Tule klassiga nurmenukutalgutele!

Nurmenukutalgud sobivad väga hästi klassidele - hea võimalus minna õue loodusvaatlust tegema, kas ainetunni raames või koolivälise ühisüritusena.

Algatus pakub võimalust viia noored klassiruumist välja, õpetada loodust märkama, veeta mõnusalt aega ning kõige selle juures panustada ka Eesti teadusesse. Lihtne vaatlus ja andmete sisestamine nutiseadme abil on looduse tundmaõppimiseks mänguline võimalus.

Kuidas klassiga osaleda?

1. Registreeri oma klassi nurmenukutalgud: www.teemeara.ee/talgujuhile
2. Telli Selveri kinkekaart (sisestades postiaadressi all olevas vormis)
3. Leia lähedal asuv nurmenuku kasvukoht
4. Minge õue ja märkige vaatlus nurmenuku nutiveebi www.nurmenukk.ee

Telli Selveri kinkekaart

Nurmenukutalgutel osalevale klassile anname tasuta 25-eurose Selveri kinkekaardi, millega saate preemiaks ja energiavarude taastamiseks suupisteid varuda. Tehke kõrvale ka nurmenukuteed.

NB! Kaarte jagus 200-le esimesele klassile - nüüd on tellimine lõppenud!

Email again:

Postitame kinkekaardi märgitud aadressile nädala jooksul.

Korduma kippuvad küsimused

Kuidas toimida kui soovin nurmnukutalgutel osaleda mitme erineva klassiga?
Sel juhul soovitame iga klassi kohta panna kirja eraldi nurmenukutalgud ning täita kinkekaardi tellimisvormid. Nii on iga klassi osalus talgukaardil näha ning saame saata iga klassi tarbeks kinkekaardi.

Mida teha, kui meile ei sobi 4. mai, laupäev osalemiseks?
Koolidele ja klassidele pole sageli laupäev sobiv talgutel osalemiseks. Olete oodatud osalema endale sobival päeval. Talguid kirja pannes, saate märkida õige kuupäeva.

Mida teha, kui meie kavandatud talgute päeval nurmenukud veel ei õitse?
Nurmenukkude õitsemise aeg oleneb kevade ilmadest ning on ka Eesti eri paigus erinev. Kui tõepoolest juhtub, et planeeritud päeval nurmenukud veel ei õitse, palume võimalusel talgud edasi lükata. Nurmenukkude õitsemise kohta saab infot www.nurmenukk.ee

Kuidas määrata talgute toimumise koht, kui täpset nurmenuku kasvukohta veel ei tea?
Nurmenukutalgute toimumiskohaks võite määrata kooli asukoha või kogunemispunkti. Täpne vaatluskoht tuleb sisestada pärast koos vaatlustulemustega nurmenuku nutiveebis.

Kas nurmenukutalgutele on ka talgujuhi stardipakett ette nähtud?
Jah, stardipakett on ette nähtud kõigile talgujuhtidele. Talguid registreerides saab iga talgujuht märkida, kas soovib stardipaketti ning valida sobivaima Omniva pakiautomaadi. Stardipaketi kohta loe teemeara.ee/talgujuhile/talgujuhi-stardipakett
(kuna kinkekaart on mõeldud vaid klassidele, stardipakett aga kõigile talgutele, siis peame need eraldi saatma)

Kes seda algatust korraldab? Milleks andmeid kogutakse?
Nurmenukutalguid ehk algatust “Eesti otsib nurmenukke” korraldavad koostöös Eestimaa Looduse Fond, Tartu Ülikool ja Teeme Ära talgupäeva meeskond. Teie kogutud andmeid kasutavad Tartu Ülikooli botaanikud teadusuuringus, mille eesmärk on Eesti looduse uurimine ja kaitsmine.

Lähemalt loe www.nurmenukk.ee

#nurmenukk