Talgupäeva uudised ja teated

Tänavusel Teeme Ära talgupäeval osales täpsustatud andmetel vähemalt 45 150 talgulist, nurmenukutalgutel on kaardistatud juba ligi 100 000 õit 14. mai

Teeme Ära talgupäeval osales tänavu talgujuhtide täpsustatud andmetel 2060 talgul vähemalt 45 150 talgulist, mis moodustab Eesti elanikkonnast 3,4%. Enim talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 466 talgul lõi kaasa 14 646 inimest. Elanike arvu järgi võttis kõige rohkem inimesi talgutest osa Saaremaal, Hiiumaal ja Läänemaal. Teeme Ära talgukevade raames alanud nurmenukutalgud jätkuvad veel maikuu lõpuni, vaatlusandmeid saab sisestada nurmenuku nutiveebis aadressil nurmenukk.ee. Praeguseks on kaardistatud juba ligi 100 000 õit.


Loe lisaks »

Teeme Ära talgupäev läks vaatamata heitlikule ilmale igati korda, osales vähemalt 44 046 inimest 04. mai

Täna peeti üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, mis vaatamata ebatavaliselt külmale ja heitlikule kevadilmale läks igati korda. Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3% eestimaalastest. Teeme Ära talgupäeva meeskond tänab ja tunnustab kõiki talgujuhte ja talgulisi! Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt lükati halva ilma tõttu täna tööd edasi 82 talgupaigas. Päeva jooksul staapi kogunenud muljeid ja põnevamaid talguleide saab lugeda aadressilt www.teemeara.ee/otse.

Loe lisaks »

Täna toimub üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, osalejana on end kirja pannud üle 23 000 inimese 04. mai

Täna tulevad kümned tuhanded eestimaalased kodudest välja, et osaleda Teeme Ära talgupäeval
ning aidata kaasa oma kogukonna ja kodukandi elu edenemisele. Varahommikuse seisuga oli
talguveebi kirja pandud 2022 talgut enam kui 23 000 osalejaga. Kes pole aga veel otsustanud, tasub
soojalt riidesse panna ja suunduda lähimasse talgupaika – abilisi oodatakse kõikjal nii maal kui ka
linnas. Värskeid muljeid talgupäevast saab jälgida aadressilt www.teemeara.ee/otse (alates kl 10).

Loe lisaks »

Päästeameti 8 näpunäidet talgupäevaks 03. mai

Homme toimuv Teeme Ära talgupäev on ideaalne võimalus heita pilk enda ümber ning luua ohutum elukeskkond iseendale ja oma lähedastele. Päästeamet pakub välja kaheksa näpunäidet, mida koristuspäeval päriselt ära teha

Loe lisaks »

Täna peetakse eeltalgud Tallinna Botaanikaaias, Teeme Ära talgupäev juba ülehomme 02. mai

Teeme Ära talgupäeva meeskond koos vabatahtlikega lükkab täna üle-eestilisele talgupäeva
nädalale hoogu Tallinna Botaanikaaias keskpäeval algavate eeltalgutega. Sellega innustatakse kõiki eestimaalasi osalema laupäeval, 4. mail peetaval Teeme Ära talgupäeval. Tänahommikuse seisuga on talguveebi kirja pandud üle 1900 talgu enam kui 21 000 osalejaga, ent abikäsi oodatakse kõikjal veelgi enam. Talgulisena saab end jätkuvalt kirja panna aadressil www.teemeara.ee .

Loe lisaks »

Maikuus puhkeb õide üle-eestiline teaduskampaania „Eesti otsib nurmenukke“ 30. aprill

Eestimaa Looduse Fond (ELF) koos Tartu Ülikooli teadlaste ja Teeme Ära talgupäeva meeskonnaga kutsuvad sel kevadel kõiki osalema ajaloolises kodanikuteaduse algatuses „Eesti otsib nurmenukke“. Selles osalemiseks tuleb minna õue, otsida koht, kus nurmenukud õitsevad, minna nurmenukk.ee lehele ja vaatlus sisestada. Kogutud andmeid kasutavad Tartu Ülikooli teadlased oma teadustöös.

Loe lisaks »

Täna saab alguse talgupäeva nädal, mis kulmineerub sel laupäeval üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga 29. aprill

Tänasest korraldatakse mitmel pool üle Eesti juba hulganisti talguid ning talgupäeva nädal kulmineerub laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi talgutel kaasa lööma – just praegu on õige aeg otsida kodulehelt www.teemeara.ee endale sobivad talgud ning end osalejana kirja panna.

Loe lisaks »

Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Talgupäeva tulemusena võib Eesti juurde saada üle 70 õueraamatukogu 24. aprill

Eesti Külaliikumise Kodukant algatatud õueraamatukogu ehitamise idee tänavusel Teeme Ära talgupäeval on leidnud viljaka pinnase: rohkem kui 70 paigas üle Eesti plaanib kogukond talgutöödesse ka õueraamatukogu loomisega seotud töid. "Mitmel pool hakatakse tegelema õueraamatukogule koha leidmise ja ettevalmistustöödega, tore on näha, et idee sütitas," tunneb talgupäeva maakondlike koordinaatorite eestvedaja, Kodukant Tartumaa juht Külli Pann heameelt. Õueraamatukogu loomise aluseks on soov lugemisvara, mis kodus ehk tihedat kasutamist ei leia, kogukonnaga jagada, luues selleks spetsiaalse kapi, kuhu igaüks raamatuid tuua, samuti sealt võtta saab.

Loe lisaks »

Vaata kaardilt, kuhu ja millal liigub suvise laulu- ja tantsupeo tuli 08. aprill

XXVII laulu- ja XX tantsupeo TuleTulemine saab alguse 1. juunil Tartust ning tuli jõuab pärast 4200 kilomeetrist teekonda 4. juuli õhtuks Kalevi staadionile. Kogu 33 päeva kestavast üle-eestilisest teekonnast on valminud kaart, kuhu on kantud ligi 500 tähenduslikku paika, kus tuli peatub.

Loe lisaks »

Postkastitalgud tulevad taas! 06. aprill

Teeme Ära talgupäeva raames on ka tänavu võimalik kinkida oma kogukonnale kihelkonnavärvides grupipostkast. Tasuta grupipostkastid paneb välja Omniva.

Loe lisaks »

Tänasest hakkab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide laialivedu üle Eesti 03. aprill

Talgujuhid, kes on oma talgud kirja pannud Teeme Ära talgupäeva kodulehele, hakkavad tänasest kätte saama talgute ettevalmistamist toetavaid stardipakette. Kolmapäeva hommikuks oli talguveebi aadressil www.teemeara.ee oma talgud üles märkinud ligi 600 talgujuhti ning talgute kirjapanek kogub üha hoogu. Stardipaketid jõuavad Omniva pakiautomaatide abil talgujuhtideni üle Eesti kuni 4. maini, mil peetakse üle-eestiline Teeme Ära talgupäev. Kõik inimesed ja organisatsioonid on oodatud talguid eest vedama ning aktiivselt kaasa lööma!

Loe lisaks »

Juubelilaulu- ja tantsupeoni jääb sada päeva 26. märts

XXVII laulu- ja XX tantsupeoni „Minu arm“ jääb täna täpselt 100 päeva. Üle terve Eesti on kümned tuhanded lauljad ja tantsijad valmistumas maakondlikes eelproovides juubelipeol ülesastumiseks. Juubelipeole eelneb tänavu ka tuletulemine, mis läbib 33 päeva jooksul kõiki Eesti maakondi. Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA koos Teeme Ära talgupäeva korraldajatega kutsuvad kõiki inimesi ühinema juubelipeo ettevalmistustega ja korrastama tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku.

Loe lisaks »

Täna algab talgukevad ja talgute kirjapanek 4. mail peetavaks Teeme Ära talgupäevaks 13. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga. Koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega on sel kevadel üks üleskutse korrastada oma kodukandis laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku. Töid ja tegemisi mahub aga talgupäeva taas väga erinevaid. Muuhulgas kutsutakse eestimaalasi kaasa lööma õueraamatukogude meisterdamise algatuses ning osalema nurmenukutalgutel, mille eesmärgiks on aidata Tartu Ülikooli teadlastel hinnata meie looduse liigirikkust ja seisukorda. Kõiki talguid saab tänasest kirja panna talguveebis www.teemeara.ee.


Loe lisaks »

Talgupäev 2018: Täpsustatud andmetel osales tänavusel Teeme Ära talgupäeval vähemalt 53 128 talgulist 15. mai

Tänavusel Teeme Ära talgupäeval osales talgujuhtide täpsustatud andmetel 2177 talgul vähemalt 53 128 talgulist, mis moodustab Eesti elanikkonnast 4%. Maakondade arvestuses korraldati enim talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus osales 469 talgul kokku 15 343 inimest. Elanike arvu järgi võttis kõige rohkem inimesi talgutest osa Saaremaal, kus osales 222 talgul 4629 inimest ehk 13,9% maakonna elanikest. Järgnesid Hiiumaa 11,9%, Läänemaa 11,6% ja Järvamaa 9%-ga maakonna elanikest.

Loe lisaks »