Rahvusköök/piirkond

Eesti, Kiige talu

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • 25 g presspärmi
  • 3 spl suhkrut
  • 0,75 tl soola
  • 400 ml piima
  • 200-300g kõrvitsat (toores)
  • nisujahu
  • 2 spl kookosrasva või oliiviõli või sulatatud võid
  • määrimiseks muna ja peale raputamiseks "seemnesegu salatile" või muid meelepäraseid seemneid

Valmistamine

Hõõru pärm koos suhkru ja soolaga kausis vedelaks. Lisa leige piim, sõelu hulka nii palju jahu, et jääks hapukoore sarnane taigen.

Keeda kõrvitsatükid vees, püreesta ning lisa leigelt taignale.

Lisa jahu nii palju et tulemuseks oleks kohev saiataigen. Lisa rasvaine ning sõtku tainast nii kaua, et see enam käte külge ei jääks.

Kata kauss rätikuga ning pane sooja kohta kerkima.

Sõtku taignast kaks saiapätsi ning tõsta need ahjuplaadile. Kata taignapätsid uuesti rätikuga ning lase neil u 20 min kerkida. Määri saiad munaga ja kata seemnetega.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200`C juures umbes 30min.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »