Kuressaare korrastab „Teeme ära!“ talgupäeva raames Lossiparki, Ida-Niidu ja Suuresilla ümbrust (26. märts)


1. mail  toimuval „Teeme ära!“ talgupäeval korraldab linn kolm talgu. Talgupäeva raames on Kuressaares plaanis korrastada Lossipark ning Ida-Niidu ja ka Suuresilla ümbrus. Õhtul toimub simman Veski trahteris.

„Lossipargi riisumine on igakevadine hoogtööpaik olnud, teised kohad said valitud nimme Kuressaare sissesõitude ääres, et külaliste ja ka kohalike esmamulje linnast ikka ilusam saaks,“ selgitas heakorra- ja haljastuse spetsialist Katrin Reinhold talgupaikade valikut. „Neis paigus on ka niisugust tegevust, mis ei ole ainuüksi prügi koristamine, vaid pisut teistlaadne korrastamine,“ lisas Reinhold.

Katrin Reinholdi sõnul sai Lossipargi talgutöödena kirja prahi riisumine ja langenud okste korjamine, Ida-Niidu ümbruses on tema sõnul aga plaanis prügi koristada ning Kuivastu ringi juures võsa raiuda. Suuresilla kandis raiutakse samuti võsa ja kuivanud puid sildade ümbruses, kavas on puhastada ka Põduste jõe kallasrada, korjatakse prügi ning kogutakse kokku vana silla lahtised kivid.

Iga talguline peaks Reinholdi sõnutsi kindlasti kaasa võtma korralikud töökindad, ning kui Lossipark välja arvata, ka kummikud. „Aga kellel on, võib võtta ka sae, võsatrimmeri või kirve,“ lisas Reinhold. Linn muretseb prügikotid, kõikidesse talgupaikadesse on OÜ Prügimees lubanud tuua tasuta prügikonteinerid.

Talgudega alustatakse 1. mail kell 10 hommikul ning tööd kestavad orienteeruvalt kella 14ni. Iga registreerunud talguline saab „Teeme ära!“ talgupäeva märgi, tööde lõpus ootab talgulisi soe supp, tööde ajal saab janu kustutada aga karastusjoogiga.

Õhtul kell 19 on kõik talgulised oodatud Veski trahterisse ühisele simmanile. Sissepääs on tasuta, talgulistele kehtivad trahteris soodushinnad. Kohal on pillimees ja ka rahvatantsijad. „Simmanile on oodatud kõik koos kaaslastega, riietuda võib talgupäeva puhul rahvuslikult,“ sõnas Katrin Reinhold.

„Linn on igal aastal koristuspäeva korraldanud, mullu toimus see 25. aprillil. Tänavu võtame ühiselt ette 1. mail. Küll oleks tore, kui linlased ja miks mitte ka mandril elavad, kuid Kuressaarest pärit inimesed tuleksid kõik kokku, et ühiselt midagi linna heaks ära teha,“ lausus heakorra- ja haljastuse spetsialist, kutsudes linnakodanikke üles ka omaalgatuslikke talguid korraldama.

„Kes talgupäeval osaleda ei saa, võib talguid toetada näiteks töövahenditega või ka rahaliselt läbi Minu Eesti Fondi,“ selgitas Reinhold ja lisas, et selleks on igal talgul olemas vastav talgukood, mille leiab kodulehelt teemeara.ee.

Registreerida saab end talgutele alates 1. aprillist kodulehel teemeara.ee. Neil, kel ligipääs internetti puudub, on võimalus registreeruda telefonil 590974000. Samuti saab registreeruda Swedbanki kontorite avalikes arvutites või raamatukogudes.

Lossipargis on talgutööde juhiks Kuressaare Linnamajanduse töödejuhataja Urmas Kuusk, Suuresilla ümbruses on talgujuhid linna heakorra- ja haljastuse spetsialist Katrin Reinhold ja heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp. Töid Ida-Niidu kandis kureerib abilinnapea Kalle Koov.

Tänaseks on Eestis registreeritud juba ligi 300 talgu, neist 41 Saare maakonnas.

Täpsemat infot linna ja ka teiste talgute kohta leiab aadressilt http://talgud.teemeara.ee/events.

Lugupidamisega,

Silver Saluri
pressiesindaja
Kuressaare linnavalitsus
tel. 4550548
silver.saluri@kuressaare.ee