Valgamaa

Neeruti külaplatisi koristamine

Moraal: ära kunagi pane talgujuhi rinna märki püksi tagataskusse, sest kui haaknõel lahti läheb, võib ots Teile pepusse minna. Ja uskuge mind - see ei ole hea kogemus. 

Apteekrimäe talgud 

Lähedal olevatel talgutel sai töö plaanitust varem otsa ning see õnnetu ja tööta talguseltskond liitus meiega poole päeva pealt.

Iseenesest võikski talguliste seltskond olla mobiilne ning seda võiks kuidagi soodustada - need kellel parasjagu tööd pole, aga tahet küll, saaksid liikuda sinna, kus töökatest puudu on. 

Arula külas Lutsu talus okste põletamine ja puude ladumine 

Minu kui talgujuhi kogemus - tööd peaks olema enam ette valmistatud kui tegelikult arvatakse, et teha jõuab. Entusiastlik kamp on tohutu tööjõudlusega! 

Oru ja Tikste oja vahelise ala koristustööd-võsast puhastamine 

Kui enne ei saa kokku,siis aasta pärast 1. mail kindlasti ja samas kohas, sest koristada jäi veel.


Nõuni vana koolimaja heakorratalgud

Meie talgud olid vahvad. Osalesid nii külaelanikud, kooli endised õpilased juba oma lastega kui ka nende sõbrad. Riisuti, uuendati hekke- ühesõnaga tehti neid töid, mis tundusid koolipõlves mitte eriti meeltmööda olevat. Mis sest, et tuul oli kohati vinge, siis sooja leiba ja talgusuppi süües oli suur rõõm koosoldud ajast, meenutustest ja äratehtud tööst. Talgupäeva jääb meenutama ühiselt istutatud toompihlakas. Kel veel jaksu üle jäi, sai õhtul kultuurimajas simmanil lustida- mängida, võistelda, jenkat keerutada. Ühised üritused, mis liidavad kogukonda, on teretulnud! Kuna kokku said Nõuni algkooli vilistlased, siis otsustati korraldada järgmisel aastal kooli kokkutulek.