Hernesupp suitsulihaga

Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

8-10le

Koostisosad ja kogused

  • 250 g kuivatatud herneid (poolitatud)
  • 150 g odrakruupe
  • 3 l vett
  • 1 kg suitsuribi või suitsutatud seakooti
  • 1 suur sibul
  • 2 suurt või 4 väiksemat kartulit
  • 2-3 suurt porgandit
  • maitse järgi soola
  • 2-3 tl sinepit
  • kimp hakitud maitserohelist (peterselli, sellerit, tilli, vms)

Valmistamine

Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku (selleks pane need suurde kaussi, kalla peale külm vesi, nii et kruubid-herned oleksid mõni cm veega kaetud).
Pane suitsuliha ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori hoolikalt pinnale tekkinud vaht.
Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning herned. Kuumuta uuesti keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes tund aega.
Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. (Soovi korral prae sibul ja porgand pannil õlis läbi). Lisa köögiviljad. Keeda veel umbes pool tundi, kuni köögiviljad ja liha on pehmed.
Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.
Maitsesta supp sinepi ja soolaga, lisa maitserohelised.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »