Jõgevamaa

Jaagu talu park    

Riisusime ja vedasime puhtaks talutee ääre ja ka plaanis olnud parginurga. Vedasime  keldrist välja seemnekartuli. Parandasime lapse jalgratta ja pumpasime kummid täis. Tegime haige vanaema jaoks uksepaku toekäruga sõidetavaks. Põld sai äestatud. Verandasse uued kardinad pandud. Kõige väiksem mees söötis kanad ja korjas mune. 

Perenaine jäi väga rahule, kuigi algul tal vist eriti usku ei olnud. Jaanipäevaks palusime nimekirja koostada ja jälle appi minna.

Kartuleid paneme sellel aastal kogu suure perega. Jaanipäeval teeme uue talgupäeva ja 1. maid on ka tulevikuks kokku lepitud. 

Esku küla koristamine

Koristati prahist, lehtedest ja kulust küla keskel asuv haljasala. Lisakas bussipeatuse ümbrus, küla park ja küla kelgumägi ning selle lähiümbrus.

Korraldus korraldustiimi poolt oli super! Tänud Teile kõigile! Et igal aastal võiks nn ühised objektid kõik koos üle käia- seltsis on ikka toredam. Talgute variant on väga sobiv.

Töökäigus selgus, et lapsed ei ole mitte väga töötegemise oskusega, tekkis mõte, et lastele tuleks jälle teha u. nädala pikkuseid töö- ja puhkelaagreid, kus 2-3 h tehakse tööd, siis lauldakse tantsitakse, tehakse teatrietendust...., mängitakse,  loomulikult vahepeal ka süüakse koos. Laager lõppeks väljasõiduga kuhugi põnevasse kohta. Asjast on huvitatud lapsed ise kui ka nende vanemad.