Talgupäeva uudised

Algab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide jagamine talgujuhtidele üle Eesti 06. aprill

Täna hommikul algas Teeme Ära talgupäeva stardipakettide laialivedu talgud kirja pannud talgujuhtidele üle Eesti. Esmaspäeva keskpäevase seisuga oli talguveebi registreeritud juba 470 talgut. Teeme Ära talgupäeva meeskond innustab kõiki inimesi, kogukondi ja organisatsioone osa võtma 2. mail peetavast üle-eestilisest talgupäevast, et kaasa aidata elu edenemisele nii oma kodukandis kui ka kaugemal. 

Stardipakett, mis sisaldab praktilisi abivahendeid ja soovitusi talgupäeva ettevalmistamiseks, on juba neljandat aastat kokku pandud talgute korras ning talgupäeva partnerite ja vabatahtlike ühisel jõul. Talgujuhtidele saadetav pakett sisaldab muuhulgas esmaabitarbeid, väikest töökindavaru, kaelarätti talgujuhile, ajalehe Talguline värsket numbrit, peotäit pähkleid ja komme, ehitus- ja aiapoe sooduskupongi, talgukuulutusi, Talguhundi kleepse, tuleohutuse juhiseid ja kriisijuhendit. 

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et talgupäeva stardipakett väljendab eelkõige sümboolselt tänu kõigile talgujuhtidele. „Aktiivsed kodanikud, kes on otsustanud talgupäeva korraldamise tänavu oma hingeasjaks võtta, väärivad tähelepanu ja tunnustust. Stardipakett on sündinud vabast tahtest ja samuti talgukorras – see on Teeme Ära meeskonna ning partnerite kummardus kõigile talguvankri vedajatele,“ lausus Tüür.

Stardipakettide pakkimise talgud Tugikeskus Power vabatahtlike abiga
I
tella SmartPOSTi laos 30.-31. märts (Foto: Sven Puusepp)

Tänavuse talgukevade jaoks pandi kokku 1700 talgujuhi stardipaketti, lähtudes mullusest talgute arvust. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub üles talgud aegsasti kirja panema, sest vahetult enne talgupäeva registreerujatele ei pruugi stardipaketti enam jaguda. Stardipakette saavad talgute korraldajad SmartPOSTi paki­automaatidest üle Eesti, lisainfo on Teeme Ära kodulehel.

Sel aastal on koostöös Päästeametiga talgukohtadele jagamiseks ka suitsuandurid. Kokku on jagamiseks 1700 suitsuandurit, mille kättesaamise juhised jõuavad iga talgujuhini e-postiga lähiajal. Lisaks on koostöös piimatootjaga Tere plaanis tänavu talgulistele jagada tasuta piimatooteid, et talgupäeval oleks rohkem jaksu teha ühiselt suuri tegusid. Talgujuhid, kes soovivad 2. mai talgupäevaks oma talgulistele kosutuseks erinevaid piimatooteid, peavad hiljemalt 22. aprilliks täitma veebipõhise tellimisankeedi soovitud toodete ja kogustega. Täpsem info selle kohta on lähipäevil leitav talguveebist.

Talgute stardipaketti aitasid sel aastal kokku panna Tamrex, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Päästeamet, Eesti Meremuuseum, Seesam, Eesti Tarbijate Keskühistu, Pakendikeskus, Ecoprint, Vaba Maa, Bauhof, National Geographic Eesti, Muusika-aasta ja Zavod BBDO. Paketid aitab kätte toimetada Itella SmartPOST. Stardipakettide pakkimise talgutel lõid kaasa vabatahtlikud Tugikeskusest Power. Pildimeenutuse stardipakettide pakkimise talgutest leiab aadressilt www.teemeara.ee/talgulood/pildid.

Teeme Ära talgupäev toimub mai esimesel laupäeval, 2. mail ning taas saab iga kogukond ise otsustada oma tööd ja tegemised. Kõik eestimaalased on oodatud aadressil www.teemeara.ee kirja panema plaanitavaid talguid ning kutsuma teisi aktiivselt kaasa lööma. 2014. aastal korraldati üle Eesti 1754 talgut, millest võttis osa 45 024 talgulist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Päästeamet, Eesti Meremuuseum, Vivacolor, Tallinna Sadam, Tamrex, Itella SmartPOST, Vizeum, Nordic Hotel Forum, Tere jt.

Täpsem info:

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige, tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee