talgupäeva raames Lossiparki, Ida-Niidu ja Suuresilla ümbrust (26. märts)


1. mail  toimuval „Teeme ära!“ talgupäeval korraldab linn kolm talgu. Talgupäeva raames on Kuressaares plaanis korrastada Lossipark ning Ida-Niidu ja ka Suuresilla ümbrus. Õhtul toimub simman Veski trahteris.

TEADE - 27.03 toimuvad infopäevad Läänemaal ja Ida-Virumaal (24. märts)

Sellel laupäeval toimuvad Teeme Ära talgupäeva infoüritused Läänemaal ja Ida-Virumaal
Läänemaa infopäev tuleb kokku kell 11.00 Palivere Päevakeskuses (Jaama 7A, Palivere). Läänemaa koordinaator on Indrek Tammoja
Ida-Virumaa infopäev toimub kell 11.00 Iisaku rahvamajas (Tartu mnt. 2, Iisaku). Ida-Virumaa koordinaator on Krista Pedak

TEADE - EAS pakub toetust (21. märts)

EAS pakub maavalitsuste kaudu kohaliku omaalgatuse programmi toetust, taotlemise tähtaeg on juba 1.aprill - vaata http://teemeara.ee/loo-kaasa/kusi-toetust.

PRESSITEADE: Kas saarlased teevad sellel aastal ülejäänud eestimaale ära? (18. märts)

PRESSITEADE
18.03.2010

Kas saarlased teevad sellel aastal ülejäänud eestimaale ära?

Teeme Ära talgupäevaks 1. mail on talgukohtade registreerimine juba täie hooga käima läinud. Tänaseks on üleval üle 160 erineva talgukoha, mida saab lähemalt uudistada www.teemeara.ee lehelt. Sellel ja järgmisel nädalal on veel võimalik osaleda nelja erineva päeva jooksul kümnes erinevas maakonnas toimuvatel Teeme Ära talgupäeva infopäevadel. 

PRESSITEADE: Teeme Ära prügist üle 10 000 tonni tänaseks käideldud (16. märts)

PRESSITEADE
16.03.2010
 
Teeme Ära prügist üle 10 000 tonni tänaseks käideldud

2008. aastal Teeme Ära prügikoristuse talgutel kokku korjatud prügi käitlemiseks sõlmiti lepingud 7 erineva käitlejaga Eestimaa Looduse Fondi, Keskkonnaministeeriumi ja käitlejate vahel. 90% ehk üle 10 000 tonni 2008. aastal kokku korjatud prügist on tänaseks käideldud, ainukesena asub käitlemata prügi veel Utileek OÜ ja Utileek Lõuna OÜ valduses. 

PRESSITEADE: Teeme Ära talgute infopäevad lähenevad (10. märts)


Juba sellel laupäeval toimuvad esimesed Teeme Ära talgute infopäevad neljas erinevas maakonnas.

Järgnevate nädalate jooksul saavad kõik huvilised tulla Eesti maakondades toimuvatele infopäevadele, kus kohalikud koordinaatorid tutvustavad lähemalt Teeme Ära talgupäeva ülesehitust ja annavad nõu 1. mai talgupäeval osalemise võimaluste kohta. 

PRESSITEADE: Karga välja kaema! (04. märts)

Täna kell 11.00 saab Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus küsida, näha ja kuulda, mis Teeme Ära talgupäeval 1. mail sündima hakkab, milline näeb välja üks päris elus talgujuht ning kuidas kõlab üks ammutuntud rahvaviis täiesti uues kuues. 

Teeme Ära talgupäeva avapressikonverents sel neljapäeval (01. märts)

1.mail 2010 toimub Eestimaal suur üle-eestiline Teeme Ära talgupäev. 
Kõik huvilised on oodatud talgupäeva avapressikonverentsile Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus sellel neljapäeval ehk 4. märtsil kell 11.00 

Teeme Ära talgupäev toimub 1. mail (22. jaan)

Kodanikualgatuse Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimub laupäeval, 1. mail 2010 üle-eestiline talgupäev.