Rahvusköök/piirkond
Võrumaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
30
Koostisosad ja kogused
6 kg Kartulid
700 g Tang
8 l Vesi
Sool
SERVEERIMISEKS
6 tk Suur sibul
600 g Maasuitsupeekon
Valmistamine
Võta Lõuna-Eesti tangu,pane need külma vette,pese läbi ja pane siis eraldi nõusse keema,lisa veidi ka soola. NB! Tangained paisuvad keedes 3 korda. Nüüd võta kartulid,pese ja koori. Lõika kartulid pikuti pooleks ja pane keeme siis,kui tangud on juba peaaegu pehmed. Kui tangud on korralikult pehmed,siis tõsta need kartulitele peale. Enne vala kartulitelt vett veidi vähemaks. Nüüd tambi kartulid ja tangud segamini,(ära tee seda miksriga või saumiksriga,sest siis muutub puder möllilt liimjaseks), maitsesta. Kui on soovi,siis prae sisse ka lihakuubikuid sibulaga,või tõsta need hoopis pudrule "silmaks" peale.