Registreerimise KKK


Kes ja miks peab talgupäevale registreeruma?

Registreeruvad kõik talgutel osaleda soovijad. See on vajalik selleks, et talgujuht saaks talgud paremini organiseerida ja läbi viia, st et tal on olemas vajalik teave talgutel osalejate arvu, vanusegrupi jms kohta. Kõik registreerunud saavad peale registreerumist automaatselt vajaliku informatsiooni oma talgute kohta otse oma e-posti aadressile ega pea seda enam kuskilt eraldi otsima. Registreerimisvorm võimaldab kirja panna ka endaga kaasavõetavad lapsed. Kui soovid kaasa võtta koera, kassi, hamstri või muu kodulooma, siis neid eelnevalt registreerima ei pea, kuid uuri oma talgujuhilt, kas Sinu poolt valitud talgud on loomade kaasavõtmiseks sobivad: võib juhtuda, et töötate näiteks looduskaitsealal, kus koduloomad võivad pahandust tekitada.

Kui vana peab olema, et talgutele registreeruda?

Talgutele registreerija peab olema täisealine (ehk üle 18 aastane). Kui oled alla 18 ja tahad kindlasti panustada Teeme Ära üritusse, siis haara kaasa oma vanemad, vanemad õed-vennad-tädid-onud, õpetaja, huvijuht või lihtsalt täiskasvanud sõber.

Kuidas ma leian endale sobivaimad talgud?

Talguid saab kodulehelt valida nii talgute toimumise koha, talgute liigi kui ka talgujuhi poolt kõneldava keele järgi.

Kas ma pean osalema oma kodukohale kõige lähemal toimuvatel talgutel?

Ei, registreeruda saab ükskõik millises piirkonnas toimuvatele kõige meelepärasematele talgutele, kus on veel vabu kohti.

Valisin välja endale sobivad talgud, kuid seal ei ole enam vabu kohti. Mida pean tegema?

Sellisel juhul kahjuks neile talgutele enam registreeruda ei saa. Kui Sa kindlasti ei soovi osaleda mõndadel teistel talgutel, siis võta palun ühendust talgujuhiga ja uuri, kas tal on ruumi veel ühele kätepaarile: talgujuht saab äärmise vajaduse korral talgutele vajaminevate inimeste arvu muuta või lisab Sind lihtsalt ise oma talgutel osalejaks.

Kuidas ma saan teada, mis kell ja kuhu tulla?

Sellekohase info saad peale registreerumist otse oma e-posti aadressile.

Mida ma pean talgutele tulles kaasa võtma?

Kõigil talgutel on kaasavõetavate asjade vajadus erinev, seetõttu saad sellekohase info peale registreerumist oma e-posti aadressile. Meeles tuleks pidada, et riietud ilmastikule vastavalt ning valitud tööle sobivalt: ilusad riided võivad määrduda ja sellest oleks kahju!

Kuidas on tagatud minu turvalisus tööde tegemise ajal?

Oma turvalisuse eest vastutavad kõik talgulised eelkõige ise. Enne talgute algust viivad talgujuhid läbi esmase instrueerimise lähtudes töö iseloomust.

Kuidas on organiseeritud transport talgutele?

Enda transpordi korraldavad talgulised ise. Kui Sul pole transporti, või vastupidi, sul on autos vabu kohti, saad sellekohast infot vahetada portaali www.kyydiga.ee vahendusel. Transpordi teemadel saab kokkuleppeid sõlmida ka Facebookis Teeme Ära Talgupäeva leheküljel.

Kust ma saan kontrollida, et olen ikka registreerunud?

Peale registreerumist saad oma postkasti e-kirja, kust leiad kõik oma registreerumisel esitatud andmed ning muu sulle talgupäevaks vajaliku info. Kui kinnituskirja ei tulnud, siis anna sellest teada oma talgujuhile.

Sain vahetult enne talgupäeva teada, et ma ei saa osaleda, mida ma pean tegema ja keda teavitama? Kas saan ise oma registreeringu tühistada?

Teavitada tuleks enda talgujuhti. Peale registreerumist sulle saadetavast e-kirjast leiad lingi, millel klikkides pääsed enda poolt sisestatud andmeid muutma, kuid kustutada sa ennast  ise ei saa.

Kas saan talgukohta vahetada?

Peale registreerumist sulle saadetav e-kiri sisaldab linki, millel klikkides pääsed enda poolt sisestatud andmeid muutma.

Kui midagi läks registreerumisel valesti ja ma ei oska seda parandada?

Kui registreerumisel läks midagi valesti või soovid midagi täpsustada või on sul tekkinud küsimusi millele sa kodulehelt vastust ei leia, siis helista Teeme Ära talguliste infotelefonile: 59074000. Infotelefon on avatud igapäevaselt kell 9.00 – 18.00.

Kui ma oma talgujuhti kätte ei saa, siis kelle poole peaksin oma küsimustega pöörduma?

Sellisel juhul otsi kodulehelt www.teemeara.ee oma talgupiirkonna maakondliku koordinaatori telefoninumber ja helista talle. Võid abi küsida ka talguliste infotelefonilt 59074000  või kirjuta talguinfo@teemeara.ee .

Kas peaksin enda toidu kaasa võtma või on talgulistele toitlustus organiseeritud?

Informatsiooni kaasavõetavate asjade vajadusest saad oma talgujuhilt, suure tõenäosusega informeerib ta sind sellest ise, kuid kui vastavat informatsiooni ei ole nädal enne talguid sulle laekunud, siis helista talle ja küsi üle.

Kui pika talgupäevaga peaksin arvestama? Kas vajadusel on võimalik hiljem liituda / varem lahkuda?

Talgupäevad on olenevalt tööde liigist erineva pikkusega, sellekohane informatsioon on kättesaadav registreerumisel talgukohta valides. Hiljem liitumisest või varem lahkumisest tuleb informeerida enda talgujuhti.

Kuidas saan registreeruda, kui mul ei ole e-posti aadressi?

Sellisel juhul võid kirjutada e-posti aadressi reale mõne oma hea tuttava/sõbra/sugulase e-posti aadressi, kes kindlasti saadetud vajamineva informatsiooni sulle edastab. Kui ka sellist võimalust pole, siis helista talguliste infotelefonile 59074000 ja sind juhendatakse.

Kuidas saan ilma internetita registreeruda?

Kui sul ei ole kodus võimalik internetti kasutada, siis sel aastal toetab veebiregistreerimist talgupäeva partner Swedbank: nimelt saab 1.aprillist kuni 1. maini registreerida end talgutele pangakontorite internetipunktides. See tähendab seda, et panga avalikes arvutites on paremal pool link Teeme Ära talgupäeva registreerumisele, kuhu vajutades jõuab registreerimislehele. Teistele lehtedele endiselt avalikes arvutites ei pääse. Vajadusel saab panga infotöötaja õige lingi leidmisel abistada. Nimekirja kontoritest, kus saab talgupäevale registreerida leiad talgupäeva kodulehelt http://teemeara.ee/loo-kaasa/tule-talgutele

Samuti saab talgupäevale registreeruda raamatukogudes. Nimekirja raamatukogudest leiad aprilli alguses kodulehelt http://teemeara.ee/loo-kaasa/tule-talgutele. Raamatukogudes registreerumisel aitab sind  vajadusel raamatukogutöötaja.

Lisaks saab registreeruda helistades registreerimise infotelefonil 59074000, mis töötab igapäevaselt ajavahemikul 1. aprill kuni 1. mai kell 9.00 kuni 18.00. Helistades infotelefonil, on soovitav eelnevalt välja valida talgukoht, millel soovid osaleda.