2. juuni 2015

Prügi VaheTunni võit läks Sõmeru Põhikoolile


Viiendate klasside lapsed üle Eesti kogunesid lastekaitsepäeval, 1. juunil Energia Avastuskeskusesse, et panna punkt tänavusele keskkonnateemalisele programmile Prügi VaheTund. Üritusel tunnustati parimaid keskkonna teemaliste lauamängude loojaid ja seigeldi üheskoos kaasahaaravas prügimängus läbi avastuskeskuse.

Võistlusele laekus kokku 29 lauamängu. Peaauhinna ehk 500€ otstarbekaks kulutamiseks võitis Sõmeru Põhikooli 5. klassi mäng "Tulnukas Jaak päästab maailma".

Sel hooajal olid kõik programmis osalenud lapsed oodatud meisterdama vahvaid lauamänge, mis aitaksid propageerida keskkonnasäästlikke eluviise. Esikoha pälvinud Sõmeru Põhikooli 5. klassi mäng sai žürii poolt palju kiidusõnu: „Mäng oli hästi läbi mõeldud ning sisaldas hulganisti nippe, kuidas elada nii, et meist vähem prügi maha jääks. Lisaks oli ka mäng ise tehtud taaskasutatud materjalidest“ sõnas Prügi VaheTunni projektijuht Liisa Toompuu.


Fotol võitjameeskond Sõmeru Põhikoolist (Autor: Prügi VaheTund)


Lauamängupood Brain Games-i eriauhinna võitis Uuemõisa Lasteaed-Algkooli 5. klassi poolt tehtud „Konnamäng“. Kogenud lauamängumängijad kiitsid mängu lahendust, mis seostas omavahel erinevaid mehaanikaid ning oli samaaegselt nii õpetlik kui ka mänguline. Ka žüriile meeldis selle mängu puhul väga käelise tegevuse (täpsusviskamise) lisamine tavapärasele mängule.

Erilist esiletõstmist väärisid ka paljud teised mängud nii oma materjalikasutuse kui ka põneva ülesehituse poolest. Žürii tõstis esile autorid: Merili Aitsam Nõmme Põhikoolist, Greete-Liis Eerme Saku Gümnaasiumist, Merilyn Kasemetsa Lagedi koolist, Vinni-Pajusti Gümnaasiumi 5.b klassi õpilased Anastasia Šimuki, Madli Freinthali, Mirttel Tovstsiki, Hanna Marie Eliste, Kaila Mäesalu ning Põlula Kooli 5. klassi õpilased.

Energia Avastuskeskusesse tuli kohale üle 80 lapse erinevatest koolidest.

Suur tänu lõpuürituse toetajatele:Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, AS Tallinna Vesi, Compost-it, Brain Games, Energia Avastuskeskus.

Vaata ka pilte lõpuüritusest: