Rahvusköök/piirkond

Eesti rannarahva

Kogus - mitmele sööjale jagub

Oleneb sööjaist

Koostisosad ja kogused

Räim (kogus ei ole oluline, võta täpselt nii palju kui soovi on)
Maitseks soola

Valmistamine

Aja rookimata räimed šašlõkivarda otsa, nii et vähemalt sentimeeter vaba ruumi jääks kalade vahele. Samal ajal tee suitsuahju alla tuli. Keskmise tulega uks lahti kuivata kalad kenaks. Poole või kolmveerand tunni möödumisel (olenevalt kalade suurusest ja lõkke kuumusest) pane ahju uksed kinni. Lisa lepalaaste või lehtpuu saepuru, seda pead paar korda lisama. Tund aega suitsenud räimed võib ahjust välja võtta, taldrikule laotada ja soolaga üle raputada.

Soojalt on kõikse paremad!

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »