Rahvusköök/piirkond
Armeenia
Kogus - mitmele sööjale jagub
45 in
Koostisosad ja kogused
- Koduhakkliha - 2 kg
- Riis - 1 kg
- Värske kapsas - 5 kg
- Sibul - 0,5 kg
- Või - 1 pakk
- Tomatipasta - 1 pakk
- Petersell - 1 pakk
- Koriander - 1 pakk
- Basiilik - 1 pakk
- Küüslauk - 0,2 kg
- hapukoor 0,5 kg - 3 pakki
- Armeenia lavaš - 10 tk.
- Maitsmata jogurt (või kreeka jogurt) - 5 l
Valmistamine
Uurista kapsajuurikas terava noaga ettevaatlikult välja. Pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad - jahuta kiiresti külmas vees, et kapsalehed edasi ei pehmeneks.
Keeda riis poolpehmeks. Prae peeneks lõigatud sibul võiga.
Sega suures kausis keedetud riis, hakkliha ja ülejäänud täidisekomponendid, koriander, basiilik, jahvatatud must pipar, sool, tomatipasta, maitsesta korralikult.
Pane lusikatäis liha-riisisegu igale kapsalehele ja keera leht pakiks kokku.
Aseta kapsarullid pannile, kalla vormi ka kuuma (kapsakeedu) vett.
Küpseta madalal kuumusel 30-40 minutit. Serveeri küüslaugukastete (hapukoore alusel) ja lavashiga, maitsemata jogurti jook, see on jogurt - lahjendatud veega (50:50).