Talgupäevast võttis osa 31299 inimest (07. mai)

Tänaseks on kokku loetud Teeme Ära talgutel osalenud eestimaalased - lõplikuks kaasalööjate arvuks kujunes 31299 inimest. 

Kokku toimetati Teeme Ära talgupäeva egiidi all 1130 erinevas paigas. Harjumaal oli talgukohti kõige arvukamalt – 248, neis tegutses kokku 7707 talgulist. Harjumaa järel olid aktiivsemateks maakondadeks Lääne-Virumaa 2866 talgulisega, Pärnumaa 2691 talgulisega ning Tartumaa 2614 talgulisega. 

Kõige rohkem paelus inimesi korra loomine – peaaegu pooled osalenutest ehk 13660 inimest aitasid toimetada 461 erinevas paigas, mis olid ennast määratlenud heakorratalgutena. Pea kolmandik talgulistest ehk 9327 eestimaalast aga aitasid kaasa külades ja külade hüvanguks korraldatud talgutel. Külatalguid korraldati kokku 311 erinevas paigas. Ka mälestiste uueks loomisel ja korrastamisel osales suurem hulk talgulisi – kokku 4072 inimest, kes tegid korda 162 objekti.

Talgujuhtidelt on saabunud tänaseks ka sisulist tagasisidet ja hinnagut toimunule. Maakondade kaupa saab tutvuda valikuga saabunud tagasisidest veebilehel www.teemeara.ee. Talgute kodulehel on väljas ka ülevaatlik statistika talgupäeva kohta ning talgulistelt saabunud meeleolukad talgupäeva videosalvestised. Neid lisandub kindlasti veel lähipäevil. Oma tagasisidet on võimalik nii talgujuhtidel kui talgulistel endiselt edastada meiliaadressile info@teemeara.ee 

Väga oodatud on ka talguvideod ja –pildid. Fotod saab üles laadida Flickrisse (www.flickr.com) või Nagisse (nagi.ee) ning märksõnaks kirjutada talgud2010, et pildid oleks hiljem kergesti leitavad. Kõik talgupäeval tehtud videod saab üles laadida Delfi videokeskkonda video.delfi.ee (või video.delfi.ee/ru). Taaskord soovitame kasutada märksõna talgud2010. Youtube kanalisse üles laetud talguvideodest palume samuti teada anda info@teemeara.ee aadressile, et saaksime neid ka koduleheküljel teistega jagada.

Lähinädalatel teeb uuenduskuuri läbi veebikeskkond www.talgud.ee, kus kõigil eestimaalastel tekib aastaringne võimalus tegusaid inimesi talgutele kutsuda. Kõigil, kellel talgupäeval käimata jäi või siis ühiselt toimetamine looduse heaks meeldima hakkas, on võimalik suve jooksul kaasa lüüa ka erinevatel Eestimaa Looduse Fondi talgutel. Lähem info www.elfond.ee

Teeme Ära talgupäeva toimkond tänab südamest kõiki toredaid ja tegusaid inimesi, kes talguid korraldasid ja talgutöödel kaasa lõid! 


Tiina Urm

Avalikud suhted
Teeme Ära talgupäev
gsm: +372 5565 1862
skype: twistedtiina

www.teemeara.ee