Lääne-Virumaa

Käru kiigeplatsi korrastamine

Väike vihm ei sega töökat ja abivalmis tegusat  inimest. Ikka leidub tublisid inimesi, kes küll ei registreeri, kuid võimalusel tulevad appi.  

Rutka matkaraja korrastamine

Toimis see, et talgulised tuleb isiklikult kutsuda, jagada eelnevalt konkreetsed tööd. Talguline peab olema ise kohaga seotud ja töö tulemustest huvitatud olema. 

Rakvere Kolmainu kiriku koristamine

Kui on vaja midagi samalaadset tööd teha, siis kõikidele olemasolevatele kontaktidele on lubatud abisaamiseks pöörduda. Pakkusime talgulistele mahlajooki ja teed lihapirukaga, magusat kreemisaia ja küpsistega. Lisaks veel ekskursioon kirikutorni, kus neil oli võimalus näha ka selliseid ruume, kuhu tavaline külaline ei satu. Oleme kõigile talgulistele väga tänulikud. Kokku osales talgutöös 28 tublit inimest. 

Rohu raketibaas korda

Vallavalitsusega midagi kokku leppides tuleb seda teha kirjalikult, et Kaarel Moisa laadsed vennad lihtsalt nurka ei poeks ja telefoni ei ignoreeriks. Rohkem peab talgulistele pinda käima osalemise palvega. Meil kõigil on kodus tegemist, aga talgu eel öelda - ma teen kodus tööd, ei saa tulla - see on kurvastav (osales ainult viis inimest koos minu ja Kaleviga). Hetkel lubas RMK prügi transpordiga tegeleda - valla huvi turismiobjekti vastu puudub. 

Ehitustalgud

Talgute regamine peaks siiski lõppema varem kui päev enne ürituse algust, nö viimase hetke pakkujaid oli palju. Võimalusel hajutada talgute toimumine mitte ühele päevale, vaid mai kuu nädala lõppude vahel. Põnevaid talguid oli millest oleks ise osa võtnud, juhul kui kõik ei oleks ühel ja samal ajal. Meedia rõhus liialt koristustalgutele, ometi tehti ka palju muud. Aitähh korraldustoimkonnale ja jõudu ja jaksu ka tulevikus unustatud vana päevakorda tuua! 

Vainupea

Kõik,mis oli plaanitud,sai tehtud.Teada oli.et oma kohalikud elanikud,kes Vainupeal aastaringselt elavad või käivad,tulevad alati kohale ja löövad käed igalpool külge,rõõm oli,et mõni inimene oli ka suvitajate hulgast aga neid oleks pidanud rohkem olema,sest Vainupead puhtana ja korras tahavad nad küll näha.Tullakse sellel päeval küll Vainupeale aga talgupäev piirdub oma suvila ümbruse koristamisega.Aga kohalikel on ju ka oma kodu  aga nemad jõuavad kõikjale. 

Kevadine kaltsupidu Väike-Maarjas

Kuigi plaanisime simmanit alustada teistega võrreldes vara, juba kell 17, olid talgulised ilmselt nii väsinud, et ei jaksanud enam pidutseda. Kaugelt tulnud ansambli ees oli pisut piinlik - tantsijaid oli vaevalt 15. Aga samas lustisid need vähesed muidugi kogu hingest.

Järgmistel kordadel peaks pakkuma ilmselt pigem sauna.

Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine talgutele eelneval õhtul oli muidugi ka osa rahvast ära väsitanud. Kahju, et need kaks vahvat üritust nii lähestikku satuvad...

Kaltsupidu võiks saada iga-aastaseks ürituseks. Kas üleeestilisel talgupäeval või iseseisva üritusena, seda veel mõtleme.

Tekkis palju uusi mõtteid, kuidas vanu rõivaid veel ära kasutada. 

Teeme Uhtna puhtaks

Oleme oma alevikus alati rõhunud sellele, et igal maatükil on omanik, kes peab oma valduste eest muretsema. Kunagi saatsime personaalseid märgukirju nüüd piisab sellest, kui lepime kokku kuupäeva, mis ajaks on  UHTNA PUHAS :)

2010 aastal segas meie talgute korraldamist üleriigiline talgupäev, sest vanad inimesed leidsid, et "reklaami oli liiga palju, ei tahagi enam talgutele tulla. Kes see vanasti nii palju pasundas"

Teistpidi tegid noored oma kortermajades ehk suurpuhastust just nimelt tänu reklaamile. Pole halba ilma heata! 

Venevere kevadtalgud

Kuna sarnaseid talguid on külas juba pea kümme aastat korraldatud, siis midagi uut ja erilist välja ei tulnud-enamus asju on praeguseks juba pika loksunud.