Teeme Ära talgupäev toimub 1. mail (22. jaan)

Kodanikualgatuse Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimub laupäeval, 1. mail 2010 üle-eestiline talgupäev.


Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimub laupäeval, 1. mail üle-eestiline talgupäev. Sel päeval on kõik eestimaalased oodatud korraldama ja osalema erinevatel talgutel, et vajalikud tööd ühisel jõul ära teha.

„Ideid seekordseks Teeme Ära ettevõtmiseks tuli palju, millest ainult üht kõige olulisemat tegu olnuks raske välja valida. Seepärast otsustasime korraldada üle-eestilise vanade heade traditsioonide kohase talgupäeva, et ükski vajalik asi tegemata ei jääks,“ ütles Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak.

Võimalus oma Teeme Ära talgud korraldada ning abilisi appi kutsuda on aga igal inimesel ja organisatsioonil linnas ja maal, olgu vajalikuks tegevuseks siis koos koristamine, riisumine, ehitamine, istutamine, kaunistamine, mõtlemine või muu.

“Üle-eestiline talgupäev  on hea võimalus kutsuda teisi inimesi endale appi, tutvustada oma kodukanti ja näitamist väärt tegemisi ning talgupäeva lõppedes mõnusalt koos tehtud tööst rõõmu tunda,“ ütles Kai Krabo, Liikumine Kodukant ja Teeme Ära talgupäeva üks eestvedajatest.
Talgute registreerimine algab kava kohaselt märtsis ja talguliste registreerimine aprilli alguses. 
 
Teeme Ära talgupäeva koordineerivad koostöös Riigimetsa Majandamise Keskus, Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit, Õnnepank ja kodanikualgatus Teeme Ära Minu Eesti.

Teeme Ära eestvedamisel on toimunud prügikoristustalgud 2008. aastal ja Minu Eesti mõttetalgud 2009. aastal. Mõlemad projektid on leidnud või leidmas järgimist teiste riikide poolt. Loe lähemalt www.letsdoitworld.org.

Teeme jälle ära!

Lisainfo:

Kai Krabo
tel: 56207176
Eesti Külaliikumine Kodukant

Mika Orava
tel: 5251525
Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud

Aigar Kallas
tel: 5281299
Riigimetsa Majandamise Keskus

Tarmo Tüür
tel: 53411020
Eestimaa Looduse Fond

Urmo Kübar
tel: 5226504
Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit

Airi Kivi
tel: 5226350
Õnnepank

Eva Truuverk
tel 5526063
Teeme Ära Minu Eesti