Visusti kruubipuder

Rahvusköök/piirkond

Palamuse

Kogus - mitmele sööjale jagub

6

Koostisosad ja kogused

  • 20 dl vett või puljongit
  • soola
  • 5 spl võid või rasva
  • 6 dl odrakruupe
  • 600 g suitsuliha
  • 5 sibulat
  • 100 g röstitud metsapähkleid

Valmistamine

Kruubid pesta ja leotada külmas vees 2-4 tundi.
Vesi või puljong kuumutada keema, lisada sool ja rasvaine ning kruubid.
Keeta tasasel tulel või küpsetada ahjus, aeg-ajalt segades, kuni kruubid on täiesti pehmed.
Suitsuliha lõigata viiludeks ja praadida. Sibulad lõigata viiludeks ja praadida kuumas võis kuldkollaseks. Praetud lihaviilud ja sibularõngad segada pudru sisse.
Serveerimisel lisada metsapähkleid.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »