PRESSITEADE: Kas saarlased teevad sellel aastal ülejäänud eestimaale ära? (18. märts)

PRESSITEADE
18.03.2010

Kas saarlased teevad sellel aastal ülejäänud eestimaale ära?

Teeme Ära talgupäevaks 1. mail on talgukohtade registreerimine juba täie hooga käima läinud. Tänaseks on üleval üle 160 erineva talgukoha, mida saab lähemalt uudistada www.teemeara.ee lehelt. Sellel ja järgmisel nädalal on veel võimalik osaleda nelja erineva päeva jooksul kümnes erinevas maakonnas toimuvatel Teeme Ära talgupäeva infopäevadel. 

Väga aktiivselt võtavad oma kodukandi korrastamise ette saarlased, kes on tänaseks teada andnud juba 29 erinevast talgukohast, kus töö 1. mail suure hooga lahti läheb. Isegi Harjumaa saab ainult ettevõtlike saarlaste järel sörkida, rääkimata igipõlisest rivaalist Hiiumaast. Saaremaal Undva külas saab 1. mail ehitada külakiike ning pärast saunast ja pillimängust rõõmu tunda, samuti mitmes paigas kaasa lüüa Saaremaa kaunite vanade kalmistute ja Ööriku nunnakloostri ümbruse korrastamisel. 

Ka Pärnumaa inimesed on ümbruskonnas oma kodukandi eest hoolitsemisel suunanäitajaks – mitmekümnes erinevas paigas tehakse 1. mail tarvilikke ja toredaid töid, mis ühtlasi ka kaugemalt appitulijatele kodukandi eripära südamesse viia aitavad. Värvitakse rahvamaja, korrastatakse nii rannaniite kui krossiradu, aga kutsutakse talgulisi ka näiteks Allikukivi koopa juurde korda looma. 

Saarlastele ja pärnakatele on tihedalt kannule jõudmas tartumaalased, kes tänaseks juba paarikümnes erinevas paigas talgutöid plaanivad. Talgulisi kutsutakse nii Mahlamäele kui Maasikamäele. Mida seal täpsemalt 1. mail teha on võimalik, saab lugeda juba talgupäeva veebilehelt  www.teemeara.ee kus kõik Tartumaal ja ka teistes Eestimaa paikades toimuvad talgud üleval on.

Kes soovib aga kodukohas toimuvast lähemalt kuulda või ehk koguni ise töid talgujuhina eest vedada, saab vajalikku nõu Teeme Ära talgute infopäevadelt mis tulekul kümnes erinevas maakonnas üle Eesti sellel ja järgmisel nädalal: 

18.märtsil
Hiiumaa -    Sihtasutus TUURU, Vabrikuväljak 1, Kärdla kell 15:00 

19.märtsil
Lääne-Virumaa - Lääne Virumaa Keskraamatukogus (Rakvere. Lai tn 7) kell 11:00 

20.märtsil
Tallinn/Harjumaa - TTÜ peahoones (auditoorium III - 103) kell 11.00
Võrumaa - Kultuurimajas Kannel kell 11.00
Järvamaa - Sämmi grilli konverentsisaalis kell 12.00  
Viljandimaa - Pärimusmuusika Aidas kell 12:00
Pärnumaa -  Pärnu linna keskraamatukogu suures saalis kell 12.00
Raplamaa - Võerahansu puhkemajas kell 12.00 

27.märtsil
Läänemaa - Palivere Päevakeskuses kell 11.00
Ida-Virumaa - Iisaku rahvamajas kell 11.00 

Liitu Teeme Ära talgupäeva grupiga facebookis, kui soovid jooksvalt talgupäeva arengutest teada saada: http://www.facebook.com/teemeara?ref=ts
Tänaseks on seal ees juba pea tuhat eestimaalast.  

Tiina Urm

Avalikud suhted
Teeme Ära talgupäev
gsm: +372 5565 1862
skype: twistedtiina
www.teemeara.ee