Rahvusköök/piirkond
Bhutani-Eesti-India
Kogus - mitmele sööjale jagub
10-le
Koostisosad ja kogused
20 kuivatatud punase tšilli kauna (võib kasutada ka värsket jalapeno tšillit) soovi korral võib osa kogusest asendada rohelise paprikaga).
1 suurem punane sibul (rõngasteks lõigatud)
200g sulatatud juustu
pisut vett
hakitud koriandri lehti
maitseks soola
rohelist sibulat kaunistamiseks (parim on väikese valge mugulaga sibul)
soovi korral ka 3-4 küüslaugu küünt
Valmistamine
Kuivatatud tšillisid leotada eelnevalt üks tund külmas vees (vett võib ka vahetada, siis teravus väheneb). Värsketel tšillidel võib osa seemneid eemaldada. Tšillid lõigata pikuti neljaks ning panna koos õliga pannile praadima. Kohe lisada rõngastena sibul või pikuti kuueks lõigatud rohelise sibula mugulaid (3-4), soovi korral küüslauk. Kui sibul on kergelt küpsenud, lisada pisut vett (umbes pool klaasi) ja üks tops Merevaigu sulajuustu (võib proovida ka mõne muu sulava juustuga). Kui kaste on liiga paks, võib lisada vett. Lõpetuseks lisada peoga hakitud koriandri lehti ning rohelist sibulat. Tšillid võib asendada ka õhukesteks viiludeks lõigatud kartulite, seentega jne.