Rahvusköök/piirkond
Väätsa Lasteaia
Kogus - mitmele sööjale jagub
40
Koostisosad ja kogused
- Vesi 5l
- Hapukapsas 5kg
- Odrakruup 0,4kg
- Searibi 2,0 kg
- Sibul 0,3kg
- Porgand 0,5kg
- Suhkur 0,2kg
- Taluvõi 0,2
- Maitseroheline 0,1kg
Valmistamine
Searibi asetada potti, selle peale, hapukapsad, siis leotatud odrakruubid ja vesi. Keeta tasasel keemisel kuni kapsad ja kruubid on pehmed. Lisada taluvõis läbikuumutatud riivitud porgandid ja hakitud sibulad. Keeta koos veel ~10 minutit, maitsestada supp. Keedetud liha tõsta supi seest välja, tükeldada ja panna seejärel supi sisse tagasi. Kuumutada koos keemiseni, viimistleda maitse. Valmis suppi serveerida hapukoore ja maitserohelisega. portsjon = 250-270g.