Rahvusköök/piirkond
Ukraina
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
Täidis
500 g kirsse
500 g veiseliha
500 g kohupiima
5-6 sl suhkrut
sool, pipar
Tainas
6 muna
7,5 dl külma vett
soola
ca 2,400 kg jahu
Keetmiseks – soola ja suhkrut
Serveerimiseks – võid, hapukoort
Valmistamine
Täidise jaoks eemalda kirssidelt kivid ning sega kirsid suhkruga ja jäta ootele. Prae hakkliha ja vajadusel maitsesta kohupiim ning jäta samuti ootele.
Taina jaoks klopi munad kausis kahvliga lahti, lisa vesi ja sool, klopi ühtlaseks. Lisa jahu ja sega tainast, kuni see muutub vormitavaks. Nüüd pane tainas rohke jahuga kaetud lauale ja hakka tainasse jahu juurde sõtkuma. Tainast ei ole tarvis väga kaua sõtkuda – see peab jääma pehme ja hästi õrnalt veel käte külge kleepuv. Võimalusel jäta tainas jahusele lauale natukeseks puhkama.
Siis rulli tainas hästi jahusel laual lahti, lõika sellest klaasiga ca 5-7 cm diameetriga ringid, pane iga ringi keskele paar kirssi või hakkliha või kohupiim ja suru ääred kokku.
Pane vesi vähese soola ja/või suhkruga keema. Pane vareenikud keevasse vette, oota kuni need tõusevad pinnale ja seejärel lase neil veel 10 minutit podiseda.
Serveeri hapukoore ja võiga.