Kana-klimbisupp talguteks

Rahvusköök/piirkond

Karksi mulkide toit

Kogus - mitmele sööjale jagub

25

Koostisosad ja kogused

  • Jahutatud kana (1,5 kg)
  • 5 l vett
  • maitseköögivilju (3 porgandit, 2 sibulat, peterselli)
  • 8 kartulit
  • soola

Klimpideks:
  • 5 spl.võid
  • 4 muna
  • soola
  • 1,5 kl. piima
  • 1,5 kl nisujahu

Valmistamine

Pestud kana tee neljaks ja pane külma veega keema, eemalda vaht ja keeda nõrgal tulel, lisa sool. Võta keedetud liha postist välja ja eemalda lisa kontidelt. Lisa
tükeldatud maitseroheline ja kartulid ja teelusikaga klimbid. Klimbitaigen valmista siis kui liha keeb, selleks hõõru või pehmeks lisa soolaga lahtiklopitud munad vaheldumisi jahu ja piimaga, sega hästi läbi, et ei jääks jahutükke.Kui klimbid keend, lisa potti tükeldatud kanaliha ja maitsev supp ongi valmis.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »