TALGULINE  nr 6
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja
Laadi alla Talgulise PDF

Talgurahvas teeb Eestimaale kingitusi

Talgurahvas peab plaani ja valib talgutöid, et olla valmis maikuu esimesel laupäeval, 6. mail peetavaks ühiseks talgupäevaks. Tänavuse talgukevade, kümnenda Teeme Ära egiidi all toimuva üle-eestilise algatuse märksõnaks on valmistumine: valmistumine Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks, aga ka valmistumine looduse vingerpussideks ja kliimamuutusega kaasnevateks loodusõnnetusteks, mis Eestimaadki üha sagedamini puudutavad.

Loe lisaks »

Tähelepanu, valmis olla, talgud! 

Juba kümnendat kevadet kogunevad eestimaalased Teeme Ära egiidi all ühiselt talgutele. „Teeme ära!“ algatuse stardipauk kõlas 2008. aastal üle-eestiliste prügikoristustalgutena. Sealt veerema läinud lumepall on Eestimaal aina hoogu kogunud ning jõudnud ka enam kui 100 riiki üle ilma. Meie siin valmistume hea tundega uueks talgukevadeks, meeles mõlkumas uued talgumõtted ja talguteod. Millele siis tänavu oma tähelepanu suuname? 

Loe lisaks »

Kaheksa vanasõna, abiks talgujuhile

Eks ole juba vanasõnadest teada, mida üks talgupäev endaga kaasa tuua võib. Sellele vaatamata teeme tiiru peale olulisematele tähelepanekutele talgujuhi teekonnal talguteni. Soov on ju sama – korraldada taas üks õnnestunud talgupäev!

Loe lisaks »

Ühe pere õpetlik kogemus

Kõrvemaal tegutsev turismiettevõtja ja loodusmatkade korraldaja Meelis Saar on üks neid, kes on sattunud ekstreemsete ilmaolude tõttu perega hädaolukorda. Järgnevalt räägib ta põgusalt, mida sellest kogemusest õppis.

Loe lisaks »

Kaks küsimust teel talgutele

Mida saaksime oma kogukonnas ära teha,et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva väärikalt tähistada? Mida võiksime ise ära teha, et olla loodusõnnetuseks paremini valmis?

Loe lisaks »

Talguleidude küllusesarvest

Tartumaal Laari talu talgutel leiti tiigist vana pudel ja kaks talgulist leidsid teineteist.

Loe lisaks »

Õlatunne tekib ühistest saavutustest

Olgu meid peres ja kogukonnas vähem või rohkem, koos toimetada on alati mõnusam kui üksi, eriti talgupäeval. Mis talgud need ikka on, kui ennast ise hobusena adra ette rakendad ja siis ise endale adra tagant hoogu annad. Eks sedagi saab ju vahel tehtud, aga talgupäev on ajast aega olnud ikka koostegemise ja koosolemise päev – õlatunne tekib ühistest saavutustest. Innustagu see pisike peotäis eelmise aasta talgutegusid tänavusi talgujuhte eest vedama ja talgulisi kaasa tulema, sest nagu vanarahvas teadis öelda: „Kes tööd teeb, see rõõmu näeb.“

Loe lisaks »

Soovitused igale inimesele

Soovitusi, kuidas käituda tormi, äikese, pakase, tuisu, üleujutuse jt looduse põhjustatud ohtlike ilmaolude korral, leiab Päästeameti kodulehelt

Loe lisaks »

Põnevaid talguretsepte 

Tänavusel talgupäeval võib lisaks traditsioonilisele talgusupile proovida ühiselt valmistada toite ka retseptide järgi, mis on spetsiaalselt koostatud kaua säilivatest toiduainetest. Maitsvat avastamist jagub kuhjaga!

Loe lisaks »